Chandler Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Zapachniało wiosną... I od razu humor mi się poprawił . Sasinek jak zwykle wyczesany, piękny i pachnący. Normalnie psi model :cool3:. A w Poznaniu kasztanowce chorują...:roll: zofia&sasza napisał(a):Właśnie zaczynam wrzucać. Ja jestem w pracy :evil_lol: Muszę czasem coś zrobić. Bo mnie wyleją... Jak wyleją? Oni Ci awans powinni dać Zofia. Przecież Ty tutaj dziennikarsko/reporterską robotę odwalasz i wyrywasz ludzi z depresji chlupot-szaro-buro-pozimowej. Quote
Zofia.Sasza Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Chandler napisał(a): Jak wyleją? Oni Ci awans powinni dać Zofia. Przecież Ty tutaj dziennikarsko/reporterską robotę odwalasz i wyrywasz ludzi z depresji chlupot-szaro-buro-pozimowej. No właśnie mi dali :placz: Więcej obowiązków za tę samą kasę. Mam kreować nowe trendy i inspirować :placz: A ja nie mam pomysłów i mię to nudziiii :placz: Quote
Chandler Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Aaaa, nieładnie... To może my jaskieś petycje zaczniemy wysyłać (tylko jakiś adresik mailowy proszę ;)) - napiszemy, że protestujemy, bo zajmują Ci coraz więcej czasu, a nie możesz się skupić na dogo. Wykończysz się... i jeszcze, za tę samą kasę :placz:. Quote
sleepingbyday Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 szpaki sa cudowne... inspirowac i kreowac trendy? a w czym? Quote
Chandler Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 sleepingbyday napisał(a):szpaki sa cudowne... Wszystko na tych fotkach cudne, bo to Pani Wiosna..:loveu:. Jak mogłaś nic nie napisać o pięknym Sasinku Zofii :roll:? sleepingbyday napisał(a): inspirowac i kreowac trendy? a w czym? W modzie na przykład? Będzie nowy konkurs może? Ja mogę dzisiaj dziwne rzeczy wypisywać :oops: - proszę o wyrozumiałość. Schodzi ze mnie wczorajsze napięcie. Quote
sleepingbyday Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 o sasinku nic nie pisałam oczywiście z tego względu, że mnie zatkało z zachwytu i słowa nie mogłam wykrztusić z klawiatury :loveu: Quote
Zofia.Sasza Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 W prasie brukowej. Te trendy. I co tu kreować? :placz: Quote
sleepingbyday Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 wiem, gdzie... aha, czyli jakiekolwiek, tak??? od weekendów rowerowych po czytanie książek i swiadome konsumenctwo? czy jeszcze całkiem cos innego? Quote
Chandler Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 A mi się jakoś tak określenie "prasa brukowa" kojarzy z minimum informacji, a maksimum emocji i chyba raczej trzeba w tym kierunku podążać rozważając trendy...:hmmmm: Kiedy będą zdjęcia, to z chrupkami, tfu - z popcornem znaczy się przylecę? Quote
Zofia.Sasza Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Może jutro coś wygrzebię, ale nie ręczę... Muuuszęęę kreooować treeendy :placz::placz::placz: Quote
Zofia.Sasza Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Wrzuciłam swoje zdjęcie do 7-mego postu :evil_lol: A konkurs już jest, tylko nikt nie rozwiązuje. Tytuł pierwszego wiosennego postu go zawiera :eviltong: Quote
sleepingbyday Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 matko, latać trza po tym blogu, zadyszki dostanę.... tytuł 7 postu brzmi: a to ja ;-) gdzie zagadka? zwł. że wiemy, która to ty... Quote
Chandler Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Ja nie powiem, kto rozpoczął zabawę w zagadki SBD :cool1:. W poście nr 7 jest Zofia (dla Ciebie nie było zagadką, gdzie Ona jest, a dla mnie było, bo napisu na koszulce nie widać. Po plecaku więc Zofię poznałam). Natomiast zagadka jest w tytule pierwszego wiosennego postu - "Jutro będzie wiosna. Niedługo bedzie maj. (Skąd to?)" Odpowiedź znam..., ale nie powiem :eviltong: (M........) Nie wiem natomiast gdzie jest rozwiązanie poprzedniej zagadki :roll:. ...I już się z Wami w TO nie bawię. Quote
