Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shel napisał(a):
Witam wszystkich :)
Kurcze, dlaczego w heliosie przy f/16 jest taka sama GO jak przy f/2? Zero zmiany, straaszne mydło :shake: Coś czuję, że tylko mój egzemplarz jest taki felerny... :roll: Jak zwykle :roll:
Oczywiście chodzi mi z użyciem pierścieni pośrednich.

Masz na nim przełącznik auto-manual? Jeżeli tak to ustaw manual, z M42 nie ma automatyki przesłony.

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

QQk napisał(a):
Masz na nim przełącznik auto-manual? Jeżeli tak to ustaw manual, z M42 nie ma automatyki przesłony.

Nie mam czegoś takiego :hmmmm: Bo to jest tak : body--->m42--->pierścienie--->obiektyw.
Jak nie używam pierścieni i obiektyw jest bezpośrednio na przelotce, to ona blokuje ten bolec, ale pierścienie nie, więc zablokowałam go zapałką :cool3::diabloti:
Bo jak nie jest zablokowany to foty na pełnej dziurze.
Na nikonwym czy gdzieś była kiedyś instrukcja jak to zrobić, ale tam trzeba rozkręcać obiektyw, a ja się w to wolę nie bawić :evil_lol:

Posted

ariss napisał(a):
śliczny i nosi moje ukochane półzaciski:loveu:
http://img683.imageshack.us/img683/3315/dsc0004nz.jpg

jeszcze nie wiem, co gdzie kiedy i jak, ale postaram się u Was zadomowić:loveu:

Ooo witamy :).
Jak zamawiałam tą obrożę to nawet nie wiedziałam czy to zacisk, półzacisk czy może dziurki, wzorek mi się podobał i tyle. Na inne sprawy nie zwracałam uwagi, prócz obwodu szyi :lol:. Ale dobrze,że padło na półzacisk, bo jako jedyne nie wycierają mu aż tak sierści :]

A tymczasem ja się zwijam. Wróciłam z kiermaszu, kupiłam książki na następny rok i lecę się pakować. Zainwestowałam także w sudoku na nudne podróże pociągiem. :diabloti:

Posted

QQk napisał(a):

http://img404.imageshack.us/img404/8079/dsc0008mt.jpg - Ares na prezydenta - w doopie mam ciszę wyborczą ;)

No. Przy takim głosie na pewno by wygrał! Że niby jest warty łamania ciszy wyborczej? :cool3:
Infortune. napisał(a):
Stęskniłam się za tą jego dłuuugą mordką! :loveu:
Więcej proszę... :diabloti:

Długa morda cieszy się, że ktoś jednak tęskni :).
Parę stron temu wrzuciłam jakieś 4 zdjęcia.. :diabloti: Może coś jeszcze mam, na razie ubolewam, bo net mi tak muli.. :roll: Filmiku chyba też nie dam rady wgrać.

Posted

Dziś mijają dwa lata od kiedy Ares jest z nami.:knajpa::cunao: :) Wiele się od tego czasu zmieniło, oczywiście na dobre, już nie wyobrażam sobie życia bez kolaków ;).
Mam składankę, a w niej sporo jeszcze nieopublikowanych filmików, w końcu jest do tego okazja, no ale... W obecnej chwili internet tak mi chodzi, że nie dam rady wgrać :(. Może w przyszłym tygodniu mi się uda...

Posted

Ściemniasz... Już dwa lata? Przecież to niemożliwe, dopiero co pisałaś, że psa znalazłaś... :mdleje:

No, ale nawet jak kłamiesz :diabloti: to wszystkiego najlepszego, wieeeelu wspólnych, szczęśliwych lat!!!