Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na imie ma Lodoweczka
kroczy jak ciezaroweczka
Usmiecha sie szeroko
Moze komus wpadnie w oko?
Jest slodziutka i malutka
W oczach blask widzimy
I pieszczot jej nie odmowimy
Lodoweczka wierzy w ludzi
Miejmy nadzieje ze sie nie ludzi
Znajdziemy to miejsce w swiecie
Gdzie bedzie czula sie szczesliwa
a nie jak zabawka wadliwa
Pomozcie znalezc dom dla Lodowci
tej grubiutkiej pupci.

teraz tak na poważnie - niestety, sprawa nie jest prosta.Lodówka ma ogromne problemy z sercem, kaszle, dusi się.Musi koniecznie schudnąć gdyż tusza zaburza jego funkcjonowanie.W schronisku nie ma możliwości, żeby zapewnić jej wystarczającą ilość ruchu.Lodówka jak podejrzewam powinna jeść również specjalistyczną karmę sercową i /lub typu light.Na to nie ma środków, poza tym nie ma jak psa odizolować od innych i kontrolować który co zjada.W takiej sytuacji Lodi moze umrzec.I zapewne tak sie stanie jesli nie znajdzie dobrego, odpowiedzialnego domu, ktory nie bedzie skapil na nia pieniazkow.
Kolejnym problemem Lodowci jest wiek: ma 12 lat.Pomyslcie, kto zechce starego, schorowanego psa, do tego zwyklego kundelka? nikt. Ale ciezko mi nie sprobowac, nie wyciagnac do psa pomocnej dloni.. nie umiem mu powiedziec : "zdychaj"..
A czy Ty potrafisz?

Iwa77:"Lodowcia
Suczka , 12 lat , czarno -bura , podpalana , bardzo grubiutka:p:p:p
Numer schroniskowy 163/09
W schronie od 27.01.2009
Została znaleziona.
Suczynka jest przemiła i bardzo kochana.Lgnie do człowieka całą sobą ."
Bardzo łagodna .
Niestety suczynka ma chore serduszko ( m.in. arytmia ), bardzo ciężko i z dużym trudem oddycha , do tego ta tusza .... Rozpoczęto leczenie serca w schronie .

Pojawiła się szansa na tymczas,ale niestety ponieważ utrzymanie Lodówki jest drogie ( 100 zł same leki + karma dietetyczna conajmniej 150 zł co miesiac),nasza kochana dogowa cioteczka, ktora
ew. zajelaby sie Lodi nie jest w stanie wysuplac z kieszeni tej kwoty.
Dlatego zbieramy deklaracje comiesiecznych wplat na sunię.Ten tymczas = życie.

Deklaracje finansowe na leki i karme dla Lodóweczki w ew. domu tymczasowym:

Ecci - 35 zł
sonikowa-20 zł

deklarowane jednorazowe wpłaty:

Aga_Mazury-100 zł

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem, że to nie na miejscu, bo ta ropuszka siedzi za kratami i nie ma kochanego ludzia, ale jak tylko zobaczyłam jej zdjęcia to buchnęłam śmiechem :D Ropuszka jest przeurocza!!! (tak wiem Lodóweczka :eviltong:)

ogłaszać? do kogo podawać kontakt?

Posted

No jak Aga mi dzisiaj zadzwoniła i przedstawiła swój misternie ułożony plan to przez chwilę nie wiedziałam, co powiedzieć:diabloti:

Ropuchy jedne!

Ale małe pieski takie serduszkowe to nie dla mnie. Potrzebują mieć spokój i ułożone życie, a u mnie to harmider, awantury i wiecznie coś się dzieje- normalnie patologiczna rodzina!:evil_lol: Zresztą Bona takie maluszki traktuje, jak szczeniaczki:roll:, a nie każdemu to się podoba.

Posted

Ja też rozmawiałam z Agą ....
Więc z Lodi nie jest dobrze , ona bez pomocy odejdzie i to niedługo !
W schronie nie ma możliwości podawania jej regularnie leków i przestawienia jej na dietę ! nie mówiąc już o spokoju , którego ona tak potrzebuje!
Aga prosiła aby napisać ,że zaczyna zbierać kasę na
karmę typu light i leki , mając nadzieję ,że znajdziemy jakiś bezpłatny DT dla Lodi!Wiemy już ,że miesięczny koszt samych leków to ok.100 zl !

[SIZE="5"]Czy ktoś wspomoże LODI kasą ? Prosimy !

Posted

Z tego co wiem to Aga szuka gdzie i jak się da jakiegoś schronienia dla Lodi.
Ona nie może zostać w schronie , ona umiera !
Wymyśliłyśmy z Agą ,żeby zapowiedzieć zbiórkę kasy - a jak będzie wiadomo, że będą chętni do wpłat to i może szybciej znajdzie się DT , który będzie wiedział ,że pomoc finansowa jest zapewniona ! Bo tak to będzie bardzo trudne , a wręcz może i niemożliwe ....