monika083 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Watek zakladam na prosbe marco20061,oto cytat z maila jaki od Niego otrzymalam: Wczoraj czyli w niedziele został przyprowadzony i przywiązany do bramy(prawdobodobnie przez włascicieli,POWÓD NIEZNANY) przed wrocławskim schroniskiem amstaff(samiec),wiek ok.7-8 miesiecy,pregowany,przemiły piesek,nie wykazuje zadnej agresji do innych psów,chce size z nimi bawic,do ludzi jak najbardzdziej przyjazny,zero agresji...pies ogólnie był totalnie wystraszony,wykazuje odruchy psa bitego(czasami kuli sie na widok podniesionej reki)lewe oko ma podbiegniete krwią(nie uszkodzone)wygląda na to że został w nie uderzony wczoraj bo krwiak sie powiekszył,ale z okiem jest ok....i teraz SEDNO sprawy,zabrałem tego psiaka sprzed schroniska bo chcieli go umieścic w tzw.kozie,pomieszczenie podobne do piwnicy,zero oswietlenia i ogrzewania,do leżenia jeden kocyk na drewnianej palecie,warunki masakryczne...niestety w sobotę rano wyjedżam na kilka dni,psa niestety nie moge ze soba zabrac,jedyny ratunek dla niego to dom tymczasowy albo stały w ekspresowym tempie,inaczej,z bólem serca bede musiał zawiezć pieska w piatek do schroniska,a wtedy nawet gdyby znalazł sie ktos chetny piesek i tak bedzie musiał spedzic w schronie min. 14 dni(przezęibienie w zasadzie pewne!!), a to psiaczek: prosze o pomoc w znalezieniu chocby DT dla tego mlodzienca ogloszenia chlopca: kokosy adopcja psa eoferty gumtree allegro: mlody AMSTAFF do adopcji-pilne/wroclaw (546182080) - Aukcje internetowe Allegro Quote
agaga21 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 dodałam go na ogólny: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bulowate-do-adopcji-jeden-watek-dla-wszystkich-aktualizacje-str-1-post-1-2-5-8-a-22803/index468.html#post11723866 Quote
monika083 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 zrobilam mu allegro wyroznione,bo to pilne mlody AMSTAFF do adopcji-pilne/wroclaw (546182080) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Korenia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Biedne psiątko... Ale chciałam powiedzieć, że koza to pomieszczenie, do którego trafiają zwierzęta przywiezione, które jeszcze nie zostały zaszczepione, gdy w izolatce nie ma miejsc. I jest to konieczne, bo psa nieszczepionego nie można wprowadzić do boksu. W kozie pies przebywa bardzo krótko. Quote
Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Korenia']Biedne psiątko... Ale chciałam powiedzieć, że koza to pomieszczenie, do którego trafiają zwierzęta przywiezione, które jeszcze nie zostały zaszczepione, gdy w izolatce nie ma miejsc. I jest to konieczne, bo psa nieszczepionego nie można wprowadzić do boksu. W kozie pies przebywa bardzo krótko. A ja do tego dodam, że koza to miejsce na 2 lub 3 psy i jest ciepło, bo kaloryfer grzeje. Poza tym może nie ma słońca, jak na plaży, ale ciemno, jak w dupie też nie jest! Jedno okienko (nota bene takie samo, jak w izolatce!) jest, bo inaczej nie byłoby widać, czy w ogóle jakieś tam psy siedzą. marco trochę się rozminął w zeznaniach. Quote
monika083 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 dziewczyny z ta koza to niewazne...napewno nieciekawe miejsce dla zadnego stworzonka, dalam ten tekst (z koza:)) tez na allegro moze zlapie kogos za serce, Quote
