Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta sunia przebywa w zamojskim schronie od 1.5 miesiąca.Nie znam jej historii,ale musiała przeżyć coś strasznego bo tylko jej oczy mówią jak bardzo sie boi.

Gdy byłam na wolontariacie ,jak zwykle robiłam obchód po wszystkich boksach,i zobaczyłam ja w budzie z pięcioma szczeniakami a oprócz niej w boksie było 5 większych suk .Z tego co wywnioskowałam ,pracownik wsadził ja do boksu olewając to ,ze lada moment będzie się szczenić.

ślepy miot został uśpiony a ona przeniesiona do osobnej klatki ,widziałam ja przerażoną ,skulona i zrezygnowana .Po dwóch tyg .została przeniesiona do boksów ogólnych i tam niestety jest tak przerażona ,ze chowa się za budę i dygocze ,boi się człowieka ,boi się wyciągnietej ręki.

W ten piatek ,zauważyłam ze jakimś cudem weszła do budy,leży tam i udaje ze jej nie ma .Inne sunie po prostu na niej śpią .Ona za cenę niejsca w budzie leży i znosi to ,na zewnątrz zamarzłaby.

Zdjęcia nie oddaja jej wyglądu niestety ,bo ona chowa sie przed całym światem .Jest malutka ,cała czarna i kudłata . Myślę ,że ktoś mógł ja oddać i dlatego jest w takiej traumie ,

Ja jestem w schronie raz wtyg,. więc bede ją bacznie obserwować ,ale nie ukrywam ,że przydałby sie tej kupce nieszczęscia dom:-(

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazłam w aparacie jej piękne zdjęcie ze szczeniaczkami i widać jej śliczny pysio.
Póżniej wstawię ,była bardzo dobrą matką :-(,ale wiecie ze maleństwa uśpione:placz:

Rozmawiałam z wetem maja ja przenieść jutro do szpitalika i tam będziemy ja resocjalizować i przełamywać jej lęki.

Ja jestem w schronie w piątek ,a może uda mnie się zwiać i jutro być to obczaję sytuację:roll:

Posted

Sunia barzo przezyła uśpienie szczeniaków.
A potem poszła do boksów ogólnych i jeszcze trochę, a byłby koniec...
Myślę, ze sunia trochę odżyje ; przynajmniej nie będzie codziennie umierała ze strachu, ze pogryzą ja kolezanki.
Funia a co z ogrzewaniem w szpitaliku?!

Posted

Serce mi pęka jak ją widzę z małymi ,była wtedy jakaś inna teraz tragedia .:-(

szczeniła się w budzie z 5 sukami ,kur...a .bo biedny pracownik nie zauważył ze jest w ciąży :mad: