Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy bardzo za życzenia! :)

A teraz znowu powrót do fotowątku:diabloti:
Nie wiem czy wziąć filtr połówkowy czy dozbierać do polaryzacyjnego :placz:

Posted

Bry! Gratulacje!Na połówkowy szkoda kasy, to samo zrobisz softem. A polarek przydaje się ale nie Hoya. W rozsądnej cenie można kupić Marumi. Droższy B+W. Hoya nie jest zła optycznie ale źle się ją kiedyś czyściło i mam wstręt. A jak chcesz się bawić w manualne obiektywy to rozważ zmianę systemu. Nikon jest super ale trzeba s...ać kasą.

Posted

[quote name='Chantell']Ja takżę gratuluję i życzę wszystkiego co najlepsze:loveu:

Do mnie idzie (właściwie doszedł wczoraj, ale nikt nie raczył odebrać przesyłki) kilka bajerów do aparatu, a wśród nich właśnie UV-łka tyle, że taka [URL]http://allegro.pl/item1081120922_filtr_uv_mc_slim_marumi_wpc_49mm_49_mm_promocja.html[/URL]
Nie wygląda źle, a zobaczymy jak się będzie sprawować.
Zdjęcia Aresowe z oknem super :)[/QUOTE]
Ale ja nie biorę filtrów UV ;)
[quote name='QQk']Bry! Gratulacje!Na połówkowy szkoda kasy, to samo zrobisz softem. A polarek przydaje się ale nie Hoya. W rozsądnej cenie można kupić Marumi. Droższy B+W. Hoya nie jest zła optycznie ale źle się ją kiedyś czyściło i mam wstręt. A jak chcesz się bawić w manualne obiektywy to rozważ zmianę systemu. Nikon jest super ale trzeba s...ać kasą.[/QUOTE]
Dlaczego? Manualne obiektywy przecież są do każdej marki, zależy tylko od przelotki. Ja mówię o tych typu HELIOS ;) A Nikonów nigdy nie opuszczę, nie ma mowy. :diabloti::eviltong:
Ok, jak już będę zamawiać filtr to przyjdę do Ciebie z radą :loveu:;)

A filtra to i tak tylko na stałkę i kit, bo w tele mam tulipana, nie będę odkręcać, bo popsuję, a to nie moje :) No i z resztą to już gwint 58.

Posted

[quote name='Shel']Ale ja nie biorę filtrów UV ;)

Dlaczego? Manualne obiektywy przecież są do każdej marki, zależy tylko od przelotki. Ja mówię o tych typu HELIOS ;) A Nikonów nigdy nie opuszczę, nie ma mowy. :diabloti::eviltong:
Ok, jak już będę zamawiać filtr to przyjdę do Ciebie z radą :loveu:;)

A filtra to i tak tylko na stałkę i kit, bo w tele mam tulipana, nie będę odkręcać, bo popsuję, a to nie moje :) No i z resztą to już gwint 58.[/QUOTE]

Do wszystkich są M42 ale z Nikonem potrzebują soczewki w przejściówce a to zmienia jakość układu optycznego, a poza tym jestem już stary i ślepy a M42 nie przenosi automatyki przesłony.

Posted

[quote name='QQk']Do wszystkich są M42 ale z Nikonem potrzebują soczewki w przejściówce a to zmienia jakość układu optycznego, a poza tym jestem już stary i ślepy a M42 nie przenosi automatyki przesłony.
No i? Ja już mam przelotkę przecież :) Z SOCZEWKĄ:D

Posted

Wiem, że z soczewką. Ale jakie Nikon ma szkła. Aż grzech M42 do niego przypinać. Tylko te ceny jak dla szejka naftowego :(