Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ma ktoś doświadczenia z tą karmą?
w ramach eksperymentu zakupiłam na spółkę ze znajomą mały worek. Karma promowana jako naturalna, pachnie trochę krowią kupą :cool3:, ma kawałki róznej wielkości, mój wybredny pies je chętnie, więc póki co stosuję ją raczej jako smakołyki ;)

skład:
mięso drobiowe, ryż pełnoziarnisty, kukurydza pełnoziarnista, żwacze z dziczyzny, kości z dziczyzny, buraki (produkt nie zawiera marchwi ze względu na jej właściwości powodujące przebarwienia czerwonawe sierści), ryba morska, kiełki kukurydzy, świeże zioła, jagody, żółtko, mieszanka olejów roślinnych tłoczonych na zimno, tran z łososia, słonecznik bulwiasty, mieszanka alg, elementy śladowe, witaminy.
Zawartość kaloryczna: 363 kcal/100 g

• 2 weeks later...
  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przyłączam się do pytania,
natknęłam się na tą karmę buszując po sklepach internetowych.
Znalazłam na jej temat kilka pozytywnych opinii głównie w kwestii "mojemu psiakowi bardzo smakuje"

jestem ciekawa tutejszych opinii ;)

Posted

skład jest ze strony zooplus'a
a na worku mogę sprawdzić, pewno będą dokładne procenty.

póki co mogę powiedzieć, ze psu smakuje (a to rzadkość) i problemów żadnych nie ma.

• 2 weeks later...
Posted

zakupiłam nowy worek karmy, jeśli ktos jest zainteresowany dokładnym składem z worka - mogę podać, ale jest tylko po angielsku, niemiecku i hiszpańsku :)

• 9 months later...
Posted

Witam, ja swoje trzy psy(dwa labradory i doga niemieckiego) od pół roku prowadzę na tej karmie i jestem bardzo zadowolona. Psy dobrze się czują i świetnie wyglądają. Dotychczas karmiłam je Royalem oraz próbowałam kilku innych i efekty były różne. Jedna karma dla tak odmiennych ras to duże wyzwanie. Na szczęście znalazłam najpierw preparat na stawy dla koni marki Markus Muhle a później tą karmę. Sama staram się zdrowo odżywiać a teraz wiem, że moje psy też dostają pełnowartościowy posiłek :D
Mam kilka próbek tej karmy więc jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv.
O ile mi wiadomo jest dostępna na allegro.
Pozdrawiam!

Posted

renarde mogłabyś przepisać skład karmy z opakowania i tutaj podać? Byłabym bardzo wdzięczna :)
Aha i jeszcze skład procentowy czyli tzw analizę.
Dzieki:)

Posted

Renarde pozwól, że troszeczkę Cię wyręczę ;) Otóż skład, który raczyli zapisać po polsku na próbce, którą posiadam to: mięso drobiowe, ryż pełnoziarnisty, kukurydza pełnoziarnista, żwacze z dziczyzny, kości z dziczyzny, buraki, ryba morska, kiełki kukurydzy, świeże zioła [zapewne jeszcze soczystych i pachnących używają ;)], jagody, żółtko, mieszanka olejów roślinnych tłoczonych na zimno, tran z łososia, słonecznik bulwiasty, mieszanka alg, elementy śladowe, witaminy.
Pozwolę sobie jeszcze dodać, że jest to prasowana karma, produkowana metodą "na zimno"(czytaj-temp. nie przekraczająca 40 stopni Celsjusza :))
Pozdrawiam! =)

Posted

O widzę, że pojawił się skład:) Wygląda interesująco :)
Aż wstyd się przyznać, ale nigdy nie słyszałam o matodzie produkowania karm " na zimno" i wpływie takiego produkowania na jakość karm.
Może ktoś wie coś na ten temat i wyjaśni mi jaki to ma wpływ na jakość karmy?

Dzieki :)

Posted

Nie znam się na tym, ale z pewnością skoro przy produkcji karmy temp. nie przekracza 40 stopni Celsjusza zachowuje dużo więcej składników odżywczych. No przynajmniej wydaje mi się, że tak powinno być ;)

• 3 weeks later...
Posted

Czy ona faktycznie nie brudzi rąk, bo potrzebuje teraz na zime jakiejś karmy i żeby mozna ja było do kieszeni wsadzić i potem bez problemu np. w rękawiczkach wyciągnąć.
Aha i jak patrzyłam na zdjęcie krokietów na zooplusie to one się jakieś takie różnych rozmiarów wydawały, jakby były połamane...czy tak właśnie ta karma wygląda?

Posted

Przepraszam, że po raz kolejny z rzędu wpisuje tutaj swój post, ale dopiero zauważyłam i tak pomyślałam, że egeri możesz być zainteresowana tym, że właśnie w Kłodzku dostaniesz ich karmę ;)

Posted

Dzieki Emilii za odpowiedź :) Mam jeszcze tydzień na rozmyslania, ale chyba kupię Markusa i bedę dawać w formnie smaczków, a podstawową karme jakąś inną wymyślę :) Dzięki za info, że w Kłodzku mozna ja dostać, bo o tym nie wiedziałam:)

PS. Polecam opcję edytowania postu, żeby nie było bałaganu ;)