Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Was. Postanowiłam napisać na forum, bo za tydzień jadę po mojego pieska (konkretnie suczke) i chce jej zakupic niezbedne akcesoria :) Mam do Was pytanie, bo napewno dobrze wiecie, co jest lepsze dla yoreczka: obroza, czy szelki i jeszcze jesli mozecie, to napiszcie jakich smyczy uzywacie? Automatycznych, czy zwyklych? Podobno od automatycznych wykrzywia sie kregosłup? Bardzo prosze o rade :)
Dodam jeszcze, ze bedzie to juz kilkunasto-miesieczna sunia :)
Pozdrawiam

Posted

Ja dla małych psów wole szelki. Tak jakoś mi bardziej pasują ;) A co do smyczy to na początek nie polecam automatycznych. Piesek tylko nauczy sie ciągnąć i nie zwracać na ciebie uwagi. Przynajmniej ja tak myśle ;)

Posted

moim zdaniem nic od niczego sie nie wykrzywia;]
ja mam szelki, smycze mam zwykle i automatyczna,
ale na spacer wole zwykle, najbardziej lubie uzywac z rogza 1,6m, a szelki muscat, troche nie pasuje, bo szelki czerwone, a smycz laciata;pp
smycz automatyczna jest dobra, kiedy chcemy zeby pies pobiegal, a nie mozemy go spuscic

Posted

Dziekuje za odpowiedzi i rady:)Mysle, ze kupie i to i to, bo nie za czesto bede mogla ja puszczac bez smyczy. A czy moglibyscie mi przy okazji napisac, jakie przyrzady do czesania powinnam kupic? Mam na mysli szczotke, czy grzebien? ( I jakie najlepiej?)

Posted

Szczerze mowiąc jeszcze nie wiem :) Jak na razie jest dlugowlosa, ale pewnie będe chciała ja ostrzyc. A te grzebienie powinny byc raczej rzadkie czy geste? I szczotka z jakiego materialu? :)