Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj w świętokrzyskich lasach znalazlam taki oto egzemplarz bezmiernej ludzkiej glupoty i ciemnoty:

Boże patrzysz i nie grzmisz

ja myslłam ze pies ma rane po łancuchu a tam był łancuch :mad::mad:

Posted

on byl tak gleboko w srodku, ze nie bylo widac lancucha :placz:
i biedny, probowal sie otrzepac, ale go to bolalo, i tak tylko machcal glowka :placz: i probowal to drapac, ale tez bolalo, a jak sie polozyl na sniegu to zostawaly slady.....

Posted

Dzis niestety musialam jechac do Bronowic (dla mnie to drugi koniec Krakowa), zeby wyprowadzic trzeciego psa-Kacpra, (ktory jest u mojej siostry, bo by sie chlopaki pogryzły niestety) a u mnie w domu wszyscy zagrypieni i z psami aktualnie biegam tylko ja. Jak wrocilam to juz ciemno bylo, ale obiecuje, ze jutro fotki beda :cool3:

Posted

[quote name='Marysia1986']Dzis niestety musialam jechac do Bronowic (dla mnie to drugi koniec Krakowa), zeby wyprowadzic trzeciego psa-Kacpra, (ktory jest u mojej siostry, bo by sie chlopaki pogryzły niestety) a u mnie w domu wszyscy zagrypieni i z psami aktualnie biegam tylko ja. Jak wrocilam to juz ciemno bylo, ale obiecuje, ze jutro fotki beda :cool3:[/quote]
Kochana jestes cioteczko Marysiu...kurcze...ciagle myślę o tym, że powinniśmy Ci jakos pomóc finansowo, bo poki co zostalas sama..pisalas tu o takiej potrzebie ale jakos odzewu nie zauwazylam..moze troszkę zmienic tytul watku..??No nie wiem...głośno myśle..no ale nie mozesz zostac sama...a dla naszego Slodziaka proszę o mizianka...to naprawdę cudny pies...madry i do tego śliczny....musi się dla niego znaleźć cuuudny domek...ale chybatrudno będzie znaleźć mu taki cudy jak u Cieie Marysiu:cool3:

Posted

Ja będę miała trochę grosza dla Pana Przystojnego :laugh2_2: , ale dopiero za jakiś tydzień: mam trochę zamówień biżuteryjnych od znajomych z pracy (kolczyki, drobne naprawy), ale będę się z nimi widzieć dopiero w przyszły poniedziałek. Wtedy im przeliczę na gotówkę wszystkie długi wdzięczności :diabloti:

Posted

Dzieki cioteczki! 300 zl to znowu nie jakis majatek, poradze sobie wysmienicie, jesli uzbieram przynajmniej polowe tej sumy :razz: a juz mam na koncie w sumie (lacznie z Twoja Goniu wplata 85 zl :multi:) wiec nie jest zle :p
Pozniej trzeba bedzie jeszcze odrobaczyc i zaszczepic kawalera, wiec koniec wydatkow wiekszych. Tyle tylko co chlopak zje :)

Ale najbardziej to bysmy chcieli domek! Tymczasowy tez.... chlopak, ktory mial go zabrac, no... dalam mu szanse, ale nie wykazal zadnej inicjatywy, rodzice wciaz nie wiedza o psie (maja byc postawieni przed "faktem dokonanym", na co sie kategorycznie nie zgadzam, bo ten fakt dokonany moze potem wyladowac w schronisku), on nie ma mieszkania pewnego (bedzie dopiero szukac)... no zle jest ogolem rzecz biorac.
Czy ktos moglby go jakis tydzien przetrzymac od przyszlego tyg mniej wiecej?
Jest naprawde bezproblemowy, a w srode juz szwow nie bedzie mial i posiada wysoki czynnik latwego zakochiwania sie w nim, wiec ostrzegam, ze branie go tylko na wlasna odpowiedzialnosc :cool3:
Chodzi o to, ze mamy trzeciego psa, do ktorego trzeba specjalnie jezdzic, zeby go wyprowadzac i to jest duzy klopot, bo nie moga byc wszystkie razem :(
Tu w nowym kagancu: :loveu:

No czyz nie jestem super przystojny?

