charli Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Witam. Chciałbym poinformować że wkrótce pojawi się oficjalny dystrybutor karmy Markus Muhle i LupoSan w Polsce z siedzibą we Włocławku. Quote
Martines999 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Stary nie chwal sie tylko mów kiedy zaczniecie dystrybucję :) Quote
Paulina87 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Byłam w weekend na targach zoologicznych w Poznaniu. Przy jednym ze stoisk zaczepił mnie mężczyzna po angielsku pytając czy mam psa, z racji tego, że sama w sobie jestem nie śmiała a już jak zaczepi mnie obcokrajowiec to zapominam języka w gębie więc tylko na szybko rzuciłam jakie mam psy i dostałam próbki karmy. Jura zajada się tymi próbkami. Z ciekawości teraz wrzuciłam nazwę w neta i karma nawet nie droga. http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/markus_muehle/31582 Ktoś stosuje tą karmę lub słyszał o niej? Quote
Martines999 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 My tą karmę stosujemy i polecamy. Jest jedną z lepszych wg nas i dla nas karm na rynku. Quote
Paulina87 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Właśnie dopiero po założeniu wątku przeszukałam internet za opiniami i same pozytywny znalazłam. Jedno co mnie zastanawia bo karma nie ma podziału na wiek psa i zastanawiam się czy psi seniorzy mogą ją jeść. Quote
gayka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Od miesiąca moja suka wcina MM. Jestem bardzo zadowolona, chociaż wiem, że na ocenę ciut za wcześnie jeszcze. Na tą chwilę obserwuję, że suka nie ładnie unormowała wagę po sterylce , co dla nas jest duzym sukcesem. Przyswajanie od piewrwszej porcji wzorowe, energia kipi z psa. Mam nadzieję, że tak zostanie. To jedyna karma , która zastępuje nam RC Vet. Quote
Chefrenek Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Czy ma ktoś link do oficjalnego sklepu MM? Wiem, że miał taki ruszyć 01.03 ale nie mogę znaleźć linka, a na pewno taki jest. ;) Quote
Issa Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 My także skorzystaliśmy z darmowych próbek na targach. Przyznam, że wizualnie krokiety nie zachęcają, zapach jak w zoo. Ale co dziwne mój niejadek zajadał się tym ze smakiem. Fakt karma nie ma podziału na wiek czy potrzeby.... Zastanawiam się nad kupnem. Quote
endurka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 kupiłam na próbę... niestety po początkowym zauroczeniu psa zaczęły się problemy gastryczne, wiecznie mu się po niej ulