mariamc Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Pewnie wiele osób na Krzyczki reaguje alergicznie:shake: Ale dlaczego cierpią na tym psy.? One potrzebują pomocy.... Quote
gusia0106 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 malagos napisał(a):Mogę tylko Wam kibicować, podnosić, wspierać .... Kibicowanie, podnoszenie i wsparcie jest nam potrzebne jak najbardziej ;) Quote
paros Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Szukamy domków dla psiaków, one ciągle czekają :-( Quote
Olga132 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 a dlaczego Pero szuka domu? Jaki powód oddania podaja?:shake: Quote
Olga132 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Paros troche juz poprawiła na tym watku http://www.dogomania.pl/forum/f28/sunie-zabrane-z-krzyczek-czekaja-na-dom-pomozcie-w-oglaszaniu-pilne-123853/#post11729417 jak możesz to wstaw te zdjęcia od Weroni. Chyba trzeba zaczac wystawiac bazarki na te wszystkie psiaki bo za chwilke zostana bez finansowania. Quote
irenaka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Olga132']a dlaczego Pero szuka domu? Jaki powód oddania podaja?:shake:[/quote] Wczoraj rozmawiałam z właścicielką ( zmienia się radykalnie Jej sytuacja). W tej chwili nie przewiduje oddania psa, ale jestem umówiona na rozmowę pod koniec tygodnia. Nie wiem, czy to dobre dla psa ( taki stan zawieszenia), dla Gusi to z całą pewnością nieustający stres. Jestem zdecydowana na konkrety a nie biadolenie. Quote
Olga132 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 bo az mnie za serce ścisnęło jak zobaczyłam, że on domu szuka.... no moze sie wszystko wyklaruje i bedzie dobrze. Quote
gusia0106 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 No mam nadzieję.... W pełni zdaję się na opinię Irenki - zobaczy na oczy własne to będziemy wiedzieć co robić. Sami wiecie jak to jest - przez telefon to mi ludzie moga opowiadać, że to psi królewicz...... Quote
Ania W Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Trzymam za niego mocno kciuki...Kurcze, taki kochany pies był w podróży ...zero problemów. Quote
mariamc Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Mieliśmy wczoraj wizytację z województwa. Jak woj.lek. wet. zobaczył nasze schronisko w budowie, to po prostu szczena mu opadła;) Quote
Weronia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='mariamc']Mieliśmy wczoraj wizytację z województwa. Jak woj.lek. wet. zobaczył nasze schronisko w budowie, to po prostu szczena mu opadła;)[/quote] A co to za schronisko? Quote
mariamc Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Wstawiłabym linki do artykulów i zdjęcia ale nie umiem:shake: Quote
Neigh Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Jakoś do mnie nie dotarło, ze tu jesteście:-) Kiedy włączałam sie do akcji "krzyczki" napisałam : spóźniona, ale obecna. Noo to teraz toże. Quote
paros Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='mariamc']Wstawiłabym linki do artykulów i zdjęcia ale nie umiem:shake: Pomogę :multi: Artykuł "Szczecinek buduje nowe schronisko dla zwierząt" Szczecinek buduje nowe schronisko dla zwierząt fotki wkleję później ;) Quote
Neigh Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 To jak rozumiem dostatniemy oficjalne zaproszenie na otwarcie?:-) Dziewczyny........wreszcie złożymy obiecaną wizytę:-) Quote
Olga132 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='paros']Pomogę :multi: Artykuł "Szczecinek buduje nowe schronisko dla zwierząt" Szczecinek buduje nowe schronisko dla zwierząt fotki wkleję później ;) zapowiada się na prawdę nieźle !!! Quote
mariamc Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Oczywiście ,że Was wszystkie zaproszę:multi: Do Buczka ,zresztą, też zapraszam. Jak była u nas Olenka f. i widziała ile ludzi "chodzi" koła psów, to stwierdziła ,że nasz Buczek jest o wiele lepszy od schroniska w Sopocie. Dwie takie , co były u mnie tez , też były zaskoczone:loveu: Znowu się chwalę:oops: Quote
paros Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Zima zimą a budowa schroniska w Szczecinku musi iść pełną parą :lol: Quote
mariamc Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Dzięki Jolu:loveu: Wszystkie boksy będą ogrzewane , każdy połączony z małym wybiegiem,w połowie zadaszonym, w połowie trawiastym. Z małych wybiegów wyjście na 3 duze. Będzie jeszcze hotel ,szkolenie psów, psie przedszkole. Może uda mi się wygospodarować miejsce na mały grzebalnik i pewnie coś jeszcze do maja wymyślę:loveu: Quote
Neigh Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Wymyśl Kociarnię..........ale taka z prawdziwego zdarzenia:-) z placem zabaw. Zabrałam raz ze schronu cuuuudną rudą. W 2 tygodnie miała dom. W tamtym schronie koty siedziały w takich klatkach.......jak króliki.... Quote
mariamc Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Zadnych klatek dla kotów poza kwarantanną:mad: Na pierwszy zdjęciu , pod filarami jest wejście główne do schroniska a obok to długie okno to fragment kociarni dla kotów szczególnej troski. Będzie jeszcze woliera. U nas , generalnie , zgodnie z programem , koty żyją wolno w mieście. Mają budki albo wydzielone piwnice. Są to tz. kocie gniazda. Miasto zapewnia karmę i opiekę wet.,warunek sterylizacje kotek, oczywiście też na koszt miasta. Quote
Neigh Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Moze ja porwę któregoś z naszych decydentów i go przetrzymamy u Was z tydzień......Moze coś do nich dotrze...... Quote
mariamc Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 To sa lata walki:mad:i róznych , czasem dziwnych znajomości. Program zapobiegania bezdomności zwierząt napisałam sama a moi koledzy z RM przyjęli jednogłosnie!!! I to był mój 1szy sukces jako radnej a dalej było z górki...;) Quote
Recommended Posts