Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BBeta']Moge się do czegoś przyczepić? :diabloti:

Zdjęcie ma zbyt ciepły odcień, balans bieli do poprawy, moim zdaniem oczywiście ;)
Dzięki ;) Mam jeszcze parę, potem wrzucę wszystkie, a z balansem właśnie sobie nie radziłam... Jak nie wyszło pomarańczowe wszystko to niebieskie...

Na razie jeszcze te

Posted

[quote name='QQk']Wszystko zależy od kalibracji monitora i zamierzeń fotografa. Widać. że tu:
http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_0004-13.jpg jest ciepło
tu http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_0011-13.jpg zimniej ale oba są ładne
a tu http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_0024-10.jpg przykład, że portret jest najlepszy na dużej liczbie f ;)
No Exif f nie wyświetla, bo heliosem robione :]

Potem wrzucę coś innego, ale nadal nic psiego ;)

Posted

[quote name='Shel']No Exif f nie wyświetla, bo heliosem robione :]

Potem wrzucę coś innego, ale nadal nic psiego ;)

Wyświetla 0 a to niemożliwe ;) a było pewnie 2 lub 2.8. Ja ostatnio choruję na 85/1.4 fajne portretowe szkło.

Posted

QQk napisał(a):
Wyświetla 0 a to niemożliwe ;) a było pewnie 2 lub 2.8. Ja ostatnio choruję na 85/1.4 fajne portretowe szkło.

Wiem, że zero. Ale z heliosa Ci nie wyświetli! No bo jak? Nie masz pomiędzy obiektywem,a aparatem elektronicznego połączenia :]

Posted

Wiem, że nie ma. A ten urok kręcenia pierścieniem przesłony i ostrości. I fajnie się trzyma te stare, metalowe obiektywy.

Posted

QQk napisał(a):
Wiem, że nie ma. A ten urok kręcenia pierścieniem przesłony i ostrości. I fajnie się trzyma te stare, metalowe obiektywy.

Pewnie :)
Bardzo lubię robić zdjecia w ruchu heliosem, pierścień stawia większy opór i przy byle poruszeniu się nie zmienia ;)
Kashdog napisał(a):
To ja sobie poczekam na jakieś psie zdjęcia :D

:cool3:

Posted

Mam jeszcze jedno, jutro dostaniecie, dzisiaj nie mam siły :diabloti:
Myślałam, że się uduszę... Na treningu wszystkie okna otwarte, wszystkie wentylatory chodziły, ale myślałyśmy, że padniemy jak muchy... :angryy:

Posted

Chantell napisał(a):
ło miech? A co zamawiałaś?

Karmę, preparat na kleszcze i pastę. Pasty i karmy nie było, mówili, że za dwa dni będzie. Za dwa dni dzwonią, mówią, że za 5 dni. Za około 6 dni sama zadzwoniłam i wymieniłam produkty, czekałam, w piątek 28 zadzwoniłam i mieli wysłać w poniedziałek.... zeszły oczywiście.... A teraz nie mogę się dodzwonić.