Tu sie gonie z kumpela, lubie inne psy!

Kotow nie goni! (W przeciwienstwie do mojej Sookie).

Posted

To jest apaszka a nie szaliczek :cool3: wyciagnieta z szafy Mamy :evil_lol:

Mamy awaryjny tymczas dzieki Lintie :Rose:

WOW! Ktos nam przeslal 40 zl! Dzieki wielkie! Niestety nie wiem, kto z forumowiczow, a nie chce szafowac nazwiskami :cool3: w kazdym razie dziekujemy
To mamy juz: 15 zl od Goni
50 zl za bombonierke od Emilii 2280
I te 40 zl, ktore wlasnie wplynely...

Dzieki wielkie :loveu:

Posted

kolejny kolega

i tragedia

a to już wogóle jakiś koszmar, jak juz wyjeżdzałysmy przyjechał paweł z interwencji z psem który miał wrośniety łańcuch w szyję i totalnie zagłodzony ....od razu pojechał do weta.....widok okropny
a jednak piesek się cieszył jak go głaskałam i patrzył tymi przerazonymi oczetami:placz::placz:

Posted

Kurczę, ale skoro interwencja byla, to beda jakies konsekwencje wyciagane? :mad:
Bardzo mnie to ciekawi, jak sie sprawa skonczy...
Anetta, a to lancuch tez byl? Nie martw sie, za tydzien nie bedzie po tym sladu a pies odzyska radosc zycia jak mu sie to wyjmie i zaszyje ;) Dingo sie nawet nie drapal po szwach!

Posted

No bomba! To chyba najwyzszy wyrok w sprawie zwierzat, o ktorym slyszalam... gdyby tak chlopow na wsiach postraszyc, co im za to grozi... pieski by na poduszkach lezaly...
A wlasnie to, ze wiedza, ze raczej nikt im nie naskoczy sprawia, ze psy w takich warunkach sa na porzadku dziennym... bo jeszcze krowa, kon, kury COS daja i trzeba o nie minimalnie dbac, ale pies... po wsiach sa psy na sezony. Mniej wiecej co pol roku wymiana, no chyba, ze jakims cudem psiak przetrwa zime. No i tradycyjne spuszczanie na noc do lasu, zeby nie trzeba bylo karmic...

A tutaj Dingo z dzis, krociutkie filmiki:
YouTube - Dingoo
YouTube - rzeczka

Posted

AngelikaXD napisał(a):
Nie rozumiem w ogóle co to za problem założyć psu obroże i powiększać obwód co jakiś czas :roll: Nawet tyle nie mogą :shake:

Pewnie szkoda kasy na zwykły pasek nie wspominając już o obroży jakiejkolwiek :shake:

Posted

Lintie napisał(a):
plus łącznie ponad 1,5 tys PLN :diabloti:

i to jest bodaj najlepszy odstraszacz :mad:
bo sknerusy może sobie przeliczą, że lepiej wydać te parę złoty na obrożę, niż potem bulić 1,500 zł

Posted

Ha! Zdjelismy dzis szwy! Po 10 dniach rana wygojona :loveu:
1.02

11.02

No i jak ktos by chcial wiedziec, jak reaguje na kotki :lol: kotek bezłapek wiseli :loveu:
Bylismy u niej dzisiaj po rzeczy na kolejny bazarek, bo mamy troszke dlugow jeszcze do splacenia....:-( za rzeczy serdecznie! dziekujemy :Rose:A NA BAZAREK ZAPRASZAM DZIS/NAJDALEJ JUTRO jak wszystko sfotografuje i poopisuje :)