malawaszka Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 masienka napisał(a):prawdopodobnie do dwoch tygodni dziewczynka bedzie juz pchala sie na kolana nowej panci :p ohohoo a to trzymam :kciuki: :loveu: Quote
Ewelina.w38 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 dobre wieści juz na 100 procent pewne? Quote
malawaszka Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Na 100% bo Kobra już w domku :multi::loveu::loveu::loveu: Masienka wielkie wielkie DZIĘKI!!!!!! :Rose: :loveu: Quote
masienka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Dziewczynka jest przekochana :loveu: jej pancia ma tylko jeden problem a mianowicie taki, ze nic nie moze zrobic bo Kobra (teraz Kora) ciagle chce sie przytulac :evil_lol: gdy pani pracuje w ogrodzie to uwiazuje sunie na 8 metrowej smyczy kolo siebie bo boi sie zeby nie przeskoczyla ogrodzenia, naturalnie to rozwiazanie tylko chwilowe dopoki nie bedzie pewna, ze Kobra nie zamierza zwiewac no i odchodzac na chwilke zeby cos przyniesc czy wyniesc musi za kazdym razem zabierac Kobre ze soba bo dziewczynka nie moze sama ustac w miejscu :evil_lol: Kobra pokazala tez juz panci jak sie goni kota wiec najgorsze chyba juz za nimi :razz:;) Quote
malawaszka Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 łomatko no to Kobra pokazała co potrafi :lol: oby już teraz była tylko kochana i grzeczna!!! Quote
Ewelina.w38 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 to super, super, super!!! Zeby jej sie w nowym domku powodziło i reszta Olkuszowskich bid ruszyła! Quote
masienka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Pancia w Kobrze zakochana nadal ;) co ja sie naslucham jaka to ona kochana, a jaka grzeczna, a jak sie uwielbia przytulac, a nawet zostaje slicznie sama jak pancia na zakupy jedzie, a w nocy pieknie spi na pani ulubionym fotelu (olewa psie sofy i poslania porozstawiane dla niej po calej chalupie :evil_lol:), a do samochodu pieknie wskakuje, a wszystko z michy wymiata do czysta, a..., a..., a... :evil_lol: jedziemy jutro w odwiedziny i tak cos czuje, ze czeka mnie niezla przeprawa zeby panci wytlumaczyc, ze wcale nie trzeba psu dawac tyle jesc ile koniecznie chce ;) No i musimy sprawdzic co tam Koberka wyprawia bo wedlug relacji dosc porzadnie obszczekuje inne psy i zza ogrodzenia i na spacerach. Trzeba chyba pancie troche na ziemie sprowadzic, ze nawet z takim idealnym psem jak Kobra nalezy troche czasem popracowac. Quote
malawaszka Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 noooo koniecznie uświadomić i o tym jedzonku i o tym, ze dyscyplina przy tak dużym psie jest konieczna choćby nie wiem jak kochany był!!!! ja nie zapomnę jak musiałam walczyć z Kobrą i Bangi jak się pożreć chciały i lepiej jakby ta Pani nie musiała tego nigdy robić :shake: a tak poza tym to suuperrrr :loveu: :multi: Quote
masienka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Okolice spacerowe trafily sie dziewczynce super :p pola, lasy i stawy rybne, w ktorych z upodobaniem sie tapla na prawie kazdym spacerze, codziennie pod wieczor robi z pancia rundke kolo 40min, dwa razy w tygodniu jak przyjezdza panci corka to chodza dluzej, oprocz tego oczywiscie ogrod do dyspozycji w drodze do domu i juz w ogrodzie, powazna mina bo byla niespecjalnie zadowolona z odwiedzin dwoch futer na swoim terenie ;) poza podworkiem bylo super ale u siebie to polska goscinnoscia sie nie pochwalila :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 http://img197.imageshack.us/img197/2978/img2110kopie.jpg bhahahaha jak pilnuje swojego dobytku :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 a w ogóle to teraz tak spojrzałam na tą fotkę i przy donicy Kobra taki mikrus sie wydaje :evil_lol: Quote
Ewelina.w38 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 haha jak sobie kaczuszke przygniotła:evil_lol: Kochana psinka! Quote
masienka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Bylam dzisiaj u Kobry ale niestety moj aparat a wlasciwie baterie na tym mrozie zbuntowaly sie calkowicie i zdjec nie bedzie :( bede musiala nadrobic przy nastepnej okazji. Zreszta na dzien dzisiejszy nie wyglada zbyt reprezentycyjnie bo wlasnie niedawno zakonczyla leczenie jakiegos stanu zapalnego mordki i jeszcze ma odrobine wylysialy pychol. Wet nie stwierdzil od czego ale przypuszcza, ze mogla ryc gdzies w norach jakiejs zainfekowanej myszy czy innego zwierza i zwyczajnie zadrapala. Inna mozliwosc, ze zlapala jakies swinstwo od kuny, ktora upolowala kilka tygodni temu we wlasnym ogrodzie. Co prawda na krzyk pani zaraz puscila i chyba nawet nie zdazyla krzywdy zrobic ale mogla ja ta kuna gdzies uzrec czy drapnac. Przerazilam sie odrobinke bo dziewczyna zaokraglila sie okropnie. Dobrze, ze zgodnie z moimi podejrzeniami po rozmowach tel o tym jaki to cudowny pies wydrukowalam dla panci chyba ze 20 stron z portali weterynaryjnych o niebezpieczenstwach zwiazanych z nadwaga i o odchudzaniu. Mam nadzieje, ze takie czarno na bialym i do tego ze zdjeciami otluszczonych organow szybciej do niej dotrze niz samo tlumaczenie. Przez cala wizyte tluklam, ze co najmniej z 5 kg musi zrzucic. Pancia obiecywala, ze zaczna diete ale i tak bede musiala za jakis czas podjechac sprawdzic a na razie bede urzadzala regularne "naloty" telefoniczne z przypominaniem ;) Byc moze na wiosne czeka Kobre psia szkola. Panci nie chodzi o to, ze sobie nie daje z nia rady ale chcialaby zeby dziewczynka miala wiekszy kontakt z psami bo u nich w okolicach duzych psow niewiele a wlasciciele mniejszych uciekaja przed nia w panice ;) musze ja tylko namowic zeby to ona chodzila z Kobra na szkolenie bo z poprzednia suczka jezdzila corka. A corka duzo bardziej konkretna i to nie ona musi sie w tym duecie nauczyc konsekwencji tylko matka ;) Quote
malawaszka Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 oooooj masienka działaj tam działaj póki Kobra młoda - to jeszcze łatwo zrzuci zbędne kg, a potem będzie kłopot ze stawami Quote
Recommended Posts