Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba nie zrozumiałyście ;)
Niektórym sprzętem nie zrobicie naprawde dobrego zdjęcia, przynajmniej ja tak uważam.
Ale nieważne...

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy!!

Do zdjęć jednak wolę naturalne światło, przy sztucznym wychodzi badziew...

chyba muszę się odważyć i założyć te pierścienie znowu, bo soczewki strasznie zniekształcają

Posted

[quote name='Shel']Chyba nie zrozumiałyście ;)
Niektórym sprzętem nie zrobicie naprawde dobrego zdjęcia, przynajmniej ja tak uważam.
Ale nieważne...

Znam gościa, który ma nikona D300s+nikkora 50/1.4 + nikkora 70-200/2.8 VrII + nikkora 105/2.8 + nikkora 70-300 Vr i jeszcze kilka innych szkieł... a jego zdjęcia są na żenującym poziomie... aż się nie chce wierzyć, że fotografuje takim sprzętem. W fotografii dużą rolę odgrywa talent, umiejętności, wiedza na temat aparatu... ale przyznam szczerze, że jeżeli już ma się już tą wiedzę i "oko" to dobry sprzęt baaaardzo pomaga w uzyskiwaniu zamierzonego efektu ;)

http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/mietokopiamay.jpg
Śliczny! Bristol fajnie spisuje się w roli tła...muszę to kiedyś wykorzystać :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Izuuus']Przede wszystkim to umiejętności fotografa. Super extra sprzet nie zawsze zrobi super świetne zdjęcia, jeżeli ktoś nie potrafi się nim obsługiwać. Osoba mająca gorszy aparat potrafiłyby zrobić nim lepsze zdjęcie, niż osoba mająca wypasione lustro, a nie potrafiąca się nim dobrze posługiwać :cool3:.

Hihi zgadzam się w stu procentach :D:D:D Przykładem jestem ja :P aczkolwiek mam tylko Kit więc też to pewnie utrudnia prace ;/

[quote name='Izabela124.']http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/1-44.jpg w jakim programie uzyskałaś taki efekt?

Też chciałabym wiedzieć...

[quote name='Shel']Chyba nie zrozumiałyście ;)
Ale nieważne...

No i oczywiście też masz rację, dobry obiektyw też potrzebny...

Posted

Shel napisał(a):
Na kartce z bloku technicznego (A3 chyba).

Też bym chciała mieć akie małe zwierzątko, żeby móc mu robić takie fajne zdjęcia :mdleje:

Posted

Mnie chodziło o to, że nawet osoba z talentem nie zrobi czegoś takiego na np obiektywie kitowym jak na jakimś lepszym. Ale dobra. KONIEC :lol:.
Co do programu to Cavy na wcześniejszej stronie napisała.

Chantell napisał(a):

Chodzi Ci o oświetlenie? Jeżeli tak to z prawej strony było okno, od góry zwykła lampa od pokoju, a z lewej lampa nocna. No i jeszcze z prawej koło okna na ścianie lampa.

Posted

Izabela124. napisał(a):
To trza zrobić :razz:

Zaczynam oszczędzać migawkę :] Aresowych może dłużej nie być, zwłaszcza, że w niedzielę będę focić w Częstochowie, a to urwie się trochę na liczniku:evil_lol: