BUDRYSEK Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 co tam u naszej dwójeczki Gadziorków? :) Quote
Victorianka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 U kociaków w porządku ;) Borys śpi pod kołderką koło mnie, Flądra okupuje umywalkę w łazience. Życie rodzinne się unormowało, co bardzo mnie cieszy. Generalnie bez zmian od ostatniego wpisu, może tylko futerko dłuższe u kawalera :loveu: Quote
BUDRYSEK Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 kolega ze schronu :( http://www.dogomania.pl/forum/f486/rudy-marley-w-ciezkim-stanie-133744/#post11978545 Quote
Victorianka Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Po długiej, długiej nieobecności na forum wracamy całą gromadką i meldujemy się! :cool3: Kociaki przez ten czas sprawowały się wspaniale! Borysek jest wyjątkowo kochanym kociakiem, który zaskarbił sobie serca całej rodziny, a tato chciałby go jak najszybciej podtuczyć :evil_lol: Kociaki zgodnie siedzą już na parapecie, zgodnie jedzą (z dwóch miseczek), zgodnie śpią ze mną w łóżeczku :cool3: Bawią się już wyśmienicie, choć czasem zdarzy się jakaś sprzeczka (jak to w rodzinie). Zresztą i tak nie interweniuję - niech się docierają same. Borysek najchętniej śpi ze mną pod kołdrą rozciągnięty wzdłuż nogi - wskakuje do łóżka jak tylko się kładę i zaraz pcha się pod kołdrę. Ostatnio zdarzało mu się spać u mnie na plecach lub zwijał się w kłębek między ramieniem i szyją. Flądra śpi za to obok poduszki wtulona w moje ramię. Koniec z sikaniem w mieszkaniu! Udało mi się dojść do tego, o co mogło Boryskowi chodzić - otóż podzielił sobie hrabia kuwetę na pół, w jednej połówce kupalki, a w drugiej sikundy. A że Flądra to wiejskie dziewczę, za nic ma podziały i robi jak jej się stanie. To z kolei nie podoba się Borysowi, który widząc bałagan w wychodku wybiera dywan, megbe bądź buty. Rozwiązanie - pilnować kupali! Zawsze mam gdzieś w łazience woreczki, więc po prostu sprzątam jak najczęściej. Pomaga też nasypanie większej ilości żwirku, choć czasem łazienka przypomina piaskownicę (żwirownię?). Byliśmy też dzisiaj na balkonie. Czytałam sobie jednym okiem książkę, a drugim obserwowałam koty. Flądra położyła się na słoneczku i rozmawiała z ptaszkami, a Borys najpierw chciał za ptaszkami gonić, ale szybko załapał, że za barierki się nie wychodzi. Siedział więc, obserwował i wygrzewał się na słoneczku. :loveu: Futerka coraz więcej, na brzuszku już ma takie fajne frędzelki, i coraz ciemniejszy się robi. :loveu: Właśnie staram się przekonać aparat i komputer do współpracy, więc na dniach powinny być fotki futrzaków :multi: I wkrótce kolejne relacje... Quote
Victorianka Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Proszę jeszcze o trochę cierpliwości jeśli chodzi o foteczki - walczę z kompatybilnością aparatu i komputera i jak na razie za nic mi to nie wychodzi... A ponoć to takie mało skomplikowane :angryy: Quote
Victorianka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Long time no see!! Na szczęście już wracamy :multi: Poniżej linki do zdjęć Borysa Pięknego - tak długo oczekiwane. Zapraszamy!! Zapodaj.Net - Darmowy Hosting zdjęć bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym! Zapodaj.Net - Darmowy Hosting zdjęć bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym! Zapodaj.Net - Darmowy Hosting zdjęć bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym! Zapodaj.Net - Darmowy Hosting zdjęć bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym! Quote
Victorianka Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Borysek jest chory... Gaśnie w oczach - prawdopodobnie nerki. Antybiotyki i kroplówki nie pomagają. Z dnia na dzień jest gorzej. Dzisiaj już nawet nie mruczy - tak jakby się poddał. :placz: Mam tylko nadzieję, że nie cierpi... Potrzebujemy wsparcia... Quote
Victorianka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Borys za Tęczowym Mostem... :-( Dziękuję za możliwość opieki nad tym niezwykłym kotem. Odszedł w ciepłym domu, otoczony opieką. Zrobiłam co mogłam... Tym razem nie wystarczyło. Quote
_bubu_ Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 O nie :( Borysku ['] Dobrze ,że odszedł szczęśliwy i kochany .. Quote
peate Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 tyle tych nieszczęść ostatnio :shake: a teraz jeszcze Borysek :placz: przykro mi bardzo Victorianko, wiem, że pokochałaś Boryska od pierwszego wejrzenia :loveu: i na pewno jest Ci teraz bardzo ciężko :roll: dobrze, że masz jeszcze Flądrę ... z doświadczenia wiem, że w takich chwilach nie ma to jak przytulić się do drugiego zwierzaka .. trzymaj się i nie martw się o Boryska, na pewno nie jest teraz sam, pewnie bawi się z innymi mruczkami albo wygrzewa brzuszek na słoneczku :loveu: jeszcze kiedyś się spotkacie ... Quote
Recommended Posts