Ada-jeje Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Pieknisia nie zraza wiek babuni, bo tak ladnie sie do niej przytula. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Lintie Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ada-jeje napisał(a):Pieknisia nie zraza wiek babuni, bo tak ladnie sie do niej przytula. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Babunia dostała takiego przystojniaka na Walentynki, to od razu odmłodniała :cool3::cool3::cool3: Na początku ustawiała smarkacza, a teraz sama chodzi i zaczepia, żeby się bawić ;) Quote
Marysia1986 Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Słodziaki! Dinguś się też tak do mojej Sookie przytulał :evil_lol: Quote
moana Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Żadnego zainteresowania Dingusiem po informacjach w 'Kundlu'? :roll: Quote
Marysia1986 Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Dzwonil jeden facet. Na pytanie, czy zgadza sie na umowe adocyjna i kastracje powiedzial (cytuje): "taa, on by tu dobrze mial, nie na lancuch... na podworku... a szczeka cos troszke? Grozny jest? Charta kolegium bylo, bo cos nielegalnie, drugiego psa eeeeee" No. Wiec powiedzialam milo, ze sie skontaktuję. Oczywiscie sie nie skontaktuję. ;) Quote
Lintie Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 A tak swoją drogą to Kolega Sprytny całkiem ładnie szczeka - stróżuje jak stary, nie ma przeproś :diabloti: Takie to to było na początku nieśmiałe i wystraszone, a teraz to już szura-bura szef podwóra :sg168: Quote
Marysia1986 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 No, ja myslalam, ze tak bedzie ;) A maly nie jest, wiec nikt na podworko nieproszony nie wejdzie :evil_lol: Lody topnieją, moze ktos sensowny skusi sie na pieska :cool3: Bo co to za zycie bez psa... (i konia :diabloti:) Quote
Paulina_mickey Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Marysia1986 napisał(a):Dzwonil jeden facet. Na pytanie, czy zgadza sie na umowe adocyjna i kastracje powiedzial (cytuje): "taa, on by tu dobrze mial, nie na lancuch... na podworku... a szczeka cos troszke? Grozny jest? Charta kolegium bylo, bo cos nielegalnie, drugiego psa eeeeee" No. Wiec powiedzialam milo, ze sie skontaktuję. Oczywiscie sie nie skontaktuję. ;) No to się trafił chętny :cool1: Quote
Ada-jeje Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Zawsze musimy byc przygotowane na telefony od glupich ludzi :angryy: ale my stoimy na strazy zeby takim psow nie wydawac. Lintie zachowalas sie bardzo delikatnie w stosunku do tego faceta, bo ja to od razu z grubej rury. :mad::mad::mad: Quote
Lintie Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Ada-jeje napisał(a):Zawsze musimy byc przygotowane na telefony od glupich ludzi :angryy: ale my stoimy na strazy zeby takim psow nie wydawac. Lintie zachowalas sie bardzo delikatnie w stosunku do tego faceta, bo ja to od razu z grubej rury. :mad::mad::mad: To nie ja, to Marysia1986. Ja to bym chyba też nie zdzierżyła... :evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 To w takim razie Marysie trzeba przeszkolic, w rozmowach adopcyjnch. :evil_lol: Quote
Lintie Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Kolega Miziasty umówiony na odjajczanie jutro na 9.00 w Chrzanowie. Quote
Lintie Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Dinguś już odjajczony. Wszystko poszło sprawnie, kolega jeszcze trochę oszołomiony i osłabiony po narkozie (i ogólnie mało zachwycony sytuacją :diabloti:), ale wszystko jest w porządku. Dostaliśmy antybiotyk do wzięcia w czwartek i sobotę, a za 10 dni mamy się zgłosić na wyjęcie szwów. Quote
Marysia1986 Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Wspaniale! Moja Sookie sama sobie zdjela szwy po 10 dniach z chirurgiczna precyzja... mimo kaftanika, nie wiem, jak to zrobila :cool3: Ciekawe, czy Dingus zauwazy, ze czegos mu zabraklo :evil_lol: Quote
Asior Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 chyba psy nie mają tam jakichś specjalnych szwów na wierzchu "woreczka".... szwy są w środku....a na wierzchu chyba goła dziurka... (tak było zrobione w przypadku znajomych psiaków Quote
Marysia1986 Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Dzwonil do mnie pare dni temu facet, dosyc konkretny, mowil, ze niedawno pozegnal swojego staruszka i Dingo jest do niego bardzo podobny. Zgadzal sie na wizyte, na umowe, wszystko oki i juz mialam sie z nim umawiac, po czym po 5 minutach napisal smsa, ze on go jednak nie moze wziazc :( Nie wiem, niby taki ladny pies, zdrowy, wychowany, wykastrowany, wszystko cacy, a ma takiego pecha :( Licze, ze jak sie cieplej zrobi, to ludzie zaczna sie rozgladac za nowym czlonkiem rodziny, moze Dingus wpadnie komus w oko... Quote
Ada-jeje Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Wpadnie, wpadnie, :lol: a byle komu nie dawajcie :shake: Dingus zasluzyl na wspanialy domek. Quote
Marysia1986 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Sytuacja adopcyjna Dingusia jest beznadziejna... dodychczas dzwonily dwie (!!!) osoby, jeden jakis podejrzany typek a drugi konkretny facet, ale sie jednak rozmyslil :( Byl w gazetach, jest na Allegro, kilka razy na Krakowskich Zwierzakach, w Kundlu i nic :( A przeciez to sama slodycz! Lintie, moze wiecej zdjec Dingusiowych cos by zmienilo? Jakies piekne, wiosenne ujecia pod drzewkiem albo romantyczny, Dingusiowy spacer polna droga :cool3: A przeciez pies sama radosc.... zdrowy, mlodziutki, po kastracj :shake: cukier w piesku. Piesek krzepi! Quote
Ada-jeje Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Lintie podrzuc fotki na meila fundacyjnego to hanek wstawi go na stronke a jak bedzie miejsce w Przelomie to go tez tam oglosimy. Quote
Lintie Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ada-jeje napisał(a):Lintie podrzuc fotki na meila fundacyjnego to hanek wstawi go na stronke a jak bedzie miejsce w Przelomie to go tez tam oglosimy. Dzięki ogromne! Właśnie wysłałam Wam parę zdjęć Przystojniaka. Wiem, że powinnam się bardziej zaktywizować w szukaniu domu dla Dingusia, ale zdrowie kompletnie mi się sypnęło, właśnie jestem w połowie trzeciej w tym miesiącu serii antybiotyków :grab:i jestem zupełnie niezdolna do działań ofensywnych... U Pana Sprytnego wszystko w porządku: szwy wyjęte, ładnie się zagoiło. Szyja już ładnie porasta sierścią, próbuję powoli mu zakładać obrożę. Na koncie Dingusia jest 50,- od Marysi1986 - w razie gdyby coś wyskoczyło, są fundusze. Postaram się porobić nowe, wiosenne zdjęcia, jak się tylko wygrzebię na tyle, żeby wypełznąć na zewnątrz. I oczywiście jak pogoda dopisze, bo u mnie na razie bieluteńko i wicher wyje :razz: Quote
Marysia1986 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Mielismy na oku domek, jednak stwierdzilismy, ze jest to domek na 3. A po tym, jak pani powiedziala, ze dwa jej poprzednie psy nie dozyly 3 lat a trzymanie psa w domu to wydziwianie, to podziekowalismy serdecznie. I Dinguś dalej czeka i czeka. Quote
__Lara Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Marysia1986 napisał(a):Mielismy na oku domek, jednak stwierdzilismy, ze jest to domek na 3. A po tym, jak pani powiedziala, ze dwa jej poprzednie psy nie dozyly 3 lat a trzymanie psa w domu to wydziwianie, to podziekowalismy serdecznie. I Dinguś dalej czeka i czeka. :angryy: Trzymanie ludzi w domu to też wydziwianie :angryy: zwłaszcza na mrozie :angryy::mad: Quote
hanek Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Ogłoszenie Dingusia: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Dingo Dajcie znać, czy czegoś nie pomyliłam. Quote
Recommended Posts