Shel Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Ewa&Duffel napisał(a):Szczerze mowiąc, moj, chociaż wodolubny, za kapielami też nie przepada ;) Ares nawet za taką naturalną... Obie jednakowo. No cóż... Jakoś staram się go przyzwczajać, i muszę powiedzieć, że to działa, bo dziś kąpałam go sama, jeszcze za ostatnim razem potrzebne były trzy osoby, a na finał pies i tak wytarzał się w piachu:shake::evil_lol: Quote
NightQueen Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Jakie on ma światło? To ten jasny, czy ciemny? No tak, coś o tym wiem, kitem też nie umiałam robić zdjęć w ruchu, "za krótkie" szkło. ja mam jasny, całe szczęście :) trudno nim uchwycić ruch, jest to praktycznie nie możliwe tzn. jest możliwe ale mnie w ogóle nie satysfakcjonują moje zdjęcia ruchu, bo wg. mnie są mało ostre Quote
Ewa&Duffel Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Shel napisał(a):Ares nawet za taką naturalną... Obie jednakowo. No cóż... Jakoś staram się go przyzwczajać, i muszę powiedzieć, że to działa, bo dziś kąpałam go sama, jeszcze za ostatnim razem potrzebne były trzy osoby, a na finał pies i tak wytarzał się w piachu:shake::evil_lol: No to fajnie, ze juz mniej protestuje :) U nas zazwyczaj jest tak, że jak wykąpię psa, to zaraz zaczyna padać deszcz i jest błoto, czystość diabli wzięli :evil_lol: Quote
Shel Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 smallpati napisał(a):ja mam jasny, całe szczęście :) trudno nim uchwycić ruch, jest to praktycznie nie możliwe tzn. jest możliwe ale mnie w ogóle nie satysfakcjonują moje zdjęcia ruchu, bo wg. mnie są mało ostre W sumie to niepotrzebnie się pytam,widać po zdjęciach, że jasny:evil_lol: Tele ja najpierw planowałam 55-200, ale 70-300 ładniej rozmywa tło :diabloti: No i oczywiście droższy, ale czego się nie robi... :evil_lol: Ewa&Duffel napisał(a):No to fajnie, ze juz mniej protestuje :) U nas zazwyczaj jest tak, że jak wykąpię psa, to zaraz zaczyna padać deszcz i jest błoto, czystość diabli wzięli :evil_lol: Ja Aresa kąpię dwa razy w roku ;-) Na lato i jesień :D. Quote
NightQueen Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 no wiesz, zawsze mogłam PSować sobie :diabloti: mi też się marzy 70-300 :loveu: ale dorobię się chyba za 20 lat :roll: Quote
Shel Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 smallpati napisał(a):no wiesz, zawsze mogłam PSować sobie :diabloti: mi też się marzy 70-300 :loveu: ale dorobię się chyba za 20 lat :roll: Ale i tak widać ;-) Na allu chodzą czasem po 400-500 zł ;-) Szukaj. Ja tego 70-300 nie oddam, nie ma mowy, muszę odkupić :diabloti: Quote
Ewa&Duffel Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Shel napisał(a): Ja Aresa kąpię dwa razy w roku ;-) Na lato i jesień :D. My raz w roku albo i rzadziej nawet ;) Nie ma takiej potrzeby po prostu ;) Quote
Shel Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Ewa&Duffel napisał(a):My raz w roku albo i rzadziej nawet ;) Nie ma takie potrzeby po prostu ;) No tak. Ale Duffel po stawach lata ;-) A Ares nic. Quote
NightQueen Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Shel napisał(a):Ale i tak widać ;-) Na allu chodzą czasem po 400-500 zł ;-) Szukaj. Ja tego 70-300 nie oddam, nie ma mowy, muszę odkupić :diabloti: nie chcę używanego, bałabym się :roll: co innego jak to jest z pewnej ręki ale tak w ślepo bym obiektywu nie kupiła, no chyba że chcica weźmie górę nad rozsądkiem :evil_lol: nie oddaj :diabloti: też bym nie oddała Quote
Shel Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 smallpati napisał(a):nie chcę używanego, bałabym się :roll: co innego jak to jest z pewnej ręki ale tak w ślepo bym obiektywu nie kupiła, no chyba że chcica weźmie górę nad rozsądkiem :evil_lol: nie oddaj :diabloti: też bym nie oddała Eeee tam. Patrz po komentarzach sprzedawcy, a jeszcze lepiej jak można odbiór osobisty :razz: Quote
NightQueen Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Shel napisał(a):Eeee tam. Patrz po komentarzach sprzedawcy, a jeszcze lepiej jak można odbiór osobisty :razz: wiem, wiem Ja na allegro zamawiałam masę rzeczy, jedzenie, buty, meble :evil_lol: ale obiektywu bym jakoś nie mogła :p Quote
Shel Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 smallpati napisał(a):wiem, wiem Ja na allegro zamawiałam masę rzeczy, jedzenie, buty, meble :evil_lol: ale obiektywu bym jakoś nie mogła :p U mnie wszystko co do aparatu (włacznie z nim) to allegro:evil_lol: No jedynie 70-300 nie. Quote
NightQueen Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Shel napisał(a):U mnie wszystko co do aparatu (włacznie z nim) to allegro:evil_lol: No jedynie 70-300 nie. ja swój aparat wybadałam przez internet. tzn. znalazłam sklep gdzie go sprzedają i pojechałam po niego :) Quote
Shel Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 smallpati napisał(a):ja swój aparat wybadałam przez internet. tzn. znalazłam sklep gdzie go sprzedają i pojechałam po niego :) Body z kitem kupilam używane, odebrałam w Tarnowskich Górach, heliosa używanego, wiadomo, no i odebrałam w Częstochowie :) Quote
NATKA Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Łomatko i córko, ja tu na fotki przyszłam a wy tu znowu o aparatach zanudzacie zamiast fotki robić :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
QQk Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 70-300 można kupić nowe, w sklepie za 600 z hakiem, ale to żaden cud, trochę lepsze 200 więcej. Z tym, że to są ciemne obiektywy. Na allegro to ryzyk fizyk, najlepiej z odbiorem osobistym. Ale to co ostatnio zauważyłem, jak jest w sprzedaży jakieś tele to ludzie licytują prawie pod cenę sklepową. Za to jasną 55 albo 135 można kupić poniżej 200. Quote
NightQueen Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='Shel']Body z kitem kupilam używane, odebrałam w Tarnowskich Górach, heliosa używanego, wiadomo, no i odebrałam w Częstochowie :) ja miałam nówkę nieśmiganą :evil_lol: 70-300 można kupić nowe, w sklepie za 600 z hakiem, ale to żaden cud, trochę lepsze 200 więcej. Z tym, że to są ciemne obiektywy. Na allegro to ryzyk fizyk, najlepiej z odbiorem osobistym. Ale to co ostatnio zauważyłem, jak jest w sprzedaży jakieś tele to ludzie licytują prawie pod cenę sklepową. Za to jasną 55 albo 135 można kupić poniżej 200. zależy jeszcze jaki obiektyw bo można tak http://allegro.pl/item1066017460_sigma_70_300_apo_dg_macro_nikon_filtr_uv.html albo tak http://allegro.pl/item1073909455_fotoit_nikkor_af_s_vr_70_300_f_4_5_5_6g_if_ed.html ablo nawet i tak http://allegro.pl/item1068089905_nikkor_af_s_vr_70_300_mm_f_4_5_5_6g_if_ed_lublin.html :diabloti: Quote
QQk Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Mam ten pierwszy. Za takie pieniądze to bardzo fajne szkło. Dość ciężkie. Ale i tak najczęściej używam 55. Quote
NightQueen Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 QQk napisał(a):Mam ten pierwszy. Za takie pieniądze to bardzo fajne szkło. Dość ciężkie. Ale i tak najczęściej używam 55. ja jeszcze nie mam sprecyzowanego do końca jakiego bym chciała, ale na pewno tele Co do ciężaru to mając lustro trzeba się przyzwyczaić że jest się wielbłądem :evil_lol: Quote
taxelina Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 ale mi chodzilo nie tylko o dogomanie, wszedzie na innych forach pisza ajki jest krakvet :P http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_0002-19.jpg ale mokry :D Quote
Illusion Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Mogę się do Was przyłączyć? Też chcę nowe tele :placz: :evil_lol:. I jakieś zdjęcia Aresa... :siara: Quote
rev Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Również dołączam do klubu załamanych nerwowo :diabloti: Chyba się nigdy mojego tamrona nie doczekam :shake: Chętnie bym jakieś Aresowe fotki zobaczyła... Quote
Shel Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 [quote name='QQk']70-300 można kupić nowe, w sklepie za 600 z hakiem, ale to żaden cud, trochę lepsze 200 więcej. Z tym, że to są ciemne obiektywy. Na allegro to ryzyk fizyk, najlepiej z odbiorem osobistym. Ale to co ostatnio zauważyłem, jak jest w sprzedaży jakieś tele to ludzie licytują prawie pod cenę sklepową. Za to jasną 55 albo 135 można kupić poniżej 200. Zależy też jakie 70-300. VR, ED itp ;-) Zauważ, że 70-300 inaczej rozmywa tło ;-) [quote name='deer_1987']ale mi chodzilo nie tylko o dogomanie, wszedzie na innych forach pisza ajki jest krakvet :P http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_0002-19.jpg ale mokry :D Znałam opinie o krakvecie. [quote name='RCookie']Mogę się do Was przyłączyć? Też chcę nowe tele :placz: :evil_lol:. I jakieś zdjęcia Aresa... :siara: Pewnei, w kupie weselej :diabloti: [quote name='Endher']Również dołączam do klubu załamanych nerwowo :diabloti: Chyba się nigdy mojego tamrona nie doczekam :shake: Chętnie bym jakieś Aresowe fotki zobaczyła... Zdjęcia wstawiałam wczoraj ;-) Quote
Recommended Posts