MargaretS Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Witam, czy ktoś z Was zna trasy dogtrekkingowe w okolicach Warszawy (również grodziska mazowieckiego itp)? będę wdzięczna za jakies informacje na ten temat :) Quote
Romas Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Tamtej strony Warszawy nie znam ( kierunek Grodzisk) .Ale moge Ci polecic trasy w Mazowieckim Parku Krajobrazowym.Sa tu oznakowane trasy latwe i trudne od 4 do 20 km biegnace caly czas lasem po zroznicowanym terenie ( wydmy ,plasko ,lesne trakty) . Trase mozna poprowadzic z Miedzylesie kolo szpitala Centrum Zdrowia Dziecka gdzie jest petla autobusowa 525 ,125,147 i zaraz za petla zaczynaja sie lasy . Ja tu jezdze na rowerze psami i jak czytalam na forach turystycznych to jedne z najlepszych terenow do turystyki weekendowej . Quote
MargaretS Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Dzięki za informacje, a masz może lub wiesz gdzie znaleźć jakieś mapki tych terenów? mam kiepską orientację w terenie;P Quote
Romas Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Niestety mapy to ja mam ale tylko papierowe :-) Mysle ,ze znajdziesz w necie szczegolowe mapy terenu .Trzeba szukac pod haslem Mazowiecki Park Krajobrazowy lub Międzylesie lub Wiśniowa Góra . Prawde mowiac jak sie tu ruszy z petli do lasu to tez nie tak prosto sie zgubic poniewaz wiele tras jest oznaczonych . Swoje mapy kupowalam poprostu w ksiegarn, mapy "Mapa Warszawy i okolic "oraz "Warszawa-Wschód ". Quote
MargaretS Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 W takim razie szukam mapek i ruszam z psami w drogę- może tylko poczekam troche aż będzie bardziej sucho lub bardziej mroźno, bo mam psy niskopodłogowe;) Dzięki jeszcze raz za informacje:) Quote
Aaricia Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Cześć! Margaret czy masz juz może jakieś fajne trasy, mapki itp. ? :p Ja też szykuję się na wycieczki dogtrekkingowe w okolicach Wawy, ale terenów za bardzo nie znam, jeżeli chodzi o towarzystwo to chętna jest też jeszcze jedna Dogomaniaczka, może połączymy siły? My myślimy o takich wycieczkach sobota lub niedziela, taki całodzienny wypad w fajne miejsce, co Ty na to? pozdrówki Quote
Recommended Posts