Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy bardzo :)
Kolejna porcja fot:

Wsadź mnie na łóżko!

A kto to mnie podgląda? : >

Ahh, wstydzę się!

A kto tu tak patrzy?

Zzzz...zzzz...zzzz... Nie przeszkadzać!

Pozdrawiamy Quore & Bella:loveu:

Posted

Jakie śliczności. :loveu: A może coś więcej napiszesz o Belli? Skąd ją masz, czy jest z rodowodem, ile ma miesięcy, skąd się wzięło imie? A właśnie, co do imienia- bardzo fajne :)
Pzdr.

Posted

Bella urodziła się 16 listopada :) W tej chwili ma 11 tygodni. Nie ma rodowodu, kupiłam ją od znajomych. A imię wzięło się od 'Bellissima', czyli piękna.

Mnie nie przeszkadza, że nie ma rodowodu. ^^, :)

Posted

Wg mnie to bardzo głupie, że świadomie kupiłaś psa bez rodowodu. Jak już mówiłam - kocham westy i nie mogę godzić się na wspieranie pseudohodowców (nie obchodzi mnie czy to Twoi znajomi, rodzina czy ktokolwiek...).

Ale sunia prześliczna, jak każdy szczeniaczek:p:loveu:

Posted

[quote name='Quore'] Nie ma rodowodu, kupiłam ją od znajomych.
Mnie nie przeszkadza, że nie ma rodowodu. ^^, :)[/quote]
A powinno Ci to przeszkadzać,choć teraz to już za późno ;) Ale na przyszłość wiedza o rodowodach by Ci się przydała...

Posted

Niby rodzice też bez rodowodu, ale dziadkowie Belki są z rodowodem :p
Dzisiaj Belcia dostała od cioci ładne szeleczki i smyczkę i jutro pokażemy zdjęcia (:

Posted

Sympatyczne dziecko! :loveu:

Co do rodowodów - sprawa nie w tym, westik Bella czy nie. Westik, oczywiście. Chodzi o to, że ludzi nie myślą, kim kryją swoją suniu. Niby piękny piesek tej samej rasy. A kto tam za nim stoi i co ten piesek może dać, jakich dzieci, ich nie obchodzi. Niestety wynikiem takiego niedbałego rozmnażania mogą być problemy ze zdrowiem potomków albo w następnych generacjach. Nie chodzi nawet ob eksterieru. Najgorsze, że z tym jest pewne błędne koło. Twoje znajome kupili suku bez rodowodu. I niech by sobie po prostu żyła. Ale oni otrzymują od nią szczeniaków. A potem właściciele każdego szczeniaka też zachcą... :shake:

I... Sierść przynajmniej z uszek, łapek i pod ogonem można wydalić. ;)

Posted

[quote name='gorwin']I... Sierść przynajmniej z uszek, łapek i pod ogonem można wydalić. ;-)[/QUOTE]
Tak, tak, wiem (:
Dzięki. :smile: