Marysia1986 Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Wiec tak: bylismy dzisiaj u weta, wszystko sie ladnie goi, rana sucha, jak tak dalej pojdzie, to mozna sciagac w srode szwy! :multi: Przystojniak jest naprawde fajnym psem.... rozesmianym, STRASZNIE miziastym i z katunku tych, ktore rozumia, co sie do nich mowi JAK REAGUJE NA INNE ZWIERZAKI Znalazlam go z siodla w terenie z moja Sookie, i o dziwo, po wstepnych ogledzinach poszedl za koniem. Przez kilka km dziarsko dreptal za moim kucorem :loveu: ja zawsze jezdze z Sookie, a on ma duze predyspozycje na towarzysza jazd w terenie ;) Forest byl nim przez chwile zaintrygowany ale potem szedl juz tylko do stajni. O, tak sobie jezdzimy, i tak go znalezlismy: Psy: boi sie. Z Sookie sie bawi :) Koty: nie wiem jeszcze, ale moj Marcin ma cale stado, to sie sprawdzi. Da mu sie wytlumaczyc "nie rusz", a poza tym mysle, ze bedzie sie ich bardziej bal niz one jego.... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Fajnie ,że się goi , piesek śliczny. Biedny - jak to musiało boleć....:-(:-( ludzie bez serca ! :angryy::mad: Miał szczęście ,że spotkał Ciebie - Marysiu - dzięki ! Quote
Marysia1986 Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Powiem Wam jeszcze, ze moja Sookie jest o niego bardzo zazdrosna... ale okazuje to na swoj, Sookowaty sposob. Nie warczy, bo to nie w jej stylu. Zamiast tego, kiedy sie go glaska, demonstracyjnie kladzie sie w kacie, glosno wzdycha i prawie mowi: "nie ma juz dla mnie miejsca w tym domu". A jak go nie ma, to dyskretnie pakuje leb na kolana i patrzy oczy... biedna mysli, ze juz jej nie kocham. Nawet jak sie ja pieszczocha to nie dowierza. Quote
Ajula Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 ten biedak powinien wszędzie chodzić bez bandaża, za to z tabliczką "ludzie mi to zrobili" żeby ludzie zobaczyli, jakimi potworami są przedstawiciele naszego gatunku :angryy: a piesek jest bardzo piękny i ma takie mądre oczy :loveu: Quote
Paulina_mickey Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Podniosę ślicznego psiaczka :loveu::loveu: Quote
kiwi Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 marysiu mogę ci skontrolowac dom jak bedzie tzreba. tylko znow muszę wyjecha na weekend popytaj o te antybiotyki, z reguły sami podajemy-jest taniej i szybciej. Quote
gonia66 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Marysiu...wplacilam parę groszy na podane konto...Piesio jest śliczny..fotki rewelacyjne ale najbardziej podoba mi sie ta , kiedy jedziesz na koniku a Piesio obok Ciebie...On tam przy Twoim boku tak bardzo pasuje..wygląda jakby był z Wami od urodzenia...na pewno nie chcesz go sobie zostawić????:oops:Nie wiem, czy gdziekolwiek znajdzie sie miejsce podobne do Twojego....ten teren...eh...:roll: Quote
Marysia1986 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Goniu, dziekuje Ci slicznie :loveu::Cool!: Mam pare rzeczy do opylenia jeszcze, musze sie wdrozyc w te bazarki :p Ten piesek na zdj z kucem to moja Sookie, ale one sa do siebie bardzo podobne! Sookie to ja nie oddam nigdy-nigdy :evil_lol: natomiast jego strasznie bym chciala zatrzymac! Okropnie! Wiecie, jak sie fajnie idzie z takimi dwoma po ulicy? Ale niestety, mieszkam w malym mieszkanku w bloku (te tereny to widze tylko jak wyjezdzam za miasto :( i mamy juz dwa psy,trzeci to by sie nawet do samochodu nie zmiescil, zeby za miasto pojechac :shake: Co do kontrolowania domkow-super! :multi: na razie zostanie u mnie przynajmniej do srody (musze przekonac domownikow, zeby sie zgodzili na dluzej)- chce, zeby rane mial wyleczona i szwy zdjete no i zeby juz cos umial, jak pojdzie do adopcji... A juz umie np chodzic w kagancu :razz: Quote
kika22 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Super, ze psiak tak szybko wraca do zdrowia:loveu: Quote
Marysia1986 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 A zauwazcie, ze po zdjeciu bandazy wyglada, jakby ta glowa nie byla jego, tylko przyszyta :lol: pies Frankesteina :eviltong: Quote
Ajula Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 zauważyłam, własnie to jest takie przerażające :roll: jakby jeden czy drugi "własciciel" psa zobaczył co robi łańcuch z psią szyją, to może by się zastanowił nad zakupem obroży :angryy: Quote
Marysia1986 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Ajula, raczej watpie... watpie, czy wyciagneliby z tego jakiekolwiek wnioski. Zeby to jeden taki przypadek juz byl....:-( Quote
