Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magda - Zamość napisał(a):
Nowe ogłoszenia Poli,wykorzystałam Twój tekst E-S, trochę musiałam skrócić tradycyjnie na niektórych stronach:

Tola dodaj nr postu i strony na pierwszej gdzie są ogłoszenia

Ok. Juz wpisałam.

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nika28 napisał(a):
Ktoś dzwonił ??? :oops:

Nikt:roll: Był jeden Pan z ogłoszenia w Tygodniku Zamojkskim, stracił psa po 14 latach, szuka podobnego. Pola wydała mu sie podobna, ale w realu okazała sie duzo mniejsza:roll:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam, wieki mnie nie było na dogo.
Poleczka w DT, którego broni jak lew, no nie wiem czy się uda zdjęcia ładne "obcemu" zrobić, czy zaczekacie aż wyzdrowieję i się pozrastam po wypadku i sama porobię. Nie jest wysterylizowana, za to jej best friend Czarek stracił rodowe klejnoty, nawet tego nie zauważył chłopaka :), teraz trochę przytył mimo karmy light dla kastratów, którą i Pola ze smakiem zasuwa, bo z ryb i jajek jest, posesja ogrodzona, innych psów rodzaju męskiego w pobliżu nie ma ani ich nie zapraszamy (bo Czarek jest wobec samców potwornie agresywny, kastracja niczego pod tym względem nie zmieniła, tylko suczki kocha - wszystkie absolutnie). Szaleją teraz Polka z Czarkiem i Elzą całymi dniami po ogrodzie (moje biedne lilie ...), wytytłane po deszczu, roześmiane, szczęśliwe, Pola nauczyła się BAWIĆ!. Trzebaby ją ukąpać specjalnie do fot i przytrzymać w domu, żeby się zaraz nie wytarzała z innymi piesami, bo zaraz ktoś powie, że eee, zaniedbana, co to za DT, ratować suczkę ;)
A wiecie, że po dobrej karmie i witaminach, zapomniałam nazwy, to w Lublinie mi ją w Tesco sprowadzili ze Slowacji, Polce zniknęły początki zaćmy??? To z niedożywienia i awitaminozy takie oczka biedne miała, a wszyscy myśleli, że ona taka stara, że ma początki zaćmy starczej, nieprawda. Wieczny szczeniaczek.
Pola poluje na nornice. Z jednej strony OK, więcej roślin ma szansę przeżyć, z drugiej .... w tych norach na ogrodzie można nogi połamać, mama chodzi i zakopuje, Pola za nią i odkopuje, Czarek stoi i patrzy, jak Pola się zmęczy kopaniem, to pomaga kopać. Wykopują te nornice, ale jeszcze ani jednej nie złapały, uciekają im pod nosem, sama widziałam, komedia, tylko system norek im niszczą i trochę kwiatów przy okazji też.
Moja mama ma takie wymagania co do przyszłych właścicieli Poli i ich domu, że ... szczerze wątpię, czy się tacy już urodzili a jeśli nawet, to czy zdadzą test u mojej mamy, która oczywiście jest zdania, że ma decydujący głos w sprawie wyboru domku dla suni.
Ewa

Posted

No, nie ja to rzekłam i nie mnie decydować, rozumiem też mamę, zawszeć to bardziej komfortowo mieć szczytny i nobilitujący status "domu tymczasowego" niż być postrzeganą jako zwariowana rodzina z w sumie z 6 psami - bezdomnymi znajdami (Fruzia i Czarek) lub z Bidulca (Aza, Elza, Pola, Majka) jak nazywamy schronisko i 13 papugami oraz 1 kotem ... a nie?
Póki co Polka-Gapolka ma się bardzo dobrze, wszyscy zadowoleni, po co zmieniać coś, co dobrze działa?
Ewa

• 2 months later...
Posted

Ewa wstyd mi po prostu ,ze tak zaniedbałam Polę ( wiedziałam ,ze ma dobrze i pewnie to też to )ale obiecuje ,ze wpadne chociaż na chwilę .Zrobię zdjęcia ,mogę ??:oops:
Na usprawiedliwienie dodam ,ze takich Poli sporo jeszcze się uratowało od tamtej pory .....