Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 507
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Ja mam - "sztywny" zrobiony z plandeki samochodowej i miękki z bezentu, ale też myślałąm o plandece, ale trafił mi się brezentowy rękaw - jest gorszy bo diablo ciężki... nabiłam go na karton wzmocniony deseczkami o spodu i z zewnątrz (aby się trzymał kupy)

Więce zdjęć jest u mnie na stronie, w dziale wyszkolenie, i dalej w agility...
zwłaszcza na podstronce "agility w domu" widać, ze przeszkody można zrobić ze wszystkiego...
tu kilka przykładów...

palisada w "wersii pierwotnej" była podwójnymi drzwiami do komórki sąsiada... "Zawiasem" jest kawał wykładziny..., blokada (zmiennej) rozpiętości i wysokości to sznurek od balotów na 2 solidnych gwoździach wbitych w w/w drzwi... - jest ciut za krótka ale w poprzednim mieszkaniu dwysokość pokoi miałam 185 cm i jeszcze pies na palisadzie musiał się zmieścić... :wink: - a poza tym "chodzi o ideę". Koło jest kołem od motoroweru okręconym kolorową taśmą... (po Poznaniu postanowiłam, że kolory taśmy będe zmieniać - zaczynam od BIAŁEGO;))

a tu w/w palisada, w/w tunel "sztywny" (no bo nie do końca on sztywny) ponieważ we wszycie dookoła wsadziłam wąż ogrodowy z miedzianym drutem w środku... - czasem Fufak go potrafi - zwłaszcza w domu - zwinąć.. A i na pierwszym planie "slalom w wersji domowej"... supre leciutki... Do starego aluminiowego karnisza przykręciłam na śróbki zaślepki do rur PCV fi chyba 30 mm, w które włożone są rurki zrobione z grubego ocieplenia do rur wodnych (taka szara pianka) co drugą owinęłam taśmą kolorową, żeby mi było łatwiej pokazywać psu...

To była moja pierwsza przeszkoda... i dlatego mojej suce, na zawodach zawsze muszę blokować huśtawkę - bo mam 150% pewności, że na pewno mając cokolwiek innego do wyboru i tak to będzie HUŚTAWKA...

A tu widać, ze przeszkody mogą być ze wszystkiego...
Pozdrawiam
CHI & Bull-Box-Banda

Posted

kasieczko napisał(a):
Jejku świetne te stacjonaty :) Mozna wiedzieć jak zrobione i z czego :D

Też mi się bardzo podobają. :klacz:

Najpierw myślałam, że są z rurek pcv, ale jak się bliżej przyjrzałam, to chyba z listewek. Dla mnie jest tylko jeden problem. Tyczki nie powinny być tak daleko założone za podstawy, ale powinny się opierać na tych niebieskich podpórkach, bo gdyby pies nagle przeskoczył z powrotem i zachaczył tyczki łapkami, to tyczki zamiast swobodnie spaść, mogą się złamać i piesio może sobie zrobić krzywdę. :( Można bardzo prosto przybić takie ograniczniki na te niebieskie podpórki i oprzeć na nie tyczki, żeby się nie skulnęły :P i wtedy :kciuki: .

Posted

Stacjonatki są zrobione ze starych listewek.... a poprzeczki z bambusów (które możesz dotsać za grosze w sklepie wędkarskim) :D

Wklejam kilka lepszych zdjątek :

A oto nasz murunio !!!

Czyż nie są urocze ???

Posted

Gerwia napisał(a):
Dzieki...... (nic trudnego styropian + błoto kradzione=murunio)

A też się zastanawiałam nad styropianem, ale nie jest za lekki? Nie spadnie przy pierwszym lepszym wietrze? :hmmmm:
A wiesz, że jak spojrzałam na Twój murunio, to nawet się zastanawiałam czy nie jest z gąbek? :wink: :lol:

Posted

Nasz jest ze styropianu i wśrodku jest wypełniony błotem/gipsem albo czymś takim i teraz tyle waży że ledwo go uniosę - więc jest bardzo stabilny !!! :angel:

• 2 weeks later...
Posted

Ej jak mozna wrzucić filmik ??? Przez jaką stronę.... HELP MY !!!
A to zdjątka z dzisiejszego treningu !!!

To nasz exstremal slalom !!! ;)

A to skoczunio w dal :D

Posted

Gerwia napisał(a):
Spoksik jak zrobimy cały i teren bedzie to Cie zaproszę, żebyście mogły sobie poskakać :)

To :multi: :buzi: już z góry na wspólne skakanie.
A to :oops: , że mnie wtedy zawstydzisz, że tak wolno mi idzie z moimi przeszkodami. :silly:

Posted

Gerwia napisał(a):
Hihihihihi......... no wy jesteście na wyższym poziomie niż my to kto tu sie bedzie wstydzić ??? :oops: :lol: :oops:

Eeeee tam, wyższym. :o Raz nam się tylko udało zaliczyć debiuty, a od Włocławka, to zupełnie nie biegamy. :( Muszę do końca roku skończyć te przeszkody, ale czy mi się uda? :roll: Dwie stacjonatki już prawie są (zostało pomalowanie i przyklejenie podpórek), a założyłam sobie przynajmniej pięć, to już wtedy będzie mozna coś poskakać. :P