Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Szczerze mowiąc, moj, chociaż wodolubny, za kapielami też nie przepada ;)

Ares nawet za taką naturalną... Obie jednakowo. No cóż... Jakoś staram się go przyzwczajać, i muszę powiedzieć, że to działa, bo dziś kąpałam go sama, jeszcze za ostatnim razem potrzebne były trzy osoby, a na finał pies i tak wytarzał się w piachu:shake::evil_lol:

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie on ma światło? To ten jasny, czy ciemny?
No tak, coś o tym wiem, kitem też nie umiałam robić zdjęć w ruchu, "za krótkie" szkło.

ja mam jasny, całe szczęście :)
trudno nim uchwycić ruch, jest to praktycznie nie możliwe tzn. jest możliwe ale mnie w ogóle nie satysfakcjonują moje zdjęcia ruchu, bo wg. mnie są mało ostre

Posted

Shel napisał(a):
Ares nawet za taką naturalną... Obie jednakowo. No cóż... Jakoś staram się go przyzwczajać, i muszę powiedzieć, że to działa, bo dziś kąpałam go sama, jeszcze za ostatnim razem potrzebne były trzy osoby, a na finał pies i tak wytarzał się w piachu:shake::evil_lol:

No to fajnie, ze juz mniej protestuje :)
U nas zazwyczaj jest tak, że jak wykąpię psa, to zaraz zaczyna padać deszcz i jest błoto, czystość diabli wzięli :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
ja mam jasny, całe szczęście :)
trudno nim uchwycić ruch, jest to praktycznie nie możliwe tzn. jest możliwe ale mnie w ogóle nie satysfakcjonują moje zdjęcia ruchu, bo wg. mnie są mało ostre

W sumie to niepotrzebnie się pytam,widać po zdjęciach, że jasny:evil_lol:
Tele ja najpierw planowałam 55-200, ale 70-300 ładniej rozmywa tło :diabloti:
No i oczywiście droższy, ale czego się nie robi... :evil_lol:
Ewa&Duffel napisał(a):
No to fajnie, ze juz mniej protestuje :)
U nas zazwyczaj jest tak, że jak wykąpię psa, to zaraz zaczyna padać deszcz i jest błoto, czystość diabli wzięli :evil_lol:

Ja Aresa kąpię dwa razy w roku ;-) Na lato i jesień :D.

Posted

smallpati napisał(a):
no wiesz, zawsze mogłam PSować sobie :diabloti:

mi też się marzy 70-300 :loveu: ale dorobię się chyba za 20 lat :roll:

Ale i tak widać ;-)
Na allu chodzą czasem po 400-500 zł ;-) Szukaj.

Ja tego 70-300 nie oddam, nie ma mowy, muszę odkupić :diabloti:

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
My raz w roku albo i rzadziej nawet ;) Nie ma takie potrzeby po prostu ;)

No tak. Ale Duffel po stawach lata ;-) A Ares nic.

Posted

Shel napisał(a):
Ale i tak widać ;-)
Na allu chodzą czasem po 400-500 zł ;-) Szukaj.

Ja tego 70-300 nie oddam, nie ma mowy, muszę odkupić :diabloti:

nie chcę używanego, bałabym się :roll: co innego jak to jest z pewnej ręki ale tak w ślepo bym obiektywu nie kupiła, no chyba że chcica weźmie górę nad rozsądkiem :evil_lol:

nie oddaj :diabloti: też bym nie oddała

Posted

smallpati napisał(a):
nie chcę używanego, bałabym się :roll: co innego jak to jest z pewnej ręki ale tak w ślepo bym obiektywu nie kupiła, no chyba że chcica weźmie górę nad rozsądkiem :evil_lol:

nie oddaj :diabloti: też bym nie oddała

Eeee tam. Patrz po komentarzach sprzedawcy, a jeszcze lepiej jak można odbiór osobisty :razz:

Posted

Shel napisał(a):
Eeee tam. Patrz po komentarzach sprzedawcy, a jeszcze lepiej jak można odbiór osobisty :razz:

wiem, wiem
Ja na allegro zamawiałam masę rzeczy, jedzenie, buty, meble :evil_lol: ale obiektywu bym jakoś nie mogła :p

Posted

smallpati napisał(a):
wiem, wiem
Ja na allegro zamawiałam masę rzeczy, jedzenie, buty, meble :evil_lol: ale obiektywu bym jakoś nie mogła :p

U mnie wszystko co do aparatu (włacznie z nim) to allegro:evil_lol: No jedynie 70-300 nie.

Posted

Shel napisał(a):
U mnie wszystko co do aparatu (włacznie z nim) to allegro:evil_lol: No jedynie 70-300 nie.

ja swój aparat wybadałam przez internet. tzn. znalazłam sklep gdzie go sprzedają i pojechałam po niego :)

Posted

smallpati napisał(a):
ja swój aparat wybadałam przez internet. tzn. znalazłam sklep gdzie go sprzedają i pojechałam po niego :)

Body z kitem kupilam używane, odebrałam w Tarnowskich Górach, heliosa używanego, wiadomo, no i odebrałam w Częstochowie :)

Posted

70-300 można kupić nowe, w sklepie za 600 z hakiem, ale to żaden cud, trochę lepsze 200 więcej. Z tym, że to są ciemne obiektywy. Na allegro to ryzyk fizyk, najlepiej z odbiorem osobistym. Ale to co ostatnio zauważyłem, jak jest w sprzedaży jakieś tele to ludzie licytują prawie pod cenę sklepową. Za to jasną 55 albo 135 można kupić poniżej 200.

Posted

[quote name='Shel']Body z kitem kupilam używane, odebrałam w Tarnowskich Górach, heliosa używanego, wiadomo, no i odebrałam w Częstochowie :)
ja miałam nówkę nieśmiganą :evil_lol:

70-300 można kupić nowe, w sklepie za 600 z hakiem, ale to żaden cud, trochę lepsze 200 więcej. Z tym, że to są ciemne obiektywy. Na allegro to ryzyk fizyk, najlepiej z odbiorem osobistym. Ale to co ostatnio zauważyłem, jak jest w sprzedaży jakieś tele to ludzie licytują prawie pod cenę sklepową. Za to jasną 55 albo 135 można kupić poniżej 200.

zależy jeszcze jaki obiektyw

bo można tak
http://allegro.pl/item1066017460_sigma_70_300_apo_dg_macro_nikon_filtr_uv.html
albo tak
http://allegro.pl/item1073909455_fotoit_nikkor_af_s_vr_70_300_f_4_5_5_6g_if_ed.html
ablo nawet i tak
http://allegro.pl/item1068089905_nikkor_af_s_vr_70_300_mm_f_4_5_5_6g_if_ed_lublin.html

:diabloti:

Posted

QQk napisał(a):
Mam ten pierwszy. Za takie pieniądze to bardzo fajne szkło. Dość ciężkie. Ale i tak najczęściej używam 55.

ja jeszcze nie mam sprecyzowanego do końca jakiego bym chciała, ale na pewno tele

Co do ciężaru to mając lustro trzeba się przyzwyczaić że jest się wielbłądem :evil_lol:

Posted

Również dołączam do klubu załamanych nerwowo :diabloti: Chyba się nigdy mojego tamrona nie doczekam :shake: Chętnie bym jakieś Aresowe fotki zobaczyła...

Posted

[quote name='QQk']70-300 można kupić nowe, w sklepie za 600 z hakiem, ale to żaden cud, trochę lepsze 200 więcej. Z tym, że to są ciemne obiektywy. Na allegro to ryzyk fizyk, najlepiej z odbiorem osobistym. Ale to co ostatnio zauważyłem, jak jest w sprzedaży jakieś tele to ludzie licytują prawie pod cenę sklepową. Za to jasną 55 albo 135 można kupić poniżej 200.
Zależy też jakie 70-300. VR, ED itp ;-)
Zauważ, że 70-300 inaczej rozmywa tło ;-)
[quote name='deer_1987']ale mi chodzilo nie tylko o dogomanie, wszedzie na innych forach pisza ajki jest krakvet :P

http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_0002-19.jpg
ale mokry :D
Znałam opinie o krakvecie.
[quote name='RCookie']Mogę się do Was przyłączyć? Też chcę nowe tele :placz: :evil_lol:.
I jakieś zdjęcia Aresa... :siara:
Pewnei, w kupie weselej :diabloti:
[quote name='Endher']Również dołączam do klubu załamanych nerwowo :diabloti: Chyba się nigdy mojego tamrona nie doczekam :shake: Chętnie bym jakieś Aresowe fotki zobaczyła...
Zdjęcia wstawiałam wczoraj ;-)