keyti Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ja tak szybciuchem dodam swoje 3-grosze ;) Z przystojniakiem widzieliśmy się dziś całą rodziną, czyli ja, Luna i Ignaś (mój 10 miesięczny synek). Chłopak na wózek nie zareagował, obok biegała mała 15-miesięczna dziewczynka... Słodziak jest trochę zagubiony, ale dużo miłości, cierpliwości i szkolonko, a będzie z niego wspaniały towarzysz! Marysiu, ja już zaczęłam działać. Szukam DT, a najlepiej na stałe(!) Mam nadzieję, że znajdzie się gdzieś blisko (oferuję pomoc w szkoleniu). Ja ostatnio zaglądam tu tylko w "nagłych przypadkach", dlatego jeśli będziesz miała jakieś info - dzwoń. Serdecznie wszystkich pozdrawiam! I trzymam kciuki! Quote
Marysia1986 Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Dzieki, Keyti :) Dzis zmienilismy opatrunek, cos sie saczy, ale prawie nic :) Wstawiam fotki: Quote
AngelikaXD Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Chociaż podniose :-( Nie moge inaczej pomóc :shake: Quote
Ajula Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 a wiecie, co jest doskonałe na takie sączące się rany? taki żółty proszek - galusan bizmutawy Bizmutawy galusan zasadowy (Dermatol) - 2 g - Epteka.pl - Bizmutawy galusan zasadowy (Dermatol) - 2 g kosztuje grosze, a działa rewlacyjnie, posypuje się bezpośrednio na ranę stosowałam wielokrotnie u moich psów i ludzi też ;) Quote
Marlena:) Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Rana wygląda super :loveu:... Podrzucę wieczorkiem,może ktoś cudo wypatrzy;).. Quote
Marysia1986 Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Zapraszam na bazarek dla Dingo! - http://www.dogomania.pl/forum/f99/do14-02-butywstylu-emu-markowa-bombonierka-ksiazka-po-ang-na-psa-z-lancuchemwszyi-131144/ Czy jakaś dobra dogomaniaczka z Krakowa mogłaby pożyczyć dla niego kaganiec (byle duży był)?:cool3: Mam dwa psy i tylko jeden kaganiec, więc muszą go nosić na zmianę... Quote
gonia66 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Marysiu..ten pies w kagańcu?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye:On wygląda na chodzący ideał i wzór łagodności....Jestem pod wielkim wrażeniem, jak bardzo Ci ufa..."pokazuje" normalnie do aparatu te rany na szyi, jakby pozował i rozumiał, że my tez chcemy zobaczyć..jestem zaskoczona, że tak Ci pozwala koło siebie "robić"...i on do kagańca????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Strasznie jest śliczny, taki aksamitny....i taki kochany.....żeby znalazł najlepszy domek z możliwych...:loveu::loveu::loveu: Quote
Marysia1986 Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Gonia, on wcale nie pozuje, on ma za przeproszeniem piorko w tylku :lol: jeszcze nie widzialam tak zywego psa... Nie mozna przejsc z pokoju do pokoju spokojnie, bo on juz za Toba jest i patrzy i merda ogonem... a jak sie go glaska i kizia, to on nie wypusci, musisz go co najmniej 10 min glaskac i przytulac :evil_lol: A kaganiec... niestety musi! Straz miejska sie czai za kazdym rogiem i nie dociera do nich, ze pies jest lagodny... to sa duze psy i obydwa musza chodzic w kagancach (bo puszczam je luzem). A na spacerkach... cud i miod... chodzi tuz przy nodze, ew kawalek za, a jak pojdzie na siusiu to zaraz wraca i traca noge nosem, ze juz jest :loveu: PONAWIAM PROSBE O POZYCZENIE KAGANCA! :razz: Quote
wisela1 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Chętnie sprezentuję psiuniowi kaganiec.Rozmiar owczarkowy. Mam 2 a tylko 1 pies pasujący do namordnika.... Tyle że KTOŚ musi podjechać. Stara część Nowej Huty. W każdej chwili. Quote
Ajula Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Marysia1986'] A na spacerkach... cud i miod... chodzi tuz przy nodze, ew kawalek za, a jak pojdzie na siusiu to zaraz wraca i traca noge nosem, ze juz jest :loveu: [/quote] jaki grzeczny! żeby moje tak robiły - marzenie :evil_lol: Quote
wisela1 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 My wszyscy - Rex, Bunia, Filemon, Febe i Czotek i nasza pańcia potwierdzamy że psiaczek jest doskonały!. Piękny, grzeczny, nie ciska sie do kotków. Bardzo zgrabny. No, super mister po prostu. Przed chwileczką nas odwiedził i sobie wybrał kaganiec :-(. Po co mu to jak on taki doskonały??? Cioteczki, on jest wart wszystkiego co najlepsze..... Quote
Recommended Posts