Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

robkowa napisał(a):
co słychać u suni?
czy można zmienić tytuł że Pola zostaje w domu tymczasowym?:cool3:

Sorki za milczenie, po tamtym wypadku w czerwcu, kiedy cudem nie zginęłam i wylizywałam się z ran w szpitalu do 4 sierpnia, a potem jeszcze raz szpital we wrześniu - ledwo wyszłam z neurologii, 2 tygodnie pochodziłam do roboty i 15 października zaliczyłam ... czołówkę z pijanym, jadącym ok. 120 km/h przez miasto, na czerwonym świetle kierowcą, to 4 mój wypadek samochodowy w tym roku, aut skasowałam więcej niż Kubica, w kręgosłupie nie mam już ani jednego nie uszkodzonego kręgu, szukam egzorcysty!!!. Nie podbijajcie wątku, zmieniajcie, Polka zostaje, co wiadomo było no może nie od 1 dnia, ale wkrótce potem. Całuję Was. Ewa

Posted

funia napisał(a):
Ewa moze kup sobie jakieś auto cieżkiego kalibru ,zebys miała strefy zgniotu mocniejsze skoro tyle tego juz było ,mam nadzieję ze to juz ostatni raz .

Tia ... terenowe, orurowane suzuki grand vitara turbo diesel właśnie w czerwcu pochowałam, nie powiesz mi, że to mały kaliber, dzięki temu samochodowi tylko żyję. Policjanci w październiku po czołówce dali mi namiary na przetargi w Agencji Mienia Wojskowego bo czołgi sprzedają ... może skorzystam.

Posted

funia napisał(a):
no tak ...........

A wracając do Poli to jak ona sie ma ?

Rządzi koleżanka, pakuje się do łóżka do mnie spać gdy jestem u mamy, przytyła, błyszczy się jak wysmarowana olejem, ktoś nas zresztą już posądził o nabłyszczanie Poli jakimś olejkiem norkowym takim jakimś dla psów na wystawy, pilnuje domu straszliwie, nie chce absolutnie jeździć samochodem, ucieka, wyrywa się, chce wyskakiwać oknem i wracać do swojego domu i ogrodu - to pewnie pierwszy jaki w życiu ma, to pilnuje, żeby nie uciekł :) Tak pochrzanili na tej dogomanii, że nie powklejam żadnych zdjęć. Oj bo najlepiej gdybyś sama wpadła kiedyś do mojej mamy i zobaczyła przychówek - powiększony dopiero co o Tosię - małego (0k. 2 lata) kościotrupka z zapaleniem wszystkiego włącznie ze skorą, pozbieraną z rowu przy szosie przez Anię. Tosia to foksterierka krótkowłosa, przepiękna zresztą, wet powiedział, że bezdomna musiała być bardzo długo a wcześniej była na łańcuchu albo sznurku, bo ma wytartą skórę na szyi i miała potwornie poprzerastane pazury, może z dzikiej hodowli. Powiem Ci tylko, że Pola jakoś urosła i upodobniła się do swojego guru czyli Czarka - który wcale nie jest mniej agresywny wobec psów po kastracji i dalej kryje suczki, bo od roku nie zauważył, że jajek nie ma. Przytył niestety, dieta zmieniona wszystkim psom z konieczności, bo kradł z cudzych misek wysokokaloryczną, więc wszystkie mają light. I kurka nie chudną. Dobra, koniec, nie podbijajmy wątku. Ewa

Posted

Super wiadomosc, bardzo sie cieszę, bo lepszego domu Pola nie mogla sobie wymarzyc.
A zdjęcia mile widziane:loveu:
Zmieniam tytul, przenoszę wątek, ale wiadomości o Poli nadal mile widziane:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Odnalazłam hasła na image shacka, oto Pola teraz:

Z Elzą-kierowniczką /na oparciu fotela/:

W środku nocy zdjęcia robią, oto oburzona zakłóceniem nocnego spoczynku Pola, na ulubionym łóżeczku wszystkich psów /bo pod kaloryferem - w zimie gorący, w lecie zimny/, o które są wojny:

• 1 month later...
Posted

Na prośbę Funi - która uratowała Polce życie, zabierając ze schroniska umierającą, nie trzymającą się na nogach kupkę kości obciągniętych skórą i w nocy przywiozła mojej mamie do domu z prośbą o uratowanie suni:

Pola ze swoją wybawicielką, aniołem Funią, którą Pola POZNAŁA !!!

Funiu - wielkie dzięki :)
Ewa

Posted

Łza mi spłynęła nie powiem .....Piękności Pola super parówa i słodziak jak zawsze .Taki pies to marzenie ,
Dziękujemy jeszcze raz pani Bogusi i wszystkim domownikom za serce okazane Poli no i ..............za wieczny tymczas .Niestety dla nas bo spalony ,stety dla Polki bo jedyny i kochany

Wielkie Dzięki Ewa:calus:

Ps , Jarek bardzo pomógł w jej wyciągnięciu ,pozdrawiamy go ;)