olgaj Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 domek o ktorym pisalam w Łodzi, u moich znajomych, Quote
ARKA Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 We wtorek bedziemy u faceta, bedziemy negocjowac wydanie westek. Tak naprawde podstaw nie ma aby mu odebrac psy. Chcemy go przekonac,ze to jednak go przerosolo(ma w sumie 20 psow, roznych, w tym szczenieta4 husky i 3 yorki szczeniaki(u znajomej na "odchowaniu" jak sam nam powiedzial) i ze domki to domki. zadluzony u wetki za szczepienia i cesarke husky. Opinie ma dobrą we wsi(rozmawialysmy z sołtys). Chcemy doprowadzic do tego aby suki pokastrwal ale czesc wydal i zostawil sobie te, ktore jak twierdzi ze kocha i chcial zawsze miec-Yorki i chow-chow. Ma dorosle dwie husky i psa, chow-chow suke, suka i pies york(z rodowodami), te trzy westki i dwie kundelki. Jak soltys powiedziala, psami zajal sie"hodowlą" po smierci rodzicow, trzy lata temu. Quote
jolek68 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 tyle ras i tyle psów że nie dziwi mnie że nie dał rady :shake: Jak pomyślę co mogłoby się stać gdybyście tam nie weszły :angryy: Quote
ARKA Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='jolek68']tyle ras i tyle psów że nie dziwi mnie że nie dał rady :shake: Jak pomyślę co mogłoby się stać gdybyście tam nie weszły :angryy: Jak tam szlysmy to prawde mowiac spodziewalysmy sie gorszego. Dwa, jak narazie facet wykazuje chec wspolpracy, polepszenia. Jest na dzieja. Quote
ARKA Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='jolek68']pewnie przemyślał sprawę bo jak ma długi to po co je powiększać, a psy niestety kosztują jak się o nie dba ;)[/quote] jolek masz w avatarze haszczaka;) Moze by tym jego haszkam doroslym zaczac szukac domow? Sam powiedzial,ze ta sunia co jest po cesarce wetka mu poiwedziala, ze juz rodzic nie powinna. I on juz jej nie dopusci:roll: Pytam go czy w takim razie usnela macice i jajniki(czyli kastracja) zrobila jak cesarke robila, powiedzial,ze nie:angryy: Tylko taka wetke ob...jechac!:angryy: Quote
jolek68 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 pewnie przemyślał sprawę bo jak ma długi to po co je powiększać, a psy niestety kosztują jak się o nie dba ;) Quote
jolek68 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 tak mam sh ale w avatarze :-( zaginął trzy miesiące temu... Jak dasz mi wsio o piesach to założę im wątki na S-O i malamutach, ale muszę mieć wszystko co wiesz o nich no i oczywiście foty ;) Quote
ARKA Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='jolek68']tak mam sh ale w avatarze :-( zaginął trzy miesiące temu... Jak dasz mi wsio o piesach to założę im wątki na S-O i malamutach, ale muszę mieć wszystko co wiesz o nich no i oczywiście foty ;) A co doklanie mam wiedziec o nich? Suczki sa przemile pies tez mily:evil_lol: :angryy:psa wzial od kogos kto oddawal. Quote
jolek68 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 1. gdzie są (może być koło czegoś tam;)) 2. jak do ludzi 3. jak do innych zwierząt (psy koty) 4. jak do dzieci(jeśli miały kontakt) 5. szczepienia i robale 6. czym karmione(też może być istotne) 7. wiek 8. jak z transportem(czasami tyż ważne) tyle, jak będziesz coś mieć to mi prześlij ;) oczywiście jak założę wątek to będę Cię męczyć pytaniami itd :eviltong: Quote
niufek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='ARKA']:roll: no i nikt nie bije sie o suczki..........:evil_lol:[/quote] Zacznij wydawac jak SdZ ,to pojda szybciej :cool3: Nie wystarczy napisac ,ze psiaki mile :shake: Quote
teapot Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Arko, czy ktoś je dał na Forum Westów? A jeśli nie, to czy uważasz, że jest to dobry pomysł i chcesz, żebym to zrobiła? Quote
ARKA Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='teapot']Arko, czy ktoś je dał na Forum Westów? A jeśli nie, to czy uważasz, że jest to dobry pomysł i chcesz, żebym to zrobiła? Jesli mozesz to zrobic, zrob prosze. Quote
teapot Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Zamieszczone: link Może coś da... Ps. Użyłam "Waszych słów", mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko. Quote
jolek68 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='niufek']Zacznij wydawac jak SdZ ,to pojda szybciej :cool3: Nie wystarczy napisac ,ze psiaki mile :shake:[/quote] Miła to możesz być Ty, a o psie trzeba dużo informacji Chyba nie wiesz na czym polega adopcja przez dogo skoro tak piszesz :shake: Quote
niufek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='jolek68']Miła to możesz być Ty, a o psie trzeba dużo informacji Chyba nie wiesz na czym polega adopcja przez dogo skoro tak piszesz :shake:[/quote] Nie zrozumialas mego postu.Ja wiem ,ze nie wystarczy napisac ,ze psy sa mile .Te pytania co zadalas ,sa jak najbardziej konieczne by adopcja byla dobra i skuteczna . Quote
jolek68 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 i o to chodzi, domki chcą dużo wiedzieć i wcale się nie dziwię ;) Sory źle odebrałam Twoją wypowiedź :eviltong: Quote
niufek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Widzicie jak to jest?? Psy w typie rasy i wymagana sterylka !!!!!! NIKT SIE NIE BIJE ;BO PROFITU NIE MA . Jakie to zalosne:placz: Polska rzeczywistosc . Do Diabla z rozmnazaczami . do diabla z tymi co mysla ze koszt psa ma sie zwrucic , do Diabla z nimi wszystkimi !!!!!!!!! Naprawde nie ma milosnikow rasy co chcieliby psiaka do kochania?????????? Quote
zebra12 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Widzę, że coraz więcej hodowli pozbywa się psów. Moją sunię skradziono jakieś 3 lata temu. Teraz miałaby 8 lat. Więc jakby ktoś miał wieści, że gdzieś jest suczka west, to sprawdzcie tatułaż. Ma go w uchu. Zaczyna się na A.. Resztę podam na priv. Suczka jest niewielka, ważyła 7 kg. Skórę ma całkiem różową, nie ciemną i nie w łatki. Cała różowa. Proszę sprawdajcie, bo lepiej, zeby psy trafiały do właścicieli, a część bywa skradziona lub zagubiona. Najlepiej, zeby był taki wątek, gdzie wpisuje się wszystkie znalezione psy, które mają czipy lub tatułaże. Quote
halbina Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 dobry pomysł z tym wątkiem... może założysz taki?... Quote
Benita Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Zebrrra']Widzę, że coraz więcej hodowli pozbywa się psów. Moją sunię skradziono jakieś 3 lata temu. Teraz miałaby 8 lat. Więc jakby ktoś miał wieści, że gdzieś jest suczka west, to sprawdzcie tatułaż. Ma go w uchu. Zaczyna się na A.. Resztę podam na priv. Suczka jest niewielka, ważyła 7 kg. Skórę ma całkiem różową, nie ciemną i nie w łatki. Cała różowa. Proszę sprawdajcie, bo lepiej, zeby psy trafiały do właścicieli, a część bywa skradziona lub zagubiona. Najlepiej, zeby był taki wątek, gdzie wpisuje się wszystkie znalezione psy, które mają czipy lub tatułaże. Jestem za bo tez szukam Border Terrierki. Miała chipa i tatuaz a tak ciezko w gąszczu tych nieszcześć cos znaleźć:shake: Quote
ARKA Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 [quote name='jolek68']ARKA byłaś u człowieka ??? ;) tak bylysmy. Ale prawde mowiac dokladnie nie rozmialalam o suczkach husky...bede znow w poniedzialek. Chcemy najpierw je wysterylizowac i kombinujemy jak mamy go przekonac, juz male kroki postepu widzimy;).Juz "przełknal", ze sterylizacja to mus ale jak dojdzie do.. to zobaczymy! Wybaczysz?:oops: Quote
jolek68 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 dobra dam Ci ten tydzień ;) wiesz że ja niespotykanie spokojny człowiek jestem, a i może ciekawe domki będą na westy o ile je odda :shake: Quote
Recommended Posts