Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 507
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

stereo napisał(a):
Dla wszystkich klas jest taki sam: 5-6 m.

Jakie długie! Strasznie mi się podoba jak pies z taką radością wpada z jednej strony i wypada z drugiej :lol:

Posted

Przez ta wielką miłość psów do tuneli często są detki :-?
Nigdy nie zapomne jak taki jeden pochłoną Fione w Bratysławie na PR, jak czarna dziura czy coś :roll:

Posted

poszukuje tyczek takich ze szpikulce na końcu(?) podobno mozna je otrzymać w "końskich" sklepach, moze to się fachowo jakoś nazywa ?. Potrzebne mi do slalomu :)

Posted

[quote name='2Monika2']chcę sobie zamówić, tylko czy ten materiał nie będzie zbyt delikatny?
No coś Ty. :crazyeye: Dla Pikusia? :shake: Koleżanka od roku już prawie używa takich tuneli ze swoją ON-ką, tylko z "Royala" (czasem dokładali taki tunel do karmy) i tunele całe.

A taki podobny tunel tylko z ogonem (jako "rękaw") był na IAL-u w Szczecinie.

Posted

Polna napisał(a):
poszukuje tyczek takich ze szpikulce na końcu(?) podobno mozna je otrzymać w "końskich" sklepach, moze to się fachowo jakoś nazywa ?. Potrzebne mi do slalomu :)

Polna nie ma chyba fachowego okreslenia... sa to tyczki do pastucha lub ogrodzenie do pastucha cos ala tego;)

Posted

"AniaP" napisał(a):
No coś Ty. :crazyeye: Dla Pikusia? :shake: Koleżanka od roku już prawie używa takich tuneli ze swoją ON-ką, tylko z "Royala" (czasem dokładali taki tunel do karmy) i tunele całe.

ufff co za ulga...
zamówiłam sobie 4 :loveu:

Posted

Polna napisał(a):
mozna to w internecie znaleźć ? :)

są nawet w karusku tylko trochę drogo wychodzi z ta przesyłka, ja kupowałam w sklepie jeździeckim za 5,5/ sztuka. najlepiiej podzwoń po sklepch jeździeckich w twojej okolicy i pytaj sie o tyczki do pastucha elektrycznego, na bank maja tylko kwestia w jakiej cenie, a co do wysyłki to czsami tak jest , że poczta nie przyjmuje przesylek dłuższych niż metr (pani mi tłumaczyła ale dokładnie nei pamiętam) i wtedy sie jakos dużo więcej płaci i kalkulacja wychodzi bardzo niekorzystnie

pozdrawiam

Posted

Jeśli chodzi o paliki do pastucha to najtaniej jest w hurtowniach rolniczych...
Natomiast muszę się pochwalić - wzięłam się za tunel miekki taki "full wypas" :diabloti: - walczę z nim już 3 tyg (tzn w czasie wolnym:diabloti: ).. Przed malowaniem był ćwiczony - teraz go wykańczam...
Wygląda to tak:

"Srandardowo" pierwsza do niego wlazła Fufu, ale zanim złapałam za aparat Blondyn go sobie "zawłaszczył"

I nawet przybijanie wykładziny mu nie przeszkadzało...

Do zrobienia zdjęć młotki jednak musiałam odłożyć...;)

Posted

Asti napisał(a):
A z czego rękaw jest zrobiony? A raczej wejście :)

Białe to jest płyta "dykta" czy jakoś tak (z tego sa m in. tyły od szaf ;))
Czerwone to listewki
Zielone to taka wykładzina typu "patio" (antypoślizgowa ;))
a pod tym zielonym jest płyta wiórowa laminowana (tak to się chyba nazywa) czyli bok od szafy ;)
Wylot miękki (niebieski, żeby było kolorowo) będzie z plandeki samochodowej, ale w celu wzmocniena ten "trawnik" puszczę po całości miękkiego rękawa dołem...

ech mieć tak z 1-2 dni wolnego... to bym skończyła...:diabloti:
Pozdrawiam
CHI

Posted

Paskuda_Bandzior; napisał(a):
... model w rękawie :loveu: Kiedy usłyszymy o blond piękności na zawodach? :razz: Jakies zeróweczki planujecie? :eviltong:

Ech - planujemy tylko to zależy od organizatorów... Bo Blondyn (ur. 12.01) kończy 15. mies 12 kwietnia, a 18. mies 12-go lipca...
i to jest ten problem...;) :razz:
Pozdrawiam
Chi

Posted

Polna napisał(a):
Jakie tyczki lepsze 120cm nad ziemią czy 150cm ?

ja mam 1,40- czyli 1,20 nad ziemią. 1,50 to za dużo, bo te moje to i tak kurce trudno gdzies zabrac :p i co kupiłąś już?

pozdrawiam

Posted

shangri_la napisał(a):
ja mam 1,40- czyli 1,20 nad ziemią. 1,50 to za dużo, bo te moje to i tak kurce trudno gdzies zabrac :p i co kupiłąś już?

pozdrawiam

Jeszcze nie, ale zamowie jednak te krótsze. Jeszcze poszukam moze w Łodzi znajde sklep, który ma takie cuda w swoim asortymencie. Kurcze załuje, ze nie mam ogródka :shake:

Posted

to ja tak w formie zartu pochwale sie "naszymi hopkami" czyli płotkiem przed blokiem ;)

A tak juz powaznie: gdy patrze jak ona skacze i ja lubi to robic to coraz powazniej mysle o kursie...

Posted

Nad czym tu się zastanawiać :evil_lol: Ona ma to wypisane na twarzy "może jak przeskocze jeszcze przez ten płotek to wreszcie zabierze mnie na trening" ;)

Posted

To ja też się tak w ramach żartu pochwalę :lol:

Przyszedł tunel :multi: i psy mają świetna zabawę :p

A tutaj skacze przez:

(za wczesnie nacisnęłam spust :watpliwy:)

tu też w czasie przeskoku (ale mi miejsca nie starczyło :eviltong: )