snuszak Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Franek - mały zwyczajny kundelek, który ratował się przed zamarznięciem. Mieszkam w niedużym miasteczku pod Poznaniem, gdzie widok biegających samopas kundelków jest czymś normalnym. Mają domki - tylko same się wyprowadzają. Ostatnio zauważyłam takiego nowego "łajzę" lecz nowe są zawsze młode. Ten jest stary. Jego zachowanie też odbiega od reszty, która wie gdzie ma biec i nie interesuje jej nic w około. Zawołałam, niepewnie dał się pogłaskac - dałam jeść i poszedł. Dziś padał mocno śnieg - on przyszedł pod moją furtkę. Zjadł i skulił się w śniegu koło płotu, leżał - oznaczało to tylko jednno, że nie ma gdzie iść tak jak wszytskie inne, nie ma domu. Wiało, był mróz i padał śnieg więc zabrałam do domu i jest. Franek to poczciwy starszy pan - ja wiem z 8 lat ma ale to wet musi potwierdzić. Bał się nawet wejść do domu jakby robił to pierwszy raz. Położył się w posłanku i bardzo długo spał - musiał być okropnie zmęczony. Nie mogę go zatrzymać, jednocześnie mam świadomość, że schronisko dla starszego, zwykłego kundelka jak Franek to wyrok, dożywocie. A przecież chociaż starszy to wspaniału pies, ma tyle plusów. Może Ty je docenisz? + jako starszy pan umie zachowywać się w domu spokojnie i dostojnie - jak prawdziwy hrabia + toleruje inne psy i koty - boi sie tylko gdy są zbyt nachalne, kuli wtedy ogon i chowa się za nogi + nie niszczy, nie szczeka, załatwia się tylko na dworze + nie ma dużych wymagań, nie jest wybredny co do jedzenia, do spania wystarczy kocyk na parkiecie, on cieszy się ze ma ciepło i może żyć!!! + to czysty pies, zostanie też odrobaczony i będzie miał komplet szczepień + jest zdrowy + najważniejsze! Swojemu nowemu właścicielowi gotowy jest oddać całe serce i będzie najwierniejszym psem jak tylko potrafi - doceni to co zostało mu przez Ciebie ofiarowane Czy to wystarczy byś pokochał/a Franka? Uratuj go, Franek ma niewiele czasu na szukanie domku!!!!! kontakt: snuszkak@gmail.com 509 565 343 Quote
snuszak Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 jutro zrobię i umieszczę zdjęcia Quote
marta23t Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 i znowu jakaś bida do drzwi Kasi zapukała:shake: popytam, pozaglądam na wątek-ale ciężko z domami:shake: mogę ogłoszenia mu zrobić i w lecznicach powiesić / teraz dużo po wetach jeżdżę/. coś wymyślimy. a Kasi za serce i dach nad głową dla pieska jak zawsze dziękuję:loveu: Kochana jesteś. Quote
supergoga Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Kasia, wstawimy na net i na stronkę. Jak będziesz szła do weta, może zachipuj u was - tam taka akcja chyba jest. A szczepienia i ta resztę zrób na Fundację. Bierzemy go pod opieke. Quote
GoniaP Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Pod skrzydłami Supergogi, nie zginie :loveu: Trzymam za ciebie kciuki psinko! Quote
snuszak Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 hmmm jakby to powiedziec z Franka niezly agent jest :eviltong: cała noc przespał jak suseł, a rano gdy był siku na podwórku i mama wyjezdzala rowerem do pracy to on siup i miedzy kołami i tylem go widziała :oops: ale za jakies 2 godzinki czekał grzecznie i pokornie pod furtka bo juz mu sie zmarznelo a nie mial gdzie isc, to ci Franek wedrowniczek:loveu: Quote
Maupa4 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Usunięto pierwszy post - post majgi, wątek znów "należy" do założycielki. Quote
Sally (od Koanka) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Jaki uroczy staruszek... Jakby trzeba było to mogę zrobić baner... ogłoszenia później ;) Quote
snuszak Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 dodałam Franka na psy.pl, za jakiś czas pewnie pojawi sie na allegro i stronie fundacji animalia, czy ktos moze zrobic jeszcze gdzies ogłoszenia? Quote
snuszak Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 w takim razie poprosimy o bannerek - przyda sie ;) Quote
snuszak Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Mało osob kibicuje Frankowi :-( A on jest swietnym psem i spryciarz z niego ogromny. Juz na fotele sie chcial gramolic :eviltong: Wczoraj zostal sam w domu dłuzszy czas i ponoc szczekal na poczatku dosyc długo ale pozniej przestal, a tak to wszytsko było ok, nie zniszczyl nic nie załatwił się w domu, tylko czekal spiac w koszyku :p Quote
supergoga Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Do ogłoszenia przydałoby się więcej fotek - dasz radę zrobić. Przygotuje dzisiaj. Franka poznałam osobiście - jest świetny. Na rękach u Kasi miał taką ważną minę. Tylko tak jak Misza - to niemłody, zwykły piesek - marnie to wszytsko u nich widzę. Kumpel - młodszy piękny kudłatek - nawet nikt nie pyta. Totalny kanał na samce.Jedynie suczki małe mają nieco zainteresowania. Oczywiście nie wszytskie niestety, Quote
snuszak Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 moge postarac sie zrobic jakies nowe fotki chociaz myslalam ze te 5 wystarczy a jak nadazy sie okazja i wyjdzie cos fajnego to wstawie nowe, wyslesz go do Oris? moze tak jak mika miala isc uda sie go do niemiec wyslac, tam latwiej o domek dla straszych pieskow, trzeba by jakas kampanie Frankowa zrobic bo on jak juz pisalam zostac u mnie na wieki to nie moze :oops: Quote
supergoga Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Po sytuacji z Miką nie miałam już wieści w sprawie możliwości wyjazdu do Niemiec. Źle się stało. Nie wiem co robić. Postaram się wysłać jeszcze w inne miejsce. Quote
snuszak Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Do dzis nie moge uwierzyc ze tak sie stało, cały czas cicho było z Mika, a gdy pojawiła sie szansa.... no i stracilismy pewnie zaufanie co do pieskow :shake: Quote
snuszak Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Franek dzis zakochal sie w goldence :loveu: niestety miłosc ta jest bez wzajemnosci za to chlopak przy niej zachowywal sie jakby mial ze 2 latka :p Quote
Sally (od Koanka) Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Już kilka razy zabierałam się za zrobienie banerka Frankowi, ale coś mi nie idzie :shake: Może macie jakiś pomysł na jakieś fajne hasło banerkowe? Będę jeszcze myśleć... Quote
snuszak Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 chwilowo mam za duzo na glowie nie mam pomyslu :shake: a Franek czeka, jest grzeczny, ladnie zostaje w domu, chodzi na spacery i trzyma sie nogi bez smyczy, cudo :loveu: Quote
marta23t Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 poznałam Franka:lol: na żywo wygląda młodziutko i dostojnie:eviltong: ja tam w jego wiek nie wierzę:evil_lol: Quote
snuszak Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 szczegolnie jak widzi dziewczyny taki młodszy sie zaraz robi, ogieras jeden :evil_lol: Quote
snuszak Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Franek i Miszka umieszczone sa na http://www.psiegrane-marzenia.pl stronie adopcyjnej dla psow starszych Quote
snuszak Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Goga mozesz go wstawic na strone fundacyjna i tam gdzie zawsze wrzucacie pieski, jak bedziesz miec chwile oczywiscie :p Quote
Recommended Posts