Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Franek - mały zwyczajny kundelek, który ratował się przed zamarznięciem.

Mieszkam w niedużym miasteczku pod Poznaniem, gdzie widok biegających samopas kundelków jest czymś normalnym. Mają domki - tylko same się wyprowadzają. Ostatnio zauważyłam takiego nowego "łajzę" lecz nowe są zawsze młode. Ten jest stary. Jego zachowanie też odbiega od reszty, która wie gdzie ma biec i nie interesuje jej nic w około.

Zawołałam, niepewnie dał się pogłaskac - dałam jeść i poszedł.

Dziś padał mocno śnieg - on przyszedł pod moją furtkę. Zjadł i skulił się w śniegu koło płotu, leżał - oznaczało to tylko jednno, że nie ma gdzie iść tak jak wszytskie inne, nie ma domu.

Wiało, był mróz i padał śnieg więc zabrałam do domu i jest.

Franek to poczciwy starszy pan - ja wiem z 8 lat ma ale to wet musi potwierdzić. Bał się nawet wejść do domu jakby robił to pierwszy raz. Położył się w posłanku i bardzo długo spał - musiał być okropnie zmęczony.

Nie mogę go zatrzymać, jednocześnie mam świadomość, że schronisko dla starszego, zwykłego kundelka jak Franek to wyrok, dożywocie. A przecież chociaż starszy to wspaniału pies, ma tyle plusów. Może Ty je docenisz?
+ jako starszy pan umie zachowywać się w domu spokojnie i dostojnie - jak prawdziwy hrabia
+ toleruje inne psy i koty - boi sie tylko gdy są zbyt nachalne, kuli wtedy ogon i chowa się za nogi
+ nie niszczy, nie szczeka, załatwia się tylko na dworze
+ nie ma dużych wymagań, nie jest wybredny co do jedzenia, do spania wystarczy kocyk na parkiecie, on cieszy się ze ma ciepło i może żyć!!!
+ to czysty pies, zostanie też odrobaczony i będzie miał komplet szczepień
+ jest zdrowy
+ najważniejsze! Swojemu nowemu właścicielowi gotowy jest oddać całe serce i będzie najwierniejszym psem jak tylko potrafi - doceni to co zostało mu przez Ciebie ofiarowane

Czy to wystarczy byś pokochał/a Franka?

Uratuj go, Franek ma niewiele czasu na szukanie domku!!!!!

kontakt: snuszkak@gmail.com
509 565 343

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i znowu jakaś bida do drzwi Kasi zapukała:shake: popytam, pozaglądam na wątek-ale ciężko z domami:shake: mogę ogłoszenia mu zrobić i w lecznicach powiesić / teraz dużo po wetach jeżdżę/. coś wymyślimy.
a Kasi za serce i dach nad głową dla pieska jak zawsze dziękuję:loveu: Kochana jesteś.

Posted

Kasia, wstawimy na net i na stronkę. Jak będziesz szła do weta, może zachipuj u was - tam taka akcja chyba jest. A szczepienia i ta resztę zrób na Fundację.
Bierzemy go pod opieke.

Posted

hmmm jakby to powiedziec z Franka niezly agent jest :eviltong: cała noc przespał jak suseł, a rano gdy był siku na podwórku i mama wyjezdzala rowerem do pracy to on siup i miedzy kołami i tylem go widziała :oops: ale za jakies 2 godzinki czekał grzecznie i pokornie pod furtka bo juz mu sie zmarznelo a nie mial gdzie isc, to ci Franek wedrowniczek:loveu:

Posted

Mało osob kibicuje Frankowi :-(

A on jest swietnym psem i spryciarz z niego ogromny. Juz na fotele sie chcial gramolic :eviltong:
Wczoraj zostal sam w domu dłuzszy czas i ponoc szczekal na poczatku dosyc długo ale pozniej przestal, a tak to wszytsko było ok, nie zniszczyl nic nie załatwił się w domu, tylko czekal spiac w koszyku :p

Posted

Do ogłoszenia przydałoby się więcej fotek - dasz radę zrobić.
Przygotuje dzisiaj.
Franka poznałam osobiście - jest świetny. Na rękach u Kasi miał taką ważną minę.
Tylko tak jak Misza - to niemłody, zwykły piesek - marnie to wszytsko u nich widzę.
Kumpel - młodszy piękny kudłatek - nawet nikt nie pyta.
Totalny kanał na samce.Jedynie suczki małe mają nieco zainteresowania. Oczywiście nie wszytskie niestety,

Posted

moge postarac sie zrobic jakies nowe fotki chociaz myslalam ze te 5 wystarczy a jak nadazy sie okazja i wyjdzie cos fajnego to wstawie nowe,
wyslesz go do Oris? moze tak jak mika miala isc uda sie go do niemiec wyslac, tam latwiej o domek dla straszych pieskow, trzeba by jakas kampanie Frankowa zrobic bo on jak juz pisalam zostac u mnie na wieki to nie moze :oops:

Posted

chwilowo mam za duzo na glowie nie mam pomyslu :shake:
a Franek czeka, jest grzeczny, ladnie zostaje w domu, chodzi na spacery i trzyma sie nogi bez smyczy, cudo :loveu: