:: FiGa :: Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 numer: 777 numer chip: 953000005044557 imię: CZIKA płeć: suka wiek: ok. 1 roku wielkość: duza rasa: DALMATYCZYK data przyjęcia: 2009-01-29 kwarantanna do 2009-02-12 przebywa w boksie: PAWILON II BOKS 20 opis: Bardzo wesoła i energiczna suczka.Nowy właściciel musi liczyć się z tym iż pies potrzbuje dużo spacerów i zabawy w trakcie których spali swoją energię,której ma naprawde bardzo dużo! Suczka pozostawiona sama szczeka,piszczy,więc zapewne na początku nie będzie można zostawiać jej samej w domu,gdyż może zniszczyć drzwi,meble dywan.... Suka przed opuszczeniem schroniska zostanie wysterylizowana !!! Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przed adopcyjną w celu sprawdzenia warunków i wizyty po adopcyjnej. /opis i zdj.Natalia/ Kontakt telefoniczny: (0-42) 656-78-42 Quote
wanda szostek Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 No to wołamy dogomaniaków na pomoc kropeczce. Quote
:: FiGa :: Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Już coś się kroi w Warszawie... trzymajciu kciuki! Quote
:: FiGa :: Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Albo jakieś inny, równie absurdalny powód :shake: Quote
:: FiGa :: Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 ZNAMY JUŻ POWÓD!!!!!!!! Sunia jest głucha!!!!!!! :( :( :( :( :( Quote
:: FiGa :: Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 "Po prostu Młoda tak ją nazwałam. Młoda trafiła do schroniska bardzo wychudzona i zaniedbana. Ma teraz 6 miesięcy i bardzo chce być kochana. Po ostatnich przeżyciach czyli pobycie w schronisku bardzo pragnie kontaktu z ludźmi,cały czas chce być głaskana i przytulana. Bez pardonu zaprosiła się na noc do łózka i rozkosznie się rozpychała. Na razie wykazuje lęk separacyjny choć po 24 godzinach pobytu u mnie w domu potrafi już znieść 2 godziny rozłąki. Niestety często przytrafiają się nam gafy w postaci siusiania w domu ale dopiero uczę się odczytywać sygnały proszące o spacer. Młoda poza tym ma przeziębiony pęcherz więc potrzebuje teraz więcej uwagi. Całą noc potrafi wytrzymać a to już bardzo dużo jak na sunię w tym wieku. Oprócz niewątpliwej urody i czarującemu usposobieniu Młoda niestety nie słyszy. Jedyne docierające do niej dźwięki to głośne klaskanie. Cały czas liczę,że to kwestia zmęczenia i ogólnego złego samopoczucia ale to już czas pokaże. Niunia w schronisku tak usilnie starała wydostać się z boksu,że pokaleczyła sobie prawie wszystkie łapy drapiąc i kraty boksu. Nie rozumiała dlaczego wprost z salonów trafiła w takie miejsce... Mam nadzieję,że ktoś szybko przytuli i pokocha to malutkie ,skołatane serduszko. Ona tak bardzo pragnie miłości." Quote
:: FiGa :: Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 I to niestety skreśla jej szanse na dom, do którego miała pojechać... Czy może być gorzej? :placz: Quote
:: FiGa :: Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Sunia przebywa na DT u naszej cudownej Buni. Jednak ona ma na głowie kilka swoich psów i malutką Mariolkę, trzeba szukać domku na wczoraj! Quote
bea_m Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Biedny dzieciaczek. Pewnie nie spełniała wymagań pańciów.... no to frrrru do schronu. :shake: Quote
:: FiGa :: Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='bunia']Poprosiłam o ogłoszenia jedną z naszych ,łódzkich Ciotek :-D Póki co dziękuję za allero. Młoda jest jednak głucha i już. Leje w domu ,aż miło nawet po półgodzinnym bieganiu z innymi psami po ogrodzie :oops: Potrzebuje trochę czasu na doprowadzenie się do porządku. Poza tym śpi w łóżku jak niemowlę i je za trzech :-D Mimo młodego wieku wspaniale całuje :P[/quote] Wiec szukamy dla całuśnej młodziutkiej suni domku! Quote
wanda szostek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Największy problem w tej chwili to chyba do lanie w domu. Jeżeli zwraca uwagę na klaskanie to już coś. Jakieś resztki słuchu pozostały. Powinna więc reagować na gwizdek. Trzeba będzie nauczyć ją języka migowego Quote
:: FiGa :: Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Wieści wieści... Spokojnie skoro poród wytrzymałam,to i to jeszcze wytrzymam :P Tak na poważnie,to jakoś sobie radzimy choć dzisiaj pańcio za długo michy szykował i Karolcio napoczął maleństwo Młoda ma guza na głowie i zarysowane ucho :twisted: Czyli jak to w rodzinie bywa. Poza tym bardzo ładnie bawią się z Limbą ,a w ogrodzie to już końca zabaw nie widać i nawet wszechmocny Karol ugania się za młodzieżą na całego. Foty z wieczornej toalety,czyli wycieranie się w pościel ,mycie zębów i zasłużony odpoczynek. Quote
:: FiGa :: Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 I więcej.... Młoda podlizuje się jak może. Dzisiaj zapakowała się nawet w pudełko 60 na 40 cm Potem były wyścigi ,kto pierwszy na tapczan wskoczy Zabawa piłeczką I za dużo nas... Nie mieścimy się w obiektywie :o Quote
bunia Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 No proszę przypadkiem trafiłam na wątek Młodej :lol: Nie wiem jak ja się z nią rozstanę :shake: Młoda pokochała nas na całego... Coraz rzadziej trafiają się wpadki z sikaniem. Wspaniale reaguje już na gesty. Maleństwo już się otworzyło dla nas i teraz trudno będzie jej zrozumieć dlaczego znów gdzieś ją wiozą :-( Chyba się starzeję i coraz gorzej jest mi znosić takie rozstania. Gdyby Młoda miała 10 lat,a nie 6 miesięcy i całe życie przed sobą nigdy,ale to nigdy nie szukała by już nowego domu. Jest czarująca, taka ufna i bezbronna zarazem zresztą jak wszystkie upośledzone przez los psiaki :roll: Quote
:: FiGa :: Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Młoda miała niebywałe szczęscie, że trafiła na bunię :multi: Ja się wcale nie dziwię, że trudno będzie się z nią rozstać, jest niesamowita i nie trzeba jej widzieć na żywo by się zakochać :loveu: Quote
zurdo Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Z całej wesołej czwóreczki Małą najtrudniej było nam zostawić, jest nieziemska :D Mam nadzieję, że będzie miała szczęśliwe życie... http://images43.fotosik.pl/64/455e8f6d88f090f0.jpg Miło mi było przogromnie poznać Ewę, choć przykro, że wszystko tak w biegu. Quote
:: FiGa :: Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Ojjj wszystkiego najlepszego maleńka! :loveu: :multi: Quote
wanda szostek Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Spokoju i miłości do końca dni w nowym domku. Quote
Recommended Posts