Anulka Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Tak, musi dotknąć tylko jedną łapą Może nawet dotknąć małym pazurkiem byleby dotknął. :) z reguły uczy się zatrzymywania na strefie - albo 4 lapami, albo 2on 2 off - tylne lapy na strefie, przednie na ziemi - jest to troche bardziej czytelne dla psa. Zatrzymanie przednimi łapami na ziemi a tylnymi na strefie jest chyba najlepszą metodą aby pies szybko pokonywał strefówki bez niepotrzebnego skradania się do strefy co oczywiście bardzo psa zwalnia. A poza tym pies przy takiej nauce rozróżnia zmianę podłoża i wie kiedy się zatrzymać. :cool2: Quote
Guciek Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Słuchajcie, a gdzie znalesc rozmieszczenia przeszkód? I czy oge poprosić o "przepis" na tunel z plandeki? :) Quote
PUENTA imszar Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 wydaję mi się, że troszke poczekasz :) Ja napiasłam do CHI kilka dni temu i narazie nic..ale może ktoś zna jej przepis:eating: Quote
Guciek Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 Juz mam pomysl jak sobie ten teren zrobie :) Zagonie tatusia z kosiarką ręczną do wykoszenia tej działki (a jest co, naprawde). Spokojnie 20x40 metrów będzie. w 'moim psie' jest kilka przeszkód opisanych jak zrobić, poprosze ładnie tate..moze zrobi :D Wymyśliłam patent na huśtawke nawet. Ojjj zacznie sie skakanie :D Zapraszam w wakacje na wspólne pokonywanie toru :D (własne tunele mile widzine :lol: ) :pepsi: :Fade-col: zapomniala bym ;) tutaj widać troche teren (bardziej z lewej strony, do tąd, do kąd jest pies, dalej po prawo to pole sąsiada) Tutaj jest fotka, gdzie wiodać zarośla, większe od psa :lol: Miejscami mamy tylko trawke :) Tu akurat jakieś 7-8 metrów od mojego ogrodzenia Tu też, a drzewka zrobią troche cienia do odpoczynku po bieganiu :D Quote
PUENTA imszar Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 fajnie to i rzeczywiście zarośnięte :) Quote
kasieczko Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 My tez myslelismy ze nasz teren jest duzy, ale po rozlozeniu przeszkod (nie wszystkich ) zrobilo sie strasznie ciasno i chyba bedziemy zmuszeni chodzic cwiczyc na polee :P Aha korzystajac z okazji zycze wszystkim Wesolych Swiąt :) :) Quote
Guciek Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 Kasieczko-ja spokojnie sie zmieszcze w wymiarach regulaminowych-wiec tylko sie musze martwic zeby to dobrze porozstawiać. Martwie sie tylko, bo moje psy pancznie sie boja przez koło skakać:errrr: Quote
kasieczko Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 Rozumiem, samo rozstawienie to juz jakoś ujdzie ;-) A co do koła to mozesz na początku kupic sobie hulajhop i uczyc pieski zeby sobie przez kolko przechodzily, pozniej dajesz normalnie opone na ziemie a dalej to wiadomo :D :D Moj piesio nie ma problemow z oponą (czasem tylko omija środek jak za daleko biegne od niego ) Quote
blaira Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Takie pytanie co uzywacie do miekiego tunelu? myslalam o takiej plancece pcv ale nie wiem gdzie to mozna dostac i ile kosztuje (takie jak jest na zwykly tunel uzywana (tiry maja z tego plandeke). Chce zeby bylo trwale Quote
PUENTA imszar Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 wydaje mi się, że plandekę to możn albo kupić w sklepie samochodowym albo w jakimś.. :) jeśli ktoś zna " przepis" na ten twardy tunel CHI to naprawdę poproszę Quote
Guciek Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Kasieczko-ja wlasnie mam takie hula hop, najwieksze jakie było. I one panicznie sie boją do tego zblizyc :lol: uciekaja do budy ;) Zaraz ide hopki ćwiczyć :) Quote
kasieczko Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Gucio-A gdyby tak położyc płasko na ziemi to hulahop i pobawic sie z pieskami na luzie i stopniowo podchodzic klasc smakolyki ( ja mialam taki problem z balonem, zibi bal sie strasznie go , najpierw ignorowalam to ze balonik lezy w salonie, a pozniej zibiego stopniowo smakolykami tj ukladalam droge ze smakolykow a na jej koncu byl baalon i tak za kazdym razem byl coraz blizej a teraz nie mam problemow :) ) qrde wyklad trzasnelam :lol: Quote
Guciek Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 To ja dzisiaj poszlam za ogrodzenie naszykowac hopki (narazie 4 skrzynki po jabłkach i deska, 2 skrzynki z jednej, dwie z drugiej i deska przez to, komicznie to wyglada, sąsiad sie w głowe pukał :lol: ), zostawiłam psy w ogrodzeniu. Ustawiam te przeszkody, ide po psa, j nagle mi sie przypomniało, że mój peis skacze przez siatke na wysokosc 1.5 metra :lol: wiec juz nawet jej furtki nie otwierałam, tylko krzyknelam po imieniu i suka przy mnie ;-) Jak załaduje baterie to zrobie kilka fotek :) Quote
PUENTA imszar Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 półtora metra :D to ty weś ją do konkursy skoku w zwyż Quote
Guciek Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Eeee...jak sie rozpędzi to wskoczy na poukłądane drzewo na wys. ok 2 metrów :) Zdolna bestia, dlatego ja sie o hopki nie martwie 'że niepodskoczy" :lol: Juz wiem dlaczego ma taką klate dużą... Kasieczko-spróbuje z tym hula hop tak jak mówisz. Dziś powbijałam jakieś patyki i prowadziłam suke między nimi (kiedyś cwiczyłam slalom w sadzie między drzewami ) Quote
AniaP Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 [quote name='niuka']http://www.zk.cz/html/nabizime/prekazky.jpg No ładne są. :ylsuper: Ale stacjonatki mają pełne skrzydła, to lepiej czy gorzej? A przeszkódki są drewniane czy metalowe? :roll: [quote name='niuka'] cenniki porownalam i wychodza mi znaczne roznice w cenie miedzy slanami a zk - tylko w zk tunele sa razem ok 150 zl drozsze jednak w porownaniu do cen innych przeszkod to jakby to powiedziec... No właśnie też mi tak wyszło. ;-) [quote name='niuka'] zastanawiaja mnie jedynie strefowki.. (...) jednak boje sie wagi tych zk.. Dlaczego? :hmmmm: [quote name='PUENTA imszar'] wydaje mi się, że plandekę to możn albo kupić w sklepie samochodowym albo w jakimś.. :smile: Jeśli masz na myśli taką http://artdeco.sklep.pl/oferta/plandeka/plandeka.jpg , to mają je np. w "Makro" , w ogrodniczych... [quote name='blaira'] Takie pytanie co uzywacie do miekiego tunelu? myslalam o takiej plancece pcv ale nie wiem gdzie to mozna dostac i ile kosztuje (takie jak jest na zwykly tunel uzywana (tiry maja z tego plandeke). Chce zeby bylo trwale Możesz sobie wrzucić w wyszukiwarce hasło: "materiał+plandekowy" i powinnaś coś znaleźć, ale na pewno duży wybór mają tutaj: http://www.tuplex.pl/index.php?pid=150 , tylko jaki dokładnie byłby najlepszy, to jeszcze sama nie wiem. :niewiem: Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 o Ania odrazu sama dałaś mi namiar bo o taką chodzi :D Quote
CHI Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Sorry, z edopiero teraz ale mam urwanie gwizdka PUENTA imszar napisał(a):jeśli ktoś zna " przepis" na ten twardy tunel CHI to naprawdę poproszę Mój przepis::smile: 1. kupiłam plandekę samochodową - niebieską o wymiarach 2 x 3m 2. zszyłam zakładki na coś do usztywnienia tunelu bodaj 5 zakładek 3. zszyłam dół 4. w zakładki wsunęłam usztywnienie (czyli wąż do wody z "nadzieniem" z drutu - ale jest ciut za mało sztywny = wąż od gazu lub małe hula-hop byłoby lepsze) 5. wąż połaczyłam łącznikami z patyczków derwnianych .... i jakoś to działa.. Pozdrawiam CHI Quote
Gerwia Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Hmmm..... Jak na razie przekracza moje mozliwości :/ :oops: Ale miękki tunel jest prostszy ! :p Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Widze, że coraz wiecej majsterkowiczów się robi:))))) Super! My dzisiaj "polowałysmy" na oponkę....i.....się udało! Oponka na razie sie suszy, jutro myjnia i robimy nowa przeszkódke... na arzie bedzie zawisać na drażkach od prania pod blokiem :oops: Quote
Gerwia Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Ale drążek spełni swoje zadanie tak jak nalezy -nie co się czepiac :) Quote
Mi. Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 my ćwiczymy na przeszkodach w stadninie gdzie jeżdże :D Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Hmmm.... Niezły pomysł, a nie są za wysokie??? Quote
Guciek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Kurcze, niech ten snieg juz sie roztopi.... Ja chce poskakac! Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 My skakalismy w sniegu :PP Troche trudno mi się biegło, no i łapki bandziorka nasmarowane porządnie oliwką, trening krótki, ale było nieźle :) Nie mozna było stawac bo bandzi mi marzł, dlatego potem szybko do cieplutkiego domciu :) Quote
Recommended Posts