Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Mam problem z moją sunią, 11 lutego będzie miała 2 miesiące, wczoraj chyba się przejadła i troszkę wymiotowała karmą (royal),a później samą śliną. Dzisiaj od rana kompletnie NIC nie zjadła, pobawiła się troszkę a teraz śpi. Miał może ktoś podobny problem ze swoim pieskiem? Proszę o pomoc...

PS. Tekla jest u mnie od niedzieli, szybko się zaklimatyzowała. Po 20 minutach zaczęła się bawić, jadła normalnie tylko wczoraj zaczęły się te problemy, może jestem przewrażliwiona ale martwie się o nią bardzo...

Posted

To nic nowego, nie przejmowałabym się. Ale koniecznie obserwuj.
Szczeniaki ogólnie tak mają.
Mój Uzi wymiotował bez przerwy. A to zjadł zbyt łapczywie, a to zjadł paprocha z podłogi..ciągle coś z nim miałam:lol: Irokez natomiast twardo się trzyma:evil_lol:

Posted

Dziękuję za odpowiedź :) dzisiaj zjadła troszkę ryżu z kurczaczkiem,a royala w ogóle nie chce... I do tego kupkę zrobiła wodnistą, ale to chyba po tym ryżu :)

Obserwacji ciąg dalszy :)

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']To nic nowego, nie przejmowałabym się. Ale koniecznie obserwuj.
Szczeniaki ogólnie tak mają.
Mój Uzi wymiotował bez przerwy. A to zjadł zbyt łapczywie, a to zjadł paprocha z podłogi..ciągle coś z nim miałam:lol: Irokez natomiast twardo się trzyma:evil_lol:[/QUOTE]

A to im przechodzi (czy tylko szczeniaki tak mają?) czy tak przez cały czas?

Posted

[quote name='roxi-malina']A to im przechodzi (czy tylko szczeniaki tak mają?) czy tak przez cały czas?[/quote]

Zwykle przechodzi, dorosły pies nie pożera już tak bezmyslnie wszystkiego z podłogi i do jest już bardziej przystosowany.
No chyba, że z natury ma delikatny żołądeczek, to wtedy przez całe życie trzeba uważać i dawac mu odpowiednie jedzienie.

Ale nie panikowałabym:lol: Nie można szczeniaka ani "zagłaskać" ani "zaniedbać". Poprostu obserwować w nietypowych sytuacjach.

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']Zwykle przechodzi, dorosły pies nie pożera już tak bezmyslnie wszystkiego z podłogi i do jest już bardziej przystosowany.
No chyba, że z natury ma delikatny żołądeczek, to wtedy przez całe życie trzeba uważać i dawac mu odpowiednie jedzienie.

Ale nie panikowałabym:lol: Nie można szczeniaka ani "zagłaskać" ani "zaniedbać". Poprostu obserwować w nietypowych sytuacjach.[/QUOTE]

Dzięki wielkie:loveu: bo już sie przestraszyłam że tak cały czas będzie wymiotował po jedzeniu:roll: