Bzikowa Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Umówmy się, 10 cm to nawet mój pies nie zrzuci ! ;) No to czeka mnie wycieczka do Obi/Praktikera i będę się bawiła w boba budowniczego :evil_lol: Quote
Bonni Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Znaczy nie chodziło mi o niebezpieczeństwo tylko, że dla niskich psiaków, moze być ona za wysoka jak na niezwalalną tyczkę :) Quote
martynkao Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Bzikowa']Umówmy się, 10 cm to nawet mój pies nie zrzuci ! ;) No to czeka mnie wycieczka do Obi/Praktikera i będę się bawiła w boba budowniczego :evil_lol:[/quote] Ja uzylam dokladnie tych samych rzeczy co Axiis . Znajdziesz je w Leroy Merlin..tylko nie pomyl bo sa rozne ... hyrauliczne i elektryczne.. :D Fakt mi tez najwiecej czasu zajmuje własnie oklejanie ;P Narazie wyglada tak :) zdjecie z tel.;) [IMG]http://img291.imageshack.us/img291/5238/dsc00982mp3.jpg[/IMG] Za oklo 120 zł wyszło mi 5 przeszkod , koło i skok w dal .. tyle ze do skoku uzylam rurek z jakiegos starego namiotu ogrodowego;) Quote
Bonni Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 A te są jakies srebrne? No właśnie ja też mało a bym się pomyliła, naszczeście trójkini nie pasowały do hydraulicznych XD Quote
martynkao Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 To tasma taka popsortu :) sa zrobione z białych :) Quote
ewka i haker Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 super te przeszkody musze sie zabrac i zrobic zwykle hopki w koncu ale nie wiem co z tego wyjdzie:shake: Quote
Asti Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 A ja męczę tatę o palisadę :lol: Już nawet moja mama mu mówi "No zrób Agacie tę palisadę" :evil_lol: Jak narazie tata zrobił mi 5 stacjonat, oponę, stół, slalom (7 tyczek) i kupiłam sobie 2 dziecięce tunele, które Nex za każdym razem rozwala, gdy przebiegnie przez nie, gdy są zwiazane (tymi sznureczkami po bokach). Quote
Gosia&Fuks Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Hmm... a liczba wbitych tyczek nie powinna być parzysta? No chyba, że ta jedna to taka zapasowa jest ;) Quote
Asti Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Wiem, ja jej nie wbijam ;) Przeważnie daję 6. Niestety, na więcej nie było materiału ;) A my z Kulką to ćwiczymy czysto rekreacyjnie, więc to nie ma większego znaczenia. Dla Nexee kupuję PCV-ki - będzie 12 tyczek ;) Quote
Axisss Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 To fakt tej tyczki nie powinno tam być, ale ponieważ mój psiak nigdy nie miał tendencji do taranowania przeszkód to zrobiłam tak... bo łatwiej... można prosto zrobić oba boczki oddzielnie bez tej poprzeczki kwestia dokupienia 4 kolanek i pocięcia jednej tyczki na 4 30cm odcinki. Tunele bedę robić... sztywny mam już gotowy tylko czekam aż tatuś mi nóżki przykreci... ale ponieważ jest szansa że zanim tatuś się ruszy to ja zrobię sama na piechotę (jak wszystkie inne) więc może niedługo wstawię opis jak zrobić... a sam tunel zrobiłam z małych hula-hop obszytych materiałem :) Quote
martynkao Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Axiss ale Twoj spsob jest naparwde super bo hopki sa stabilne.. Onek ktory pokonuje je nie przewracaja sie .. ja nawet zamist 5 cm zrobilam tam 10 cm.. roznie dobrze mozna zrobic minimalna tak zeby wchodzilo tylko i laczyło. Mysle ze nie ma raczej mowy o NIEBEZPIECZENSTWIE . jesli nad ta tyczka dla eSek nornlanie polozy sie tyczke to zwala to pierwsza no chyba ze pies w ogle sie nie wybija w co watpie..nawet po przewroceniu nie widzemozliwosci zrobienia psu krzywdy . Quote
baffi2 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Bzikowa napisał(a):Umówmy się, 10 cm to nawet mój pies nie zrzuci ! ;) No to czeka mnie wycieczka do Obi/Praktikera i będę się bawiła w boba budowniczego :evil_lol: O, widzę że uczęszczasz do klubu Cavano:cool3: Czy tam w najbliższym czasie będzie kurs dla początkujących? Bo my dopiero zaczynamy i wybieram klub:lol: Quote
Bzikowa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Kurs zaczął się chyba (?) 3 tygodnie temu więc nie wiem czy można jeszcze dołączyć ale dowiaduj się u źródła ;) Axisss, a ja mam jeszcze jedno drobne pytanie. Jak konkretnie nazywają się te rurki z których robi się przeszkódki? Po prostu rurki z pcv? Chciałam wysłać po nie rodziciela ale on twierdzi, że nie wie jakie są jeszcze inne pcv oprócz hydraulicznych - a tu piszecie, żeby przypadkiem się nie pomylić i ich nie wziąć ;) Quote
Axisss Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Hmmm... to są hydrauliczne... w dziale łazienka, hydraulika... Firma nazywa się USMetrix a rurki 1/2 cala, do sklejania, tylko do zimnej wody (są tańsze). Uwaga są też takie do zgrzewania (o wiele droższe...) te się nie nadają bo nie da się włożyć rurki w kolanko bez połączenia ich na stałe... W castoramie i Leroy merlin kosztują 4,79 za 3m są też wszystkie kolanka trójniki i zaślepki tej samej firmy. Niech Tatuś się spyta Takiego miłego pana wszystko mu znajdzie i wyjaśni ;) Quote
baffi2 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Bzikowa napisał(a):Kurs zaczął się chyba (?) 3 tygodnie temu więc nie wiem czy można jeszcze dołączyć ale dowiaduj się u źródła ;) kilka dni temu napisałam do 4 klubów, w tym do Cavano ale dostałam odpowiedź tylko od jednego:roll: wieczorem zadzwonię... Quote
Bonni Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Szczerze powiedziawszy to hydrauliczne w praktikerze nie miału kolanek itd tylko takie rurki... A właśnie te do przewodów miały kolanka trójniki itd... A kolanka i trójniki z działu (tego od kabli) nie pasowały do hydraulicznych... Quote
Axisss Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 No cóż... to trochę dziwne że przy rurkach do wody nie było kolanek, trójników itd... ale nie wiem... ja się naprawdę nie znam na rurkach:placz: Quote
Bzikowa Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 I trzeba ich tam na miejscu poprosić u ucinanie tych wszystkich odpowiednich odcinków? Haha, biedni panowie :evil_lol: Quote
martynkao Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 oj watpie:) Trzeba kupic pilke i ciac samemu albo z ojczulkiem:) Quote
Bonni Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Mi tata ciął... Ja musiałam łączyć i szlifować xD Ale może jak poprosisz ładnie to potną ;] Quote
martita Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 heheh!bez facetow ani rusz!!! Dziewczyny, z czego zrobic szybki slalom, tez ze zwyklych pcv-kow mozna??? Quote
stereo Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Najszybszy to tak: http://www.grene.pl/sklep/product_info.php/products_id/3156 Chyba, że chcesz stacjonarny, niewbijany ;) Quote
martita Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Dzieki!Stacjonarny juz mam, chodzi o taki, coby go zabrac ze soba na lake;).O, prosze ile to zastosowan maja rozne materialy...Tylko te paliki nie sa gladkie, nie lepiej bez tych przygwizdow? Quote
stereo Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Na pewno lepiej ;). Ale takie specjalne slalomowe tyczki to kosztują trochę więcej. Nawet w Karusku były Trixie. Te w Grene mają ten plus, że mają otworki po jednej stronie, więc jak dobrze powbijasz, to pies dotyka tylko gładkiej części. Quote
Kinia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 a co myślicie o tyczkach bambusowych? Jak zaczynałam mojego uczyć to właśnie miałam 5 z PCV i 5 bambusowych:) Quote
Recommended Posts