Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fela, ty jutro będziesz w schronisku? Daj znać co z maluchami.
Strasznie podle się czuję, że nie mogę ich wziąć do siebie. I nikt sensowny nie zgłosił się z allegro?
Takie słodziasy...

Posted

Jedna dziewczynka dzwoniła tylko (młodziutki głosik), chciała 3 z lewej :roll:

Przekręć do mnie jutro rano, bo chyba nie zapisałam twojego tel.

Posted

Balbinka i Malwinka już są u mnie. To naprawdę straszne maleństwa. Moim zdaniem one mają juz z 8 tygodni. są bardzo ruchliwe i sprawne. Jedna zeskoczyła z wersalki a druga usiłowała zejśc ze schodów. Biedaczka zleciała ale na szczęście miała miękkie lądowanie na poduszkę do koszyka Freda. Jesteśmy po kąpieli to nie był smrodek ale smrodzicho. Sznurek i Misiek tak nie śmierdzielli albo juz nie pamiętam;)

Posted

Laski , szczeniory pojechały dzisiaj do Otrębusów, bo nie mozan ich było wozic i wozic....

Pobędą tam na razie a jutro znowu bedziemy kombinowac.

Jakby co, tymczas oferuje dla nas Bazyliah, tylko ze małe będą w łazience zamknięte ;) ale myslę, ze to akurat nie jest jakis problem ...

Posted

[quote name='idusiek']tymczas oferuje dla nas Bazyliah, tylko ze małe będą w łazience zamknięte ;) ale myslę, ze to akurat nie jest jakis problem ...[/quote]

To na pewno nie jest problem, przecież one małe jeszcze są, dużo śpią na pewno. Czyli jutro szukamy dłuższego tymczasu ;)
Bazyliah, jeszcze raz dziekuję za szybką reakcję!!

Posted

TERAZ jeszcze O PORADĘ TEŻ PROSZĘ:

Jeżeli pies biega w kółko i łapie się za ogon i go gryzie ( do krwi ) to jest to choroba sieroca czy jakaś inna - psychiczna ? i czy uleczalne, do wyprowadzenia czy pies do uśpienia ( opinia lekarza :roll: ...) ?

Ja sie nie znam, może ktoś z onków pomoże, bo to długowłosy onek ....:-( :-(

Lekarz powiedzial, że to świr, ze to jakas choroba psychiczna :oops:

Posted

[quote name='idusiek']TERAZ jeszcze O PORADĘ TEŻ PROSZĘ:

Jeżeli pies biega w kółko i łapie się za ogon i go gryzie ( do krwi ) to jest to choroba sieroca czy jakaś inna - psychiczna ? i czy uleczalne, do wyprowadzenia czy pies do uśpienia ( opinia lekarza :roll: ...) ?

Ja sie nie znam, może ktoś z onków pomoże, bo to długowłosy onek ....:-( :-(

Lekarz powiedzial, że to świr, ze to jakas choroba psychiczna :oops:[/quote]

W większości przypadków jest to uleczalne - jeśli to z psychiki wynika. Rozumiem, że zdrowy, żadnych chorób? Idusiek - opisz gdzie jest pies, jaka opieka, wszystko, co wiesz o psie.

Szczeniorki mogą trafić na awaryjny DT do kuchni, zastanowiłam się na spokojnie, dam radę tak przeorganizować. Kuchnia oczywiście widna, ponad 10m2. Na wstępie muszę je oddzielić od reszty.

Posted

zależy jak bardzo gania za tym ogonem i jakie ma przejścia. Byl tu już wątek takiego psa. W tym akurat przypadku pies się ostro nakręcał, był aargesywny, skończyło się uśpieniem:razz:. Ale sama przechodzę koło posesji, gdzie onkowaty co prawda nie wygryza ogona ale kręci się czasami nieźle a ma czasem na podwórku yorka, biega luzem i w ogóle jest oki.... Na pewno pies wymaga pracy i cierpliwości. Szkoleniowiec by się pewnie przydał...