Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i oto Borysek pojawił się w swoim nowym domku. :)

Dziękuję dziewczynom za podwiezienie kociaka, świetną opiekę i za duuuuuużo miłości :loveu:

Kruszynka zaczęła od razu zwiedzać włości. :cool3:

Pierwsze spotkanie z moją kotą przebiegło spokojnie - obyło się bez syków, prychów i pazurów, czyli jest ok. Zwierze muszą się teraz do siebie przyzwyczaić, ale myślę, że za jakiś tydzień już będą razem harcować :p

Borysek zaszył się w tapczanie, na razie potrzebuje czasu.
Flądra ciekawsko węszy wokół i szuka nowego lokatora.
Wkrótce kolejna relacja a ja teraz spokojnie poczytam książkę i zobaczę co czas pokaże:loveu:

Posted

Zastosowałam ten sam scenariusz, co w przypadku poprzedniego kota - zostawiłam zwierzyniec i wyszłam z domu na 3-4 godziny.

Wróciłam - i oto przestraszony Borysek wita mnie pod drzwiami razem z Koishi, domaga się pieszczot, przymila się do mnie i do taty. :loveu:
Pokazałam miseczkę, dałam trochę pychy (mokre jedzonko - przyp. aut.), pomiziałam i poszłam.
A tu Borysek biegnie za mną do pokoju i pakuje się demonstracyjnie na kolana... A jak mruczy! :cool3:

Niesamowity jest...

Posted

dobrze, że Borysek już u Ciebie bo Budrysek nie będzie miała dobrego humoru :shake:

no ale ważne, że maluch już się zaaklimatyzował i zakochał skoro już wdrapuje się na kolanka :cool3:
dobrze, że nie było jakichś większych problemów no i bitew :diabloti:
bo Borysek bidok bez furta jest przecież :roll:
może jakiś kubraczek, w kolorze nadwozia ;)

Posted

Noc minęła na podusi koło mnie, wtulił się i zasnęliśmy. ;)
Kiedy poszłam szykować jedzonko najpierw przybiegła Koiszi, a na dźwięk chrupek w misce stawił się Borysek. Na powitanie były noski-noski i śniadanko upłynęło w zgodnej atmosferze :multi:
Teraz kicia śpi na fotelu, a Borys na kolankach i ani myśli zejść. Kochany kociak :loveu:

Posted

Z kocicą harcują już po domku, aż miło! Straszą się, gonią się, skaczą na siebie - wszyscy mają zabawę, ja też :lol: Myślałam, że dłużej im zajmie przyzwyczajanie się do siebie, a tu proszę jaka zgoda.

Futerko powoli odrasta i myślę, że za jakieś 3-4 tygodnie będzie już śliczny puchatek ;)

Posted

Dzisiaj jesteśmy na etapie docierania się - poszły w ruch pazurki i nie obyło się bez prychania, padały też groźby karalne.
Od mniej więcej 4.30 nad ranem wysłuchiwałam wzajemnych pretensji, a że trasa pościgu przebiegała akurat przez mój tapczan nie dało rady więcej usnąć...
Borys dał wyraz swojemu ogólnemu niezadowoleniu i już parę razy nasiurkał w pokoju, ale na pytanie, co konkretnie mu nie pasuje odpowiedzieć nie chciał.

Borysek ma zwyczaj pokazywania domownikom jęzora - trzyma go na wierzchu dość często. W nocy odkryłam, co jest tego przyczyną. Kociak nie ma przednich ząbków - ani na dole, ani na górze :-o. W porównaniu z Flądrą w ogóle jakoś mało ma ząbków...
Obserwowałam go podczas śniadanka i mimo tego dobrze sobie radzi z suchą karmą, a skoro jemu to nie przeszkadza, to ja też nie będę robić z tego problemów.

Posted

u mnie Borysek nie sikał na podłogę :(
i był baaardzo grzeczny (?)
co do ząbków?
wet oglądał je i nic nie wspomniał ze ich nie ma?
ja nie zaglądałam
jadł suchą karmę,więc nawet o tym nie pomysłałam

mam nadzieje,że w końcu nastanie pokój m/y kociakami?!!!

Posted

Było więcej gadziorów, to może się wsydził... A tu jest jedna istotka, i to jeszcze nie nadużywająca swojej przewagi (wagowej). To sobie poustawiał wszystkich. :p

Dzisiaj jak go przyuważyłam, że chce nasikać w kącie, to się podniosłam, a on uciekł do kuwetki. Może jednak jest reformowalny?

Z kociakami jak z dziećmi - badają ile im wolno. Moja np. nie chciała wchodzić do kuwety z zabudową, wolała półkę, a do otwartej bez problemu. Może po prostu coś mu nie pasuje.

A jeśli chodzi o ząbki - nie dopatrzyłam się żadnych śladów urazów, po których mógłby je stracić. Dziąsła ok, sam pyszczek też w porządku, a na innych ząbkach brak oznak chorób czy zniszczeń. Czekam na wizytę w klinice, ale nieśmiało stwierdzam, że może po prostu z jakichś przyczyn nie wyrosły...

A jeśli chodzi o pokój między gadami - Borys na kolankach, Flądra na podłodze, zabawka koło mojej nogi. Flądra podeszła po zabawkę i chciała się nią zająć a Borys ją PAC po uchu - "To moje!!" :crazyeye:
Od dziś licząc mają tydzień na dogadanie się, bo potem do akcji wkroczę ja i rozdzielę zabawki po swojemu... :mad:

Posted

Wystarczyło pogrozić, żeby między zwierzakami zapanowała zgoda. :evil_lol:
Razem witają mnie jak wracam do domu z pracy, razem idą na śniadanko, nie kłócą się o zabawki, a kotka ośmieliła się na tyle, że razem siadają już na tapczanie i znów zaczęła mnie rano budzić.

Życie rodzinne wraca do normy...

Zaczęliśmy z Boryskiem naukę czesania, na razie siedzi grzecznie na kolankach i pozwala sobie wyczesać ogonek. Czekamy na odrośnięcie futerka i będzie można już czesać pięknisia całego :D.

Problemy z siusianiem po domu też się skończyły - może nowy żwirek bardziej odpowiada...

Posted

Za wcześnie pochwaliłam kotka, że problemy z siusianiem są over... Dzisiaj znalazłam wieeelką kałużę na tapczanie :crazyeye:
Znalazłam też inny problem.... dłuuuugi problem.... pod postacią tasiemca.... :angryy:
Jutro z rana jedziemy do naszego ulubionego veta zabić @#$%^&* :mad:

Posted

Jednego zwierza mniej w domu! Udało się dzisiaj zabić "obcego", który teraz spoczywa w kuwecie :diabloti: Wszyscy mają nadzieję, że teraz Boryska uda się troszkę 'napakować' i nie będzie już taką rachityczną chudzinką.

A sikanie - cóż, zmiana otoczenia mogła wywołać taki stres, że niestety kotek czasem do kuwety nie idzie, ale w końcu i z tym sobie poradzimy.

Vet wstępnie określił kotka na jakieś 5-7 lat sądząc po ubytkach ząbków i ogólnym stanie technicznym z tolerancją ok 2 lat. Kociak ma się nieźle, humorek i apetyt dopisują.
Mam nadzieję, że nie poczuje się samotny po zubożeniu jego życia wewnętrznego... :evil_lol: