basia0607 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nie usypiajcie maluszków. We wroclawiu jest karmiąca suka . Można takie szkrabki wychować na butelce . Ja mam u siebie ostatniego z trzech śmietnikowych dzieci. Pani wet, skladam uklony. . Quote
Emiś Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Dwa maluszki są już "rozdane". Czy można prosić o jakiś kontakt do właściciela tej karmiącej suki z Wrocławia? Quote
basia0607 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Kontakt do suki karmiacej z Wroclawia ma Kamila-S , zalogowana na dogo. Quote
Ana_Zbyska Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nam kiedyś kilkudniowego malucha wyłowionego z rzeki odchowała UeMka z Sosnowca. Może napisz do niej. Co się teraz z maluchem dzieje, gdzie jest? Quote
Doda_ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Kurcze, az serce sciska :shake: Mogłabym pomóc, tyle ze nie wiem co będzie gdy wrócę do szkoły :shake: Quote
Ana_Zbyska Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ja myślę, że przynajmniej na ten tydzień byś go mogła wziąć. Masz wolne, więc opieka 24h. Chyba, że tę sukę karmiącą znaleźli.. Quote
Doda_ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Czekam na odpowiedź Emiś - czy szczeniaczki nie moga w ogóle u tej wetki czekać ? Jeśli nie, to może mogłabym wziąć na tydzień. Quote
Ana_Zbyska Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dwa już gdzieś są, został tylko jeden. Quote
Doda_ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ana_Zbyska napisał(a):Dwa już gdzieś są, został tylko jeden. ich razem jest chyba 4.. Quote
fizia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Emiś napisał(a):Dwa maluszki są już "rozdane". Czy można prosić o jakiś kontakt do właściciela tej karmiącej suki z Wrocławia? To chyba tylko 2 zostały Quote
amikat Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 opieka nad takimi maluchami jest trudna, 24 h/dobę konieczna opieka.... Quote
sugarr Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 o matko fizia, to mi dałaś dylemat, aż jestem zła, że dopiero teraz czytam :roll: jaka jest w tej chwili sytuacja maluchów, ile ich pozostało bez opieki, czy ewentualnie byliby chętni sponsorować mleko? myślę intensywnie. tak na zdrowy rozsądek nie powinnam, nie mogę teraz. ale gdzie tu zdrowy rozsądek, jak takie maluszki walczą żeby żyć? :shake: Quote
basia0607 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ja wykarmilam maleństwo od razu po porodzie. Mogę służyć radami , chociaż w tym temacie Biance nie sięgam do pięt. Quote
Emiś Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Maluchy są już bezpieczne, są w dwóch różnych domach, gdzie są odkarmiane. Jak podrosną zostaną wyadoptowane. Tak więc zaczynamy rozglądać się za domkami stałymi dla maleństw (wszystkie to pieski, po niewielkiej suczce) Quote
amikat Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 super a jakie mleko jest potrzebne? jakie dostają teraz? Quote
amikat Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 :lol: My zapłacimy za mleko dla szczeniąt. Emiś pisałam do Ciebie na priva - przeczytałaś? Quote
fizia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 To super, że maluchy już bezpieczne - są przesłodkie Oby wszystko z Nimi było dobrze Quote
Emiś Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 amikat napisał(a)::lol: My zapłacimy za mleko dla szczeniąt. Emiś pisałam do Ciebie na priva - przeczytałaś? Maluchy są już w niezbędne rzeczy zaopatrzone, więc pieniążki spokojnie można przeznaczyć na inne biedy :) Dziękuję, że chcieliście pomóc maluszkom! Quote
amikat Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 :oops: ja wiem ze zawse najbardziej potrzebne jest miejsce , tymczas.... z tym zawsze najtrudniej.... Jakby coś było potrzebne - dajcie znać! Quote
gonia66 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 To właściwie gdzie są aktualnie maluszki???Beda nam jakies wiesci od Nich podawane???A PAni wet się wcale nie dziwie, ze nie uspila...skoro sie juz urodzily...a w dodatku takie cudenka..ciekawe czy suni mamusi zostawili chociaz jedno- jesli nie to pewnie strzasznie cierpi biedaczka:-( Quote
amikat Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 I niech mi ktoś powie ze nie każdego psiaka trzeba sterylizować...... Quote
Emiś Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Maluchy są w DT, jestem tu tylko pośrednikiem, ale jak tylko będę otrzymywała informacje, to będę tu wrzucać. Amikat - Dziękuję! Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby ;) Quote
Recommended Posts