andzia69 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 boshe...z każdym dniem nowe, nowe, nowe....:placz::placz::placz: Koperek - mam nadzieję, ze lukniesz na niego jakby trafił jednak do schronu...bo jakos nie wydaje mi się, zeby tak szybko znalazł dom - no chyba, ze cud bedzie:-( Quote
Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 andzia69 napisał(a):boshe...z każdym dniem nowe, nowe, nowe....:placz::placz::placz: Koperek - mam nadzieję, ze lukniesz na niego jakby trafił jednak do schronu...bo jakos nie wydaje mi się, zeby tak szybko znalazł dom - no chyba, ze cud bedzie:-( looknę, tylko co z tego? Ale jeżeli młodziak rzeczywiście taki fajniasty to ma największą szansę ze wszystkich astów wrocławskich. Poza tym hmmm... źle nie wygląda, wręcz odwrotnie i urodą rzuca się w oczy- przynajmniej mój wzrok przykuwa ;) Quote
Fredzia:) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 szkoda chlopaka bo jednak ludzie nie chcetnie biora asty ze schronu moze ktos sie zglosi jednak i zadoptuje chlopaka Quote
Fredzia:) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 ogłoszenia: kokosy adopcja psa eoferty Quote
Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Fredzia:)']szkoda chlopaka bo jednak ludzie nie chcetnie biora asty ze schronu moze ktos sie zglosi jednak i zadoptuje chlopaka Masz jakieś niedzisiejsze dane Fredzia. Aktualnie może rzeczywiście leciutki zastój w adopcjach jest, ale akurat amstaffy na adopcję w naszym schronie najmniej mogą narzekać. Najdłużej! to kilka miesięcy przesiedzi taki jeden. A te psiaki, które lekką ręką już 3 lata czekają?? Quote
monika083 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Fredzia:) napisał(a):ogłoszenia: kokosy adopcja psa eoferty dzieki:loveu: zapisalam w pierwszym poscie, Quote
monika083 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 sporo osob odwiedzilo strone na allegro,ale narazie bez konkretow:( Quote
monika083 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 odezwala sie do mnie osobo w sprawie psiaka na gg....ale nie jestem pewna:/ napisalam odrazu o kastracji ,zeby sprawdzic reakcje i czy to nie jakis pseudo:angryy::mad: tu wklejam nasza rozmowe na gg: [FONT=MS Shell Dlg 2]przyjme psa prosze o kontakt 609737742[/FONT] monika 14:58:58 [FONT=MS Shell Dlg 2]witam ,o jakiego pieska cjodzi? robilam kilka ogloszen,napewno sie dzisiaj skontaktuje,pozdrawiam[/FONT] 9896988 15:02:08 [FONT=MS Shell Dlg 2]chodzi mi o amstafa jesli nadal jest aktualne prosze o kontakt[/FONT] monika 15:02:30 [FONT=MS Shell Dlg 2]tak aktualne ,[/FONT] 15:02:52 [FONT=MS Shell Dlg 2]zaraz podam pani/a numer osobie u ktorej w tej chwili psiak jest[/FONT] 9896988 15:02:54 [FONT=MS Shell Dlg 2]to jest pies pelnej krwi czy mieszaniec?[/FONT] monika 15:03:01 [FONT=MS Shell Dlg 2]i on zadzwoni [/FONT] 15:03:11 [FONT=MS Shell Dlg 2]to jest rasowy amstaf[/FONT] 15:04:31 [FONT=MS Shell Dlg 2]pies bedzie wydany po podpisaniu umowy adopcyjnej ,tam jest tez mowa o kastracji .[/FONT] 9896988 15:04:57 [FONT=MS Shell Dlg 2]pies jest wykasrtowany?[/FONT] monika 15:05:14 [FONT=MS Shell Dlg 2]jeszcze nie ale zostanie wydany tylko po kastracji[/FONT] 15:05:27 [FONT=MS Shell Dlg 2]gdyz boimy sie ,ze trafi do pseudohodowcy[/FONT] 9896988 15:06:45 [FONT=MS Shell Dlg 2]pies jest potrzebny do pilnowania podworka na nowowybudowanym domu[/FONT] 15:07:49 [FONT=MS Shell Dlg 2]nie potrzebny bedzie do hodowli mieszkam na wsi a tu taki pies nie jest milewidziany...[/FONT] monika 15:08:02 [FONT=MS Shell Dlg 2]dobrze ,ja podam zaraz numer osobie ,ktora psa ma,napewno sie dzisiaj skontaktuje[/FONT] 15:08:15 [FONT=MS Shell Dlg 2]jaki nie jest mile widziany-a,staff[/FONT] 15:08:21 [FONT=MS Shell Dlg 2]amstaff?[/FONT] 9896988 15:08:53 [FONT=MS Shell Dlg 2]tak[/FONT] monika 15:09:18 [FONT=MS Shell Dlg 2]prosze zrozumiec ,ze jako wolontariusze na codzien spotykamy sie z wielkim okrucienstwem wobec zwierzat i staramy sie wydac psa wjak najlepsze rece[/FONT] 15:09:25 [FONT=MS Shell Dlg 2]juz sie kilka osob nim interesuje[/FONT] 15:09:38 [FONT=MS Shell Dlg 2]bo pies jest naprawde piekny[/FONT] 15:09:40 [FONT=MS Shell Dlg 2]i mlody[/FONT] 9896988 15:09:44 [FONT=MS Shell Dlg 2]aha[/FONT] monika 15:09:57 [FONT=MS Shell Dlg 2]wybierzemy najlepszy dom dla niego ,[/FONT] 15:10:12 [FONT=MS Shell Dlg 2]dzisiaj odezwie sie moj kolega ktory ma teraz psiaka[/FONT] 15:10:16 [FONT=MS Shell Dlg 2]i juz wszystko omowicie[/FONT] 9896988 15:10:20 [FONT=MS Shell Dlg 2]no mi tez bardziej chodzi omlodego psa zeby mogl nauczyc sie przebywania z dziecmi[/FONT] co wy na to? Quote
monika083 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 no mnie tez wydaje sie dziwne ...przeslalam numer marco niech dzwoni ,niech sie dopyta co i jak ja specjalnie napisalam ,ze sa inni chcetni ...tak naprawde nikt sie juz nie odzywal..bynalmniej do mnie ..moze do marco na kom ,nie wiem Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Pomocy, kolejny młodziutki ast do oddania we Wrocławiu!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/10-cio-miesieczny-amstaff-bardzo-grzeczny-wroclaw-130870/ Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 nie, ta osoba z gg nie podoba mi się... on w schronie będzie wykastrowany? kiedy? Quote
Fredzia:) Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 dziwne troche to pytanie o kastracje i czy pies jest czystej rasy bo z tego co zrozumialam mabyc psem do pilnowania. Nie podoba mi sie to ale moze sie myle Quote
ulvhedinn Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 On jest we Wro? Potrzebuję więcej danych o charakterze, czy on bardzo jest wystraszony? Znajomy szuka psa w typie bull, ma nie byc zgresywny, ale dobrze żeby nie wiał z podkulonym ogonem- słowem, ma "robic wrażenie". ;) Głównie dlatego że narzeczona boi sie czasem wyjść na dwór, mieszkaja w niefajnej klatce, a wiadomo, dziewczynę z TTB jakos mniej chetnie się zaczepia :diabloti: No i drugie- wiadomo jak on się zachowuje w mieszkaniu? Umie zostawać? Niszczy, wyje? Quote
monika083 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='viverna']nie, ta osoba z gg nie podoba mi się... on w schronie będzie wykastrowany? kiedy?[/quote] nie ma byc puki co ale ja napisalam specjalnie ,zeby sprawdzic czy to nie jakis pseudohodowca.. Quote
monika083 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='ulvhedinn']On jest we Wro? Potrzebuję więcej danych o charakterze, czy on bardzo jest wystraszony? Znajomy szuka psa w typie bull, ma nie byc zgresywny, ale dobrze żeby nie wiał z podkulonym ogonem- słowem, ma "robic wrażenie". ;) Głównie dlatego że narzeczona boi sie czasem wyjść na dwór, mieszkaja w niefajnej klatce, a wiadomo, dziewczynę z TTB jakos mniej chetnie się zaczepia :diabloti: No i drugie- wiadomo jak on się zachowuje w mieszkaniu? Umie zostawać? Niszczy, wyje?[/quote] tak jest we wro, zaraz marco napisze o nim wiecej .. Quote
Recommended Posts