egeri Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Dzisiaj zamówiłam 5 kg tej karmy i będę podawać w formie smaczków :) Bardzo mnie ciekawi jak pies na nią zareaguje :) Mam nadzieję, że będzie dla niego atrakcyjna, bo mam na niej pracować;) Quote
egeri Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Dzisiaj dostałam Markusa i od razu otworzyłam. Krokiety faktycznie bardzo dobrze sprasowane, nie brudzace rąk. Bardzo dobrze się łamią. Pies ogólnie karma zaciekawiony, dałam mu kilka krokiecików i je zjadł. Czy karma bedzie dla niego atrakcyjna za parę dni zobaczymy ;) Quote
egeri Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Teraz już mogę z całego serca polecić tą karmę. Jeżeli ktos potrzebuje karmy w formie smaczków do pracy z psem, to ta jest swietna. Pies bardzo nią zainteresowany, pracuje na niej dobrze i jest bardzo wygodna, taka do kieszeni :) Polecam ;) Quote
renarde Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dla zainteresowanych analiza składu: witamina A (10.500 IE/kg), witamina D3 (1050 IE/kg), witamina E (200 mg/kg), witamina B1 (3,5 mg/kg), witamina B2 (7 mg/kg), witamina B6 (4,2 mg/kg), witamina B12 (42 mcg/kg), biotyna (210 mcg/kg), kwas foliowy (0,35 mg/kg), niacyna (21 mg/kg), witamina C (140 mg/kg), kwas pantotenowy (7 mg/kg), siarczan chondroityny (1050 mg/kg), żelazo (200 mg/kg), kobalt (1 mg/kg), mangan (48 mg/kg), selen (0,25 mg/kg), miedź (10 mg/kg), cynk(65 mg/kg), jod (1,6 mg/kg) Pozdrawiam! :) Quote
hekate811 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 dzisiaj dostałam próbki (dzięki uprzejmości przedstawiciela który sprzedaje na allegro) niestety u nas bez rewelacji, ale mój psiak ma tak do większości karm, tylko fish4dogs jakoś wchodzi :roll: Quote
renarde Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 hekate811 napisał(a):dzisiaj dostałam próbki (dzięki uprzejmości przedstawiciela który sprzedaje na allegro) niestety u nas bez rewelacji, ale mój psiak ma tak do większości karm, tylko fish4dogs jakoś wchodzi :roll: Hej, u większości psów, które przy mnie próbowały tą karmę była dokładnie taka reakcja :D Dopiero później pies prosił o więcej. Tak jakby z żołądka szedł sygnał, że to coś innego niż typowy, suchy granulat. Choć może to po prostu pies-anorektyk :lol: Quote
hekate811 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 rzeczywiście wieczorem dobiegł mnie hałas młóconej miski, ale nie mam pewności czy babcia mu czegoś nie dorzuciła :roll:, więc wsypałam mu drugą próbkę i tym razem michę też wypucował. Zamówię 5kg na próbę i zobaczę jak długo taki stan będzie trwał. Quote
hekate811 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 wprawdzie karma u nas dopiero od wczoraj, ale już muszę się podzielić, bo sama nie wierzę w to co widzę. Na 3 posiłki wszystkie zostały zjedzone od razu, nie było żadnego odejścia od miski bo coś nie pasowało. Dawkowanie naprawde fajne, mimo że jak policzyłam dzienna dawka w gramach nie wydaje się mała, to objętościowo wychodzi jej znacznie mniej niż innych karm które podawałam. Ja mam berneńczyka, więc dla mnie to też ma duże znaczenie. Skład wprawdzie mógłby być fajniejszy :roll: ale najważniejsze by służyło i smakowało. Będe meldować o dalszych efektach :wink: Quote
hekate811 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 wprawdzie karma u nas dopiero od wczoraj, ale już muszę się podzielić, bo sama nie wierzę w to co widzę. Na 3 posiłki wszystkie zostały zjedzone od razu, nie było żadnego odejścia od miski bo coś nie pasowało. Dawkowanie naprawde fajne, mimo że jak policzyłam dzienna dawka w gramach nie wydaje się mała, to objętościowo wychodzi jej znacznie mniej niż innych karm które podawałam (karma jest bardzo ciężka). Ja mam berneńczyka, więc dla mnie to też ma duże znaczenie. Skład wprawdzie mógłby być fajniejszy :roll: ale najważniejsze by służyło i smakowało. Będe meldować o dalszych efektach :wink: Quote
Dyo Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 I co z tymi meldunkami;)? Napiszcie jak po dłuższym okresie karmienia tą karmą. Zastanawiam się czy nie skusić dla mojej dziewczyny... Quote
bumerang Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 karmiłam i sierść ładna,pies syty k..pki ładne, mozna stosować nawet jako przysmaki. Polecam to karma bez chemii. Quote
hekate811 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Dyo']I co z tymi meldunkami;)?[/QUOTE] Alto nadall na Markusie, najpierw było małe 5kg opakowanie na próbę, a teraz już drugi 15kg wór leci. Jestem zadowolona, Alto może nie rzuca sie na nią ale zjada i to najważniejsze. Karma bardzo ładnie wg mnie pachnie, koopy ok, sierść też wporządku choć mam wrażenie że na fish4dogs miał ładniejszą, ale tamtą karmę jadł zimą więc trudno powiedzieć co miało większe znaczenie. Quote
Dyo Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Chyba się skuszę tymczasem na 5kg, na dobry początek ;). Quote
hekate811 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 niezdziw się jak ci się przesłane opakowanie małe wyda, jak do mnie worek przyszedł to pierwsze co sprawdzałam to czy nie zaszła pomyłka i włąściwe opakowanie mi przesłali. Karma jest cięższa, mocno sprasowana przez co objętościowo daje sie jej sporo mniej. Quote
hekate811 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Właśnie dostałam maila od przedstawiciela na polskę, firmy Norviva, która sprzedawała karmę na allegro, że zakończyli współpracę z firmą Markus Muhle. Szkoda, zawsze to było 10 zł oszczędności na worku i szybsza dostawa :roll: Quote
sator_k_ Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Chciałam się zapytać czy ktoś orientuje się jaki jest procent mięsa w tej karmie, bo zainteresowała mnie ta teroretycznie bliska naturze karma. Teraz karmię psa Arden Grange, ale w sklepie w którym ją kupuje nie ma prawie nic po za karmą no i chciałam zmienić sklep ;) W składzie AG podane jest, że karma zawiera min. 30% mięsa, a jak jest w Markus-Mühle? Quote
hekate811 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Chyba trzeba by napisać zapytanie do producenta. Czytając pierwsze trzy główne skłądniki: mięso drobiowe, ryż pełnoziarnisty, kukurydza pełnoziarnista to myślę że po odwodnieniu tego mięsa jest go mniej niż "paszy", inaczej pewnie by się chwalili wysokim procentem mięsa w karmie, a takiej informacji niestety tam nie ma. Niemniej mój pies dalej ją je, a jest na niej praktycznie od wiosny. A że miałam straszne problemy by w końcu mu jakaś karma spasowała, więc najprawdopodobniej przy niej zostaniemy, no chyba ze zastrajkuje :roll: . Po okresie lnienia rośnie mu gęste, lśniące i mięciutkie futerko :-D dodam że nie dostaje już do karmy suplementów. Karma ta poprostu mu służy :-) Quote
xxxx52 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Karma ta nalezy wg.instytucji badajacej jakosc karm dla psow jako srednio dobra.Psy ja lubia ,ale ta "prasowana"karma za malo zawiera miesa dobrej jakosci .Porownuje sie ja do karmy Bosch Moje psy ja lubia ,ale uwazam ze najlepsze sa karmy Royal c,Happy Dog,Yosera,Bosita .Ta reszta to ??.Hill,s jest dobra ,ale moje psy ja nie lubia. Quote
Chefrenek Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 xxxx52 napisał(a):Karma ta nalezy wg.instytucji badajacej jakosc karm dla psow jako srednio dobra.Psy ja lubia ,ale ta "prasowana"karma za malo zawiera miesa dobrej jakosci .Porownuje sie ja do karmy Bosch Moje psy ja lubia ,ale uwazam ze najlepsze sa karmy Royal c,Happy Dog,Yosera,Bosita .Ta reszta to ??.Hill,s jest dobra ,ale moje psy ja nie lubia. Tiaaa MM do bani a royal super. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
hekate811 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 xxxx52 a możesz podać link do badań tego instytutu, ciekawa jestem jaką podał argumentację i na podstawi czego badał. Ja nie uważam Markusa za rewelacyjna karmę, ale Josera i Royal Canin które podałaś też nie są wcale super. Dużo karm przetestowałam i nigdy na moim psioku nie oszczędzałam pod tym względem, ale mojego zachwytu nad jakością i składem niestety nie podzielał :lol: Czasami miałam wrażenie że zaraz po otwarciu karmy z ręki na spróbowanie mu bardzo smakowała, a następnego dnia z ręki nie chciał jej nawet wziąść, tak jakby się po nich źle czuł :roll: Ostatnio sie zastanawiam czy to nie zasługa żwaczy, rok temu miałam problem bo psiok jadał głodowe dawki raz na 2-3 dni. Ja w panice robiłam badania, usg. Dopiero na koniec stwierdziłąm ze nie zaszkodzi wypróbować rummen tabs i jakby po nich lepiej się poczył, a tam żwacze też są. I tak sobie myślę czy to własnie przez dodatek żwaczy czy jak podkarmiam suszkami-śmierdziuszkami różnymi to nie wzbogaca mu sie flora bakteryjna i dlatego lepiej karmę trawi, więc nie czuje się po niej źle i nie robi przy misce strajków :hmmmm: Markusa się nie rzuca, ale jak podejdzie głodny do miski i powącha ze on w niej jest to zje. Wcześniej żartowaliśmy w domu że miska kopie i gryzie :lol: bo mu karma z niej nie smakowała, uciekałam się do wciskania karmy jako nagródek na spacerkach. Dużo opinie właśnie jest że psy nawet przy problemach trawiennych z innymi karmami tą dobrze trawią Quote
whitewestie Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Dostałam trochę tej karmy od koleżanki, która używa jej jako smaczków przy treningu psa. Jako smaczki moim psom bardzo smakowała, ale dłużej nigdy nie karmiłam, więc trudno mi ocenić efekty. Teraz karma jest dostępna w zooplusie. Quote
Dyo Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Po przerwie zamówiłam MM. Ciut odświeżona szata graficzna opakowania zdaje się i do tego skład podany bardziej szczegółowo, na wszelki - przepisuję: Skład: suszone mięso kurze, mielone 28% pełnoziarnista mąka kukurydziana łatwo rozpuszczalna pełnoziarnista mąka ryżowa łatwo rozpuszczalna mączka ze żwaczy dziczyzny 8% kiełki ryżu mączka z kości dziczyzny 5% kiełki kukurydzy mączka ze słonecznika bulwiastego mączka z ryb morskich 5% suszony miąższ z buraków olej lniany tłoczony na zimno olej rzepakowy tłoczony na zimno mączka z żółtek jaj 2% torf proszek owocowy 2% (w składzie: chleb świętojański, ananas, papaja, banany, acerola, jabłka, gruszki, czarne jagody, mango, maliny) mieszanka suszonych ziół tran z łososia mączka z alg Yucca Schidigera suszona i mielona Składniki: białko surowe 25% tłuszcz surowy 10,5% włókno surowe 3,3% popiół surowy 7% wapń 1,3% fosfor 1,0% sód 0,39% magnez 0,18% potas 0,69% żelazo/kg 200mg Smakowitość ogromna ;) Quote
Martines999 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Witam Karmę MM polecam z czystm sumieniem. Jest naprawdę bardzo dobrą karmą. W sezonie letnim to u nas "nomber łan":) Nie jest typowa twarda granulka ale dośc kruchym wyrobem, który dodatkowo można zmoczyc woda i bardzo szybko mamy samkowity sos. Mój pies uwielbia MM. W sezonie zimym, ze względu na treningi i dość ciężkie zajęcia, musimy brać coś bardziej kalorycznego. Ale na wiosnę uderzamy, alo i wcześniej, z powrotem na MM:) Quote
Recommended Posts