Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U kociaków w porządku ;)
Borys śpi pod kołderką koło mnie, Flądra okupuje umywalkę w łazience. Życie rodzinne się unormowało, co bardzo mnie cieszy.
Generalnie bez zmian od ostatniego wpisu, może tylko futerko dłuższe u kawalera :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Po długiej, długiej nieobecności na forum wracamy całą gromadką i meldujemy się! :cool3:

Kociaki przez ten czas sprawowały się wspaniale! Borysek jest wyjątkowo kochanym kociakiem, który zaskarbił sobie serca całej rodziny, a tato chciałby go jak najszybciej podtuczyć :evil_lol:

Kociaki zgodnie siedzą już na parapecie, zgodnie jedzą (z dwóch miseczek), zgodnie śpią ze mną w łóżeczku :cool3: Bawią się już wyśmienicie, choć czasem zdarzy się jakaś sprzeczka (jak to w rodzinie). Zresztą i tak nie interweniuję - niech się docierają same.

Borysek najchętniej śpi ze mną pod kołdrą rozciągnięty wzdłuż nogi - wskakuje do łóżka jak tylko się kładę i zaraz pcha się pod kołdrę. Ostatnio zdarzało mu się spać u mnie na plecach lub zwijał się w kłębek między ramieniem i szyją. Flądra śpi za to obok poduszki wtulona w moje ramię.

Koniec z sikaniem w mieszkaniu!
Udało mi się dojść do tego, o co mogło Boryskowi chodzić - otóż podzielił sobie hrabia kuwetę na pół, w jednej połówce kupalki, a w drugiej sikundy. A że Flądra to wiejskie dziewczę, za nic ma podziały i robi jak jej się stanie. To z kolei nie podoba się Borysowi, który widząc bałagan w wychodku wybiera dywan, megbe bądź buty. Rozwiązanie - pilnować kupali! Zawsze mam gdzieś w łazience woreczki, więc po prostu sprzątam jak najczęściej. Pomaga też nasypanie większej ilości żwirku, choć czasem łazienka przypomina piaskownicę (żwirownię?).

Byliśmy też dzisiaj na balkonie. Czytałam sobie jednym okiem książkę, a drugim obserwowałam koty. Flądra położyła się na słoneczku i rozmawiała z ptaszkami, a Borys najpierw chciał za ptaszkami gonić, ale szybko załapał, że za barierki się nie wychodzi. Siedział więc, obserwował i wygrzewał się na słoneczku. :loveu:

Futerka coraz więcej, na brzuszku już ma takie fajne frędzelki, i coraz ciemniejszy się robi. :loveu:
Właśnie staram się przekonać aparat i komputer do współpracy, więc na dniach powinny być fotki futrzaków :multi:
I wkrótce kolejne relacje...

Posted

Proszę jeszcze o trochę cierpliwości jeśli chodzi o foteczki - walczę z kompatybilnością aparatu i komputera i jak na razie za nic mi to nie wychodzi... A ponoć to takie mało skomplikowane :angryy:

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Borysek jest chory...
Gaśnie w oczach - prawdopodobnie nerki. Antybiotyki i kroplówki nie pomagają. Z dnia na dzień jest gorzej. Dzisiaj już nawet nie mruczy - tak jakby się poddał. :placz: Mam tylko nadzieję, że nie cierpi...
Potrzebujemy wsparcia...

Posted

Borys za Tęczowym Mostem... :-(
Dziękuję za możliwość opieki nad tym niezwykłym kotem. Odszedł w ciepłym domu, otoczony opieką.
Zrobiłam co mogłam... Tym razem nie wystarczyło.

Posted

tyle tych nieszczęść ostatnio :shake:
a teraz jeszcze Borysek :placz:
przykro mi bardzo Victorianko, wiem, że pokochałaś Boryska od pierwszego wejrzenia :loveu: i na pewno jest Ci teraz bardzo ciężko :roll: dobrze, że masz jeszcze Flądrę ... z doświadczenia wiem, że w takich chwilach nie ma to jak przytulić się do drugiego zwierzaka ..
trzymaj się i nie martw się o Boryska, na pewno nie jest teraz sam, pewnie bawi się z innymi mruczkami albo wygrzewa brzuszek na słoneczku :loveu:
jeszcze kiedyś się spotkacie ...

• 1 year later...