Agnieszka(Visenna) Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Na imie ma Lodoweczka kroczy jak ciezaroweczka Usmiecha sie szeroko Moze komus wpadnie w oko? Jest slodziutka i malutka W oczach blask widzimy I pieszczot jej nie odmowimy Lodoweczka wierzy w ludzi Miejmy nadzieje ze sie nie ludzi Znajdziemy to miejsce w swiecie Gdzie bedzie czula sie szczesliwa a nie jak zabawka wadliwa Pomozcie znalezc dom dla Lodowci tej grubiutkiej pupci. teraz tak na poważnie - niestety, sprawa nie jest prosta.Lodówka ma ogromne problemy z sercem, kaszle, dusi się.Musi koniecznie schudnąć gdyż tusza zaburza jego funkcjonowanie.W schronisku nie ma możliwości, żeby zapewnić jej wystarczającą ilość ruchu.Lodówka jak podejrzewam powinna jeść również specjalistyczną karmę sercową i /lub typu light.Na to nie ma środków, poza tym nie ma jak psa odizolować od innych i kontrolować który co zjada.W takiej sytuacji Lodi moze umrzec.I zapewne tak sie stanie jesli nie znajdzie dobrego, odpowiedzialnego domu, ktory nie bedzie skapil na nia pieniazkow. Kolejnym problemem Lodowci jest wiek: ma 12 lat.Pomyslcie, kto zechce starego, schorowanego psa, do tego zwyklego kundelka? nikt. Ale ciezko mi nie sprobowac, nie wyciagnac do psa pomocnej dloni.. nie umiem mu powiedziec : "zdychaj".. A czy Ty potrafisz? Iwa77:"Lodowcia Suczka , 12 lat , czarno -bura , podpalana , bardzo grubiutka:p:p:p Numer schroniskowy 163/09 W schronie od 27.01.2009 Została znaleziona. Suczynka jest przemiła i bardzo kochana.Lgnie do człowieka całą sobą ." Bardzo łagodna . Niestety suczynka ma chore serduszko ( m.in. arytmia ), bardzo ciężko i z dużym trudem oddycha , do tego ta tusza .... Rozpoczęto leczenie serca w schronie . Pojawiła się szansa na tymczas,ale niestety ponieważ utrzymanie Lodówki jest drogie ( 100 zł same leki + karma dietetyczna conajmniej 150 zł co miesiac),nasza kochana dogowa cioteczka, ktora ew. zajelaby sie Lodi nie jest w stanie wysuplac z kieszeni tej kwoty. Dlatego zbieramy deklaracje comiesiecznych wplat na sunię.Ten tymczas = życie. Deklaracje finansowe na leki i karme dla Lodóweczki w ew. domu tymczasowym: Ecci - 35 zł sonikowa-20 zł deklarowane jednorazowe wpłaty: Aga_Mazury-100 zł Quote
Koperek Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Się zapisujemy, a może nawet zdążymy zrobić fotoski malutkiej. Oby nie! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Zdjęcia w ogóle nie oddają słodyczy dziewczynki. Mam nadzieję, że wkrótce uda się zrobić ładniejsze- na trawce ;) Quote
iwa77 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 O Lodóweczka ma wątek - super ! Dzisiaj mimo ,że padał śnieg podeszła do kraty aby się pięknie przywitać ! Quote
viverna Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 wiem, że to nie na miejscu, bo ta ropuszka siedzi za kratami i nie ma kochanego ludzia, ale jak tylko zobaczyłam jej zdjęcia to buchnęłam śmiechem :D Ropuszka jest przeurocza!!! (tak wiem Lodóweczka :eviltong:) ogłaszać? do kogo podawać kontakt? Quote
irysek Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 dawno nie widzialam tak uroczej suni. tak slodko sie usmiecha i mruzy oczka :loveu::loveu::loveu: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 trzeba ja czym predzej odchudzic.. prosimy pieknie jak najbardziej o ogloszenia:loveu: kontakt do mnie: 660-767-394. Quote
ecci Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 zapiszę się...chociaż wolałabym o niej nie wiedziec:-( Quote
GoskaGoska Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 ktora ciotak wymyslila to imię?? zdjecia usmiechnietej suni moze dadzą jej szczęscie Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Prosimy o ogloszenia dla Lodowci! tu jest wzor: Lodóweczka, sunia specjalnej troski... Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Agnieszka nie napisałaś, gdzie Ropuszka przebywa :p eoferty gumtree e-zwierzak petsy (Aga - nie masz opcji sprawdzania pisowni w okienku, w którym piszemy posty?:eviltong:;)<--- to odnośnie braku polskich znaków w ogłoszeniu Lodóweczki:mad::evil_lol:) Quote
Koperek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No jak Aga mi dzisiaj zadzwoniła i przedstawiła swój misternie ułożony plan to przez chwilę nie wiedziałam, co powiedzieć:diabloti: Ropuchy jedne! Ale małe pieski takie serduszkowe to nie dla mnie. Potrzebują mieć spokój i ułożone życie, a u mnie to harmider, awantury i wiecznie coś się dzieje- normalnie patologiczna rodzina!:evil_lol: Zresztą Bona takie maluszki traktuje, jak szczeniaczki:roll:, a nie każdemu to się podoba. Quote
iwa77 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ja też rozmawiałam z Agą .... Więc z Lodi nie jest dobrze , ona bez pomocy odejdzie i to niedługo ! W schronie nie ma możliwości podawania jej regularnie leków i przestawienia jej na dietę ! nie mówiąc już o spokoju , którego ona tak potrzebuje! Aga prosiła aby napisać ,że zaczyna zbierać kasę na karmę typu light i leki , mając nadzieję ,że znajdziemy jakiś bezpłatny DT dla Lodi!Wiemy już ,że miesięczny koszt samych leków to ok.100 zl ! [SIZE="5"]Czy ktoś wspomoże LODI kasą ? Prosimy ! Quote
ecci Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 wspomogę kasą, nie wiem jaką, ale na pewno coś dorzucę...muszę tylko obgadać sprawę z TZ-em... normalnie KANAPKA II...nie mam słów:-( Quote
kikou Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 ale gdzie miałaby być maleńka? jest jakiś plan? Quote
iwa77 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Z tego co wiem to Aga szuka gdzie i jak się da jakiegoś schronienia dla Lodi. Ona nie może zostać w schronie , ona umiera ! Wymyśliłyśmy z Agą ,żeby zapowiedzieć zbiórkę kasy - a jak będzie wiadomo, że będą chętni do wpłat to i może szybciej znajdzie się DT , który będzie wiedział ,że pomoc finansowa jest zapewniona ! Bo tak to będzie bardzo trudne , a wręcz może i niemożliwe .... Quote
GoskaGoska Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 jak cos zabazarkuje, mysle ze jak by jakis znalazl sie DT to dziewczyny wspomogą byle jedna znalesc DT Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 byc moze bedzie dt, ale to jeszcze nic pewnego.. ale co miesiac trzebaby oplacac karme dietetyczna i leki. Quote
ecci Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 35 zł. od państwa W. będzie płynęło co miesiąc na KanapkęII Quote
Recommended Posts