Wojenka Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 My na wsi hopki stawiamy na... :roll: cegłach :oops: .Slalom mamy z wbitych w ziemie metalowych tyczek.Koło,to opona rozwieszona miedzy takimi tyczkami :oops: Quote
Wojenka Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Ach,jeszcze skok w dal z...rozebranej na kawałki palety :roll: :oops: :wink: Trzeba ssobie radzić :wink: Quote
Paskuda_Bandzior Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Czy ktos z was ma tunel, albo rękaw własnej, "domowej" roboty??? Quote
CHI Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Ja mam - "sztywny" zrobiony z plandeki samochodowej i miękki z bezentu, ale też myślałąm o plandece, ale trafił mi się brezentowy rękaw - jest gorszy bo diablo ciężki... nabiłam go na karton wzmocniony deseczkami o spodu i z zewnątrz (aby się trzymał kupy) Więce zdjęć jest u mnie na stronie, w dziale wyszkolenie, i dalej w agility... zwłaszcza na podstronce "agility w domu" widać, ze przeszkody można zrobić ze wszystkiego... tu kilka przykładów... palisada w "wersii pierwotnej" była podwójnymi drzwiami do komórki sąsiada... "Zawiasem" jest kawał wykładziny..., blokada (zmiennej) rozpiętości i wysokości to sznurek od balotów na 2 solidnych gwoździach wbitych w w/w drzwi... - jest ciut za krótka ale w poprzednim mieszkaniu dwysokość pokoi miałam 185 cm i jeszcze pies na palisadzie musiał się zmieścić... :wink: - a poza tym "chodzi o ideę". Koło jest kołem od motoroweru okręconym kolorową taśmą... (po Poznaniu postanowiłam, że kolory taśmy będe zmieniać - zaczynam od BIAŁEGO;)) a tu w/w palisada, w/w tunel "sztywny" (no bo nie do końca on sztywny) ponieważ we wszycie dookoła wsadziłam wąż ogrodowy z miedzianym drutem w środku... - czasem Fufak go potrafi - zwłaszcza w domu - zwinąć.. A i na pierwszym planie "slalom w wersji domowej"... supre leciutki... Do starego aluminiowego karnisza przykręciłam na śróbki zaślepki do rur PCV fi chyba 30 mm, w które włożone są rurki zrobione z grubego ocieplenia do rur wodnych (taka szara pianka) co drugą owinęłam taśmą kolorową, żeby mi było łatwiej pokazywać psu... To była moja pierwsza przeszkoda... i dlatego mojej suce, na zawodach zawsze muszę blokować huśtawkę - bo mam 150% pewności, że na pewno mając cokolwiek innego do wyboru i tak to będzie HUŚTAWKA... A tu widać, ze przeszkody mogą być ze wszystkiego... Pozdrawiam CHI & Bull-Box-Banda Quote
betty_labrador Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 super, pomyslowe przeszkodki :) Quote
Paskuda_Bandzior Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 CHI masz talent tego nie da sie ukryć..... Ja jestem na etapie stacjonatek i maurku, właśnie szukam pomysłu na tunel i rękaw.... Zobaczymy co da sie zrobić!!! Bardzo dziękuje za foty! Quote
Paskuda_Bandzior Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 A to są nasze stacjonatki z moim Bandziorem w tle :) Quote
kasieczko Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Jejku świetne te stacjonaty :) Mozna wiedzieć jak zrobione i z czego :D Quote
AniaP Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 kasieczko napisał(a): Jejku świetne te stacjonaty :) Mozna wiedzieć jak zrobione i z czego :D Też mi się bardzo podobają. :klacz: Najpierw myślałam, że są z rurek pcv, ale jak się bliżej przyjrzałam, to chyba z listewek. Dla mnie jest tylko jeden problem. Tyczki nie powinny być tak daleko założone za podstawy, ale powinny się opierać na tych niebieskich podpórkach, bo gdyby pies nagle przeskoczył z powrotem i zachaczył tyczki łapkami, to tyczki zamiast swobodnie spaść, mogą się złamać i piesio może sobie zrobić krzywdę. :( Można bardzo prosto przybić takie ograniczniki na te niebieskie podpórki i oprzeć na nie tyczki, żeby się nie skulnęły :P i wtedy :kciuki: . Quote
Gerwia Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Stacjonatki są zrobione ze starych listewek.... a poprzeczki z bambusów (które możesz dotsać za grosze w sklepie wędkarskim) :D Wklejam kilka lepszych zdjątek : A oto nasz murunio !!! Czyż nie są urocze ??? Quote
AniaP Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Gerwia napisał(a): A oto nasz murunio !!! No piękny murunio. :klacz: Ja też taki kcem. :placz: Quote
Gerwia Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Dzieki...... (nic trudnego styropian + błoto kradzione=murunio) Pozdrawiam :* Quote
AniaP Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Gerwia napisał(a): Dzieki...... (nic trudnego styropian + błoto kradzione=murunio) A też się zastanawiałam nad styropianem, ale nie jest za lekki? Nie spadnie przy pierwszym lepszym wietrze? :hmmmm: A wiesz, że jak spojrzałam na Twój murunio, to nawet się zastanawiałam czy nie jest z gąbek? :wink: :lol: Quote
Gerwia Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Nasz jest ze styropianu i wśrodku jest wypełniony błotem/gipsem albo czymś takim i teraz tyle waży że ledwo go uniosę - więc jest bardzo stabilny !!! :angel: Quote
AniaP Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Gerwia napisał(a):Nasz jest ze styropianu i wśrodku jest wypełniony błotem/gipsem Hm :hmmmm: , a o tym to nie pomyślałam. :) Quote
kasieczko Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Ja myślalam na początku, aby murek zrobic z pleksy i styropianu, no ale to moze na wiosne zrobimy :) Najgorzej to dla nas zrobic hustawke... Ładny murek :) Quote
Gerwia Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Dzieki...... my teraz pracujemy nad skokiem w dal i rękawkiem :D Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 kasieczko napisał(a): Najgorzej to dla nas zrobic hustawke... :) My też huśtawki nie mamy, ale z innych względów - nie ma gdzie jej ustawić :-? A widziałaś huśtawkę CHI, całkiem niezła i nieskoplikowana! Quote
Gerwia Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Ej jak mozna wrzucić filmik ??? Przez jaką stronę.... HELP MY !!! A to zdjątka z dzisiejszego treningu !!! To nasz exstremal slalom !!! ;) A to skoczunio w dal :D Quote
AniaP Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 :eek3: idziecie jak burza. :P Jak tak dalej pójdzie, to za chwilę będziecie miały cały torek. :wink: Quote
Gerwia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Spoksik jak zrobimy cały i teren bedzie to Cie zaproszę, żebyście mogły sobie poskakać :) Quote
AniaP Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Gerwia napisał(a): Spoksik jak zrobimy cały i teren bedzie to Cie zaproszę, żebyście mogły sobie poskakać :) To :multi: :buzi: już z góry na wspólne skakanie. A to :oops: , że mnie wtedy zawstydzisz, że tak wolno mi idzie z moimi przeszkodami. :silly: Quote
Gerwia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Hihihihihi......... no wy jesteście na wyższym poziomie niż my to kto tu sie bedzie wstydzić ??? :oops: :lol: :oops: Quote
AniaP Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Gerwia napisał(a):Hihihihihi......... no wy jesteście na wyższym poziomie niż my to kto tu sie bedzie wstydzić ??? :oops: :lol: :oops: Eeeee tam, wyższym. :o Raz nam się tylko udało zaliczyć debiuty, a od Włocławka, to zupełnie nie biegamy. :( Muszę do końca roku skończyć te przeszkody, ale czy mi się uda? :roll: Dwie stacjonatki już prawie są (zostało pomalowanie i przyklejenie podpórek), a założyłam sobie przynajmniej pięć, to już wtedy będzie mozna coś poskakać. :P Quote
Recommended Posts