wiczkaa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Witam Was. Postanowiłam napisać na forum, bo za tydzień jadę po mojego pieska (konkretnie suczke) i chce jej zakupic niezbedne akcesoria :) Mam do Was pytanie, bo napewno dobrze wiecie, co jest lepsze dla yoreczka: obroza, czy szelki i jeszcze jesli mozecie, to napiszcie jakich smyczy uzywacie? Automatycznych, czy zwyklych? Podobno od automatycznych wykrzywia sie kregosłup? Bardzo prosze o rade :) Dodam jeszcze, ze bedzie to juz kilkunasto-miesieczna sunia :) Pozdrawiam Quote
AngelikaXD Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ja dla małych psów wole szelki. Tak jakoś mi bardziej pasują ;) A co do smyczy to na początek nie polecam automatycznych. Piesek tylko nauczy sie ciągnąć i nie zwracać na ciebie uwagi. Przynajmniej ja tak myśle ;) Quote
tigrunia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Kręgosłup to raczej od szelek się wykrzywia :cool1: Quote
Katie Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 moim zdaniem nic od niczego sie nie wykrzywia;] ja mam szelki, smycze mam zwykle i automatyczna, ale na spacer wole zwykle, najbardziej lubie uzywac z rogza 1,6m, a szelki muscat, troche nie pasuje, bo szelki czerwone, a smycz laciata;pp smycz automatyczna jest dobra, kiedy chcemy zeby pies pobiegal, a nie mozemy go spuscic Quote
wiczkaa Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Dziekuje za odpowiedzi i rady:)Mysle, ze kupie i to i to, bo nie za czesto bede mogla ja puszczac bez smyczy. A czy moglibyscie mi przy okazji napisac, jakie przyrzady do czesania powinnam kupic? Mam na mysli szczotke, czy grzebien? ( I jakie najlepiej?) Quote
roxi-malina Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Z tego, co słyszałam to dobrze jest mieć to i to (szczotkę i grzebień);) A to będzie pies długowłosy czy będziesz go strzyc? Quote
wiczkaa Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Szczerze mowiąc jeszcze nie wiem :) Jak na razie jest dlugowlosa, ale pewnie będe chciała ja ostrzyc. A te grzebienie powinny byc raczej rzadkie czy geste? I szczotka z jakiego materialu? :) Quote
roxi-malina Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Z tego co wiem to potrzebna jest szczotka z naturalnego włosa;) Quote
wiczkaa Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Dziekuje bardzo za odpowiedzi :) Quote
Recommended Posts