Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Te akurat były robione na 300mm więc bez problemu, ale z heliosem, gdzie trzeba kilka cm od obiektu też daje rade. Wystarczy idealne podejście:eviltong::loveu::diabloti:

Posted

[quote name='Izuuus']http://img203.imageshack.us/img203/8972/dsc012311111.jpg cóż tam wypatrzył? Heliosem robiłaś? :eviltong:
Ano heliosem, dlatego jeszcze bardziej beznadziejne. Tylko on się nadaje na zdjęcia w lesie, bo tam co metr jest drzewo.:shake: Chyba się wkurzę i kupię 50mm chociaż 1.8, bo jakość z heliosa doprowadza mnie do szału.

Ostatnio mam jazdę na taki bokeh, ale i tak wolę taki jaki daje mi Nikkor. :] :loveu:

Posted

Izuuus napisał(a):
Też chcę dokupić stałkę 50mm z tym, że 1.4, ale jak na razie brak mi funduszy..

Ja najpierw korpus zmieniam, ta 50 to jak już naprawdę długo nic nie kupię. Ogólnie mam na oku inne szkło ;) Na które nigdy nie będzie mnie stać :placz:

Posted

Nie narzekaj na zdjęcia, bo nie są złe, wręcz przeciwnie ;)
Uwierz mi, że są osoby, które dużo by dały, żeby robić takie fotki jak Ty :cool3:

Shel napisał(a):
Ogólnie mam na oku inne szkło ;) Na które nigdy nie będzie mnie stać :placz:

Jakie? :cool3:

Posted

BBeta napisał(a):
Nie narzekaj na zdjęcia, bo nie są złe, wręcz przeciwnie ;)
Uwierz mi, że są osoby, które dużo by dały, żeby robić takie fotki jak Ty :cool3:

Jakie? :cool3:

Sigma 150 ;) Do motyylków :loveu::diabloti:
Najpierw myślałam o Nikkorze 105, ale on nie daje takiego bokehu, więc Sigmę mogę wykorzystać również do zdjęć psa. A ja po prostu kocham taki bokeh o pełnym rozmyciu.

Muszę jeszcze odkupić tego Nikkora 70-300, ale to akurat no problem, bo wyjdzie taniej niż 50mm :diabloti: Na razie muszę zadowolić się nim, w sumie też daje ładne rozmycie, ale przy ogniskowej 200-300mm