Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leepa napisał(a):

Nie no po coś to się jednak nazywa trymerem, a nie maszynką.

Coat King to coat king, i to wcale nie jest trymer i nie wiem, kto go nazywa trymerem. To, ze ktos tak napisał w sklepie internetowym wcale nie znaczy, ze tak jest. Przy tych "narzędziach" z żyletka tez jest napisane "trymer" :cool3:.

A coat dobrze sie sprawdza, ale nie przy kazdej siersci i pod warunkiem, ze sie wie, jak sie nim prawidłowo posługiwac (bo mozna zrobic wiecej szkód niz korzysci) i co sie chce osiagnąc.

Trymer to stripping knife ;).

Posted

Wiem że trymer to stripping knife. Ale moim zdaniem sierść można świetnie bez coata zrobić. Wyjąc podszerstek?- normalny trymer, skrócić sierść?- od czego są palce, oczy i głowa? Ale różnie ludzie kombinują. Jak dla mnie coat do sznaucera jest zbędny.

Posted

Moze powinnas napisac, że dla Twojego psa jest zbedny. Olbrzym i sredniak to tez sznaucery :)

Wiele osób robiacych np. olbrzymy nie wyobraza sobie przygotowania bez coata, i bynajmniej na pewno nie z wynika to z faktu, że lubia kombinowac ;).

Posted

Myślę, że to też kwestia grubości sierści. Jeśli pies będzie miał odpowiednią to grabki nie na wiele się zdadzą, nieważne jaka odmiana psa. Z resztą sama mówisz nawet po sobie że u jednego włos jest cięty, u drugiego wyrywa. Jeśli nie mamy pewności jak będzie w przypadku naszego psa to pewnie, że można sprawdzić, a jeśli nie mamy możliwości to lepiej nie kupować żeby leżało w szufladzie, a zainwestować w coś co się na pewno świetnie sprawdzi.