Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śnieg przydatny jest nam tylko do tego, że Ares może się porządnie w nim wyszaleć, a ja ustawiać na nim balans bieli :lol:

Gdyby się piesa nie tarzała, to by potem nie wirowała

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Shel']Hej!Ares kuleje na łapy, nie ma ran ani nic, na początku mocno się przestraszyłam ,ze stawy zaczynają mu dokuczać, ale jak zobaczyłam, że Suza też kuleje na dwie łapy to się trochę uspokoiłam, bo może im jest za zimno w poduszki, ale i tak dalej mam stracha

[quote name='Shel']
No własnie nie wiem czy to śnieg, ale jeszcze zobaczę ze smarowaniem łapek kremem :]
Dziękujemy!

Już koś tu pisał o kulkach śniegowych, które się robią, ja też bym to obstawiała - mój też ostatnio kuśtykał z ich powodu także nożyczki w ruch poszły i włosy na łapkach tam gdzie kulki się robiły zostały skrócone. A jak idziemy na dłuższy spacer to łapy mu smaruje przed wyjściem dodatkowo zwykłą wazeliną - problem kulek śniegowych przestał istnieć ;) :p

Ewentualnie twoje psiaki mogą być wrażliwe na świństwo, którym sypią chodniki i drogi - warto więc sprawdzić czy skóra między opuszkami nie jest zaczerwieniona jeśli tak dobry jest roztwór propolisowy do smarowania i obowiązkowo smarowanie łapek wazeliną przed wyjściem na spacer i po spacerze płukanie łapek w wodzie :lol:
... o kurka ale się rozpisałam :crazyeye:

Ślicznie się prezentuje na białym śnieżku :loveu:
http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_00133.jpg

Radocha śniegowa - w końcu można troszku skórę schłodzić :evil_lol: ;)
http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_01083-2.jpg

Ares ma odjazdowe szelki :lol:

Posted

[quote name='Cavy']Super zdjęcia :D

tarzanie obowiązkowe ;-)
Coś mało tam tego śniegu u was? U nas jak na łąki suię qwejdzie, to dosłownie po kolana, Tofik musiał rpzeskakiwac niczym królik te zaspy.
U nas jest więcej niż się wydaje na zdjęciach, ale nie aż tyle jak u was ;-)
dziękujemy
[quote name='Infortune.']A co, teraz już ręcznie ustawiasz balans? :eviltong::evil_lol:
Tak :eviltong:
[quote name='NATKA']Już koś tu pisał o kulkach śniegowych, które się robią, ja też bym to obstawiała - mój też ostatnio kuśtykał z ich powodu także nożyczki w ruch poszły i włosy na łapkach tam gdzie kulki się robiły zostały skrócone. A jak idziemy na dłuższy spacer to łapy mu smaruje przed wyjściem dodatkowo zwykłą wazeliną - problem kulek śniegowych przestał istnieć ;) :p

Ewentualnie twoje psiaki mogą być wrażliwe na świństwo, którym sypią chodniki i drogi - warto więc sprawdzić czy skóra między opuszkami nie jest zaczerwieniona jeśli tak dobry jest roztwór propolisowy do smarowania i obowiązkowo smarowanie łapek wazeliną przed wyjściem na spacer i po spacerze płukanie łapek w wodzie :lol:
... o kurka ale się rozpisałam :crazyeye:

Ślicznie się prezentuje na białym śnieżku :loveu:
http://i803.photobucket.com/albums/yy317/Shelka11/DSC_00133.jpg

Radocha śniegowa - w końcu można troszku skórę schłodzić :evil_lol: ;)

Ares ma odjazdowe szelki :lol:
No, tylko, że u nas nie ma niczym posypane, a kulek śnieżnych nie widzę u Aresa. Idziemy teraz na spacer - zobaczę z wazeliną.
[quote name='RCookie']Shel, jak robisz psom zdjęcia, to stoisz?
Raz kucam, raz stoję ;-)

Posted

No widzę, że szaleństwa spacerowe na całego :) Rzeczywiście niektóre przepalone, ale są to pojedyncze przypadki, jeśli chodzi o mój gust ;). Tak czy siak i tak są fajne, a najbardziej podoba mi się to z przymrużonymi oczętami :loveu:

Posted

Shel napisał(a):

Raz kucam, raz stoję ;-)

Mam wrażenie, że częściej stoisz :evil_lol:.
Ja tam zawsze muszę kucać, a do tego muszę czasem robić różne wygibasy, jak nadal jest za wysoko, trzeba było konia do domu przyprowadzić... :shake: :lol:

Posted

Eriu napisał(a):
No widzę, że szaleństwa spacerowe na całego :) Rzeczywiście niektóre przepalone, ale są to pojedyncze przypadki, jeśli chodzi o mój gust ;). Tak czy siak i tak są fajne, a najbardziej podoba mi się to z przymrużonymi oczętami :loveu:

No wg mnie też są przepalone. Dziękujemy :loveu:
RCookie napisał(a):
Mam wrażenie, że częściej stoisz :evil_lol:.
Ja tam zawsze muszę kucać, a do tego muszę czasem robić różne wygibasy, jak nadal jest za wysoko, trzeba było konia do domu przyprowadzić... :shake: :lol:

No może i tak, ale nie ma to dla mnie większego znaczenia.
A wygibasy to i ja często robię, a do tego dziwne dźwięki żeby pies się patrzał w obiektyw:evil_lol:
bianka19 napisał(a):
Hey :loveu:
Kochaane Aresiki , oglądnęłam wszystkie zdjęcia i są po prostu boskie ! ;)

dziękujemy!!

Posted

Shel napisał(a):

No, tylko, że u nas nie ma niczym posypane, a kulek śnieżnych nie widzę u Aresa. Idziemy teraz na spacer - zobaczę z wazeliną.

[FONT=Comic Sans MS]Zobacz czy między poduszkami nie ma kulek lodu, ja Lence czasami wydłubuję. Baaaardzo ostrożnie ;)[/FONT]