Isadora7 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='Chandler']Ja nie powiem, kto rozpoczął zabawę w zagadki SBD :cool1:. W poście nr 7 jest Zofia (dla Ciebie nie było zagadką, gdzie Ona jest, a dla mnie było, bo napisu na koszulce nie widać. Po plecaku więc Zofię poznałam). Natomiast zagadka jest w tytule pierwszego wiosennego postu - "Jutro będzie wiosna. Niedługo bedzie maj. (Skąd to?)" Odpowiedź znam..., ale nie powiem :eviltong: (M........) Nie wiem natomiast gdzie jest rozwiązanie poprzedniej zagadki :roll:. ...I już się z Wami w TO nie bawię. Phiiii Marcinek Świetlicki A to? Niebo złote ci otworzę, w którym ciszy biała nić jak ogromny dźwięków orzech, który pęknie, aby żyć zielonymi listeczkami, śpiewem jezior, zmierzchu graniem, aż ukaże jądro mleczne ptasi świt. Ziemię twardą ci przemienię w mleczów miękkich płynny lot, wyprowadzę z rzeczy cienie, które prężą się jak kot, futrem iskrząc zwiną wszystko w barwy burz, w serduszka listków, w deszczów siwy splot. I powietrza drżące strugi jak z anielskiej strzechy dym zmienię ci w aleje długie, w brzóz przejrzystych śpiewny płyn, aż zagrają jak wiolonczel żal - różowe światła pnącze, pszczelich skrzydeł hymn. Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi. Jeno odmień czas kaleki, zakryj groby płaszczem rzeki, zetrzyj z włosów pył bitewny, tych lat gniewnych czarny pył. Quote
Zofia.Sasza Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Albo Baczyński :eviltong: A moja zagadka dalej jest enigmą... Quote
Chandler Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 A o wiośnie - coś tam śpiewał Maleńczuk...:eviltong::lol: Pierwsza zagadka nie jest rozwiązana :crazyeye:? I już są nastepne :crazyeye:? Quote
Isadora7 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 sleepingbyday napisał(a):demarczykowa.... Demarczykowa śpiewa i to proste, chodzi o autora tekstu :) Quote
Zofia.Sasza Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Brawko Chandler - on ci to jest. Pan Maleńczuk z mojej ulubionej płyty :loveu: Co do szkła bolesnego, dyć napisałam "Baczyński"... :eviltong: Krzysztof Kamil. Quote
sleepingbyday Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 krzysztof kamil? krzysztof kamil? :confused: Quote
Zofia.Sasza Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 To ja. Na Bardzo Odlotowej Imprezce w Fabryce Trzciny. A jak nie lubicie czerwonego to... ...wersja blue ;) Autorem zdjęć jest Michał Szalast :loveu: Złota Kaczka. Przecież wiadomo, że mieszka w Warszawie. Kapuściane róże u kwiaciarek na Placu Wilsona Sasinek ze swoją ulubioną zabaweczką - ośmiornikiem. A propos - jakby ktoś wiedział, gdzie kupić takiego właśnie stwora z długimi mackami, proszę o info. Ten już zniszczony, a wszędzie widzę egzemplarze ze szczątkowymi maceczkami. Sznurek oszczędzają, czy jak? :mad: Quote
evel Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='zofia&sasza']I zagadeczka na weekend: Niełatwa to sprawa z imieniem dla kota, Trudniejsza niż różne krzyżówki lub gry. Wariatem się wydam na pierwszy rzut oka, Gdy powiem - kot najmniej imiona ma trzy... Dodam, że to mój ulubiony poeta :loveu: choć ja niepoezyjna, to muszę stwierdzić, żem se wyguglała wierszyk w całości i super jest ;) Quote
Zofia.Sasza Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 I zagadeczka na weekend: Niełatwa to sprawa z imieniem dla kota, Trudniejsza niż różne krzyżówki lub gry. Wariatem się wydam na pierwszy rzut oka, Gdy powiem - kot najmniej imiona ma trzy... Dodam, że to mój ulubiony poeta :loveu: Quote
Chandler Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 :lol: Eeee tam na weekend... Thomas Stearns Eliot - The Naming Of Cats. Quote
sleepingbyday Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 no i po weekendzie :roll: :evil_lol: Zofia, wyglądasz bosko, aj law ju! normalnie brakuje ci ray banów, bo wyglądasz jak ......... - i tu proszę pań zagadka interpretacyjna :eviltong:. Quote
Recommended Posts