Tola Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Tabs ma 1,5 roku. Jest żywym, wesoły psiakiem, któremu w niczym nie przeszkadza brak tylnej łapki. Do schroniska w Zamościu trafił po wypadku. Całe dnie spędza zamknięty w małym boksie, nie jest wypuszczany nawet na wybieg. Ciągle stoi przy kratach i z tęsknotą patrzy na świat. Popłakałam się przy tych kratach.. Czy Tabs dostanie od losu możliwość zabaw przy boku swojego człowieka? Czy do końca życia zostanie sam na tym betonie ? To zadeklarowane stałe comiesięczne wpłaty na Tabsa: ala123 – 100 zł agusiazet – 50 zł anciaahk – 60 zł stonka 1125 – 20 zł Torusia – 10 zł Joodith – 30 zł Jo37 – 30 zł Władek - 10 zł Dogo07 – 50 zł w marcu Wszystkim bardzo dziekuję! Ogłoszenia Tabsa http://www.allegro.pl/item578215464_...czlowieka.html bono polska ojej pineska 4łapy animalia eoferty giełda ogłoszeń kup sprzedaj adopcje kupię psa mój pupil ogłoszenia24 polska przygarnij zwierzaka e-zwierzak.pl adopcje.org.pl Quote
agusiazet Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Może mu się uda!!! Taka miła mordeczka! Quote
stonka1125 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 ja sie wcale nie dziwie że sie marta poryczałaś,on ma takie smutne oczy:-( to podniose tabsa! Quote
Tola Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Wczoraj w schronie był TZ, poprosił pracownika o wyprowadzenie Tabsika Quote
Tola Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='agusiazet']On ma jakoś dziwnie tą łapkę odciętą, ale i bez niej to piękny pies![/quote] Tez wróciłam na to uwagę:roll: Ale niestety w schronie nie udzielono odpowiedzi na pytanie, gdzie pies był operowany... Quote
agusiazet Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 On ma jakoś dziwnie tą łapkę odciętą, ale i bez niej to piękny pies! Quote
stonka1125 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 jak on sie rozgląda ,pewnie pierwszy raz od niewiadomo kiedy wyszedł z boksu i wszystko go interesuje dookoła i nawet ogonek nie jest podkulony tylko taki prawie wesoły,fajny tabsik,a girka rzeczywiście dziwnie wygląda,może ona nie była wcale operowana? Quote
funia Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 U nas u psów nie jest za ciekawie ,często są walki i pogryzienia . Są strasznie sfrustrowane i zrezygnowane.Brak ruchu,ciasnota walka o bude i spojrzenie ludzkie czyni z nich istoty ,które same tylko wiedzą ile kosztuje je każdy kolejny dzień w takim miejscu ,totalna beznadzieja brak przyszłości .A jeśli już zwierze podda sie to koniec ,:-(Albo wnikliwy amator takich tragedii je uratuje ,albo współtowarzysze zrobią swoją robote ..... Quote
Tola Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='stonka1125']jak on sie rozgląda ,pewnie pierwszy raz od niewiadomo kiedy wyszedł z boksu i wszystko go interesuje dookoła i nawet ogonek nie jest podkulony tylko taki prawie wesoły,fajny tabsik,a girka rzeczywiście dziwnie wygląda,może ona nie była wcale operowana?[/quote] Podejrzewam, że tego się nie dowiemy, chyba że Tabsa zobaczyłby specjalista... Cały czas myslę o tym psiaku; o jego smutnych oczach:-( Cięzko znaleźzć dom dla zdrowego psa, a ja tu marzę o domu dla Tabsa:shake: Quote
stonka1125 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 znajdzie sie domek i dla Tabsa,bez czarnowidztwa proszę! Quote
agusiazet Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 A może starać się o adopcję zagraniczną, tam psy kalekie mają zdecydowanie większe szanse niż u nas, niestety! Quote
Tola Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='agusiazet']A może starać się o adopcję zagraniczną, tam psy kalekie mają zdecydowanie większe szanse niż u nas, niestety![/quote] Tez o tym myslałam. Ale chciałabym, zeby był to DS... Tak mało osób tu wchodzi, mało kto wie o Tabsiku:-( Quote
Torusia Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ale z tą zagraniczną adopcją to jest bardzo dobry pomysł. Quote
funia Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Nie miałam czasu zajrzeć do niego ,Zrobie to niedługo:oops: Quote
Murka Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Zameldowywuję się, bo mam słabość do trzyłapków :oops: Quote
Tola Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Tabsik nadal za kratkami:-( Straszna jest taka bezsilność. To młody energiczny psiak, jak starsznie musi cierpiec taki zamknięty:-( Teraz nie mozemy nawet starać się o miejsce w płatnym DT lub hoteliku. Quote
Tola Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 agusiazet napisał(a):A czemu nie możecie? Nie mamy tyle kasy, zeby regularnie wysyłac na utrzymanie w hoteliku:roll: Quote
Recommended Posts