Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, potrzebne są deklaracje comiesięcznych wpłat na Lodówkę - to jest jej jedyna szansa na życie.

Przykro mi to pisać, ale jeśli to koło ratunkowe nie wypali to myślę, że najlepiej będzie Lodóweczkę po prostu uśpić.Nie dostaje tyle leków ile powinna (raz dziennie - powinna trzy), wciąż się dusi, charczy, każda chwila jej życia jest ogromną męką.Tylko indywiidualna opieka, leki i dietetyczna karma mogą sprawić, że Lodi będzie mogła w miarę normalnie funkcjonować.Ja niestety nie pracuję, będę coś podrzucać jednorazowo jakby co, ale comiesięcznych wpłat zadeklarować nie mogę.

Posted

Pytanie przede wszystkim czy ona ma dobrze dobrane leki.... Np.Pałkowi zmienialismy juz z 10 razy i jeszcze trzeba będzie dopracować dawkę.
Po drugie- co dokładnie jej jest, bo "kłopoty z sercem" to za mało. Po trzecie ją trzeba odchudzić i faktycznie powinna dostawać diete sercową...

Posted

A wogóle CO ona dostaje? Bo mam obawy, że kwestia raz-trzy razy dziennie może być wymówką... :oops:

Aha- poza osłuchaniem miała jakies badania? RTG? Bo skoro się poddusza to wyglądałoby na to, ze jest "zalana" - może jej sie zbierac woda, być może część "tuszy" to juz wodobrzusze...

Jednakowoż domek tymczasowy niezbędny jak najszybciej...

Posted

Nie pytalam o lek, bo i tak jego nazwa nic by mi nie powiedziala.
Prawdopodobnie nie miala robionych zadnych dodatkowych badan..
moge sie mylic, ale nie sadze :oops:
ona kregoslup ma juz tak przekrzywiony od tej tuszy, ze sprawia wrazenie jakby zaraz mial peknac :placz:

Posted

napisalam prosby o karme sercowa na watku o karmach i na watku o potrzebach.... gdyby ktos mial troszke jedzenia po swoim chorym piesku to bardzo pomogloby na stracie Lodoweczce w dt i nieco zredukowaloby wysokie koszty.....

w ogole uwazam, ze najlepiej by bylo gdyby ten potencjalny domek tymczasowy podal swoje warunki, a wtedy mocno bedziemy szukac deklaracji...

jakos tak wydaje mi sie, ze kiedy wiadomo ile na co konkretnie zbieramy to sprawniej to idzie niz kiedy szukamy deklaracji, a nie wiemy co dt wymaga...

Posted

Blagamy o pomoc, sunia po prostu umiera...

potrzebuje natychmiast pomocy!!!!

nadal jest zbyt malo jakichkolwiek deklaracji zeby rozmawiac z domem tymczasowym, poza tym potrzebna jest jeszcze karma dla sercowcow!!!

Posted

[quote name='NaamahsChild']Zapisuje się na wątku i już jutro Lodóweczka przyjedzie do mnie:razz:

to ja tylko uscisle, ze sunia jest bezpieczna najwyzej tydzien, dwa...
po prostu zostajac w schronisku jutro by juz witala sie ze sw. Piotrem ale

ciagle szukamy docelowego domu, czy chocby bezterminowego dt oraz srodkow na ten ew. dt!!!!

prosze o pomoc czy tu nikt nie zaglada?

Posted

Ja zaglądam ;) Tylko więcej niż zadeklarowałam nie mogę. Może jakieś ogłoszenie w mediach, materiał w lokalnej tv? Może jakiś sponsor się znajdzie? Może dystrybutor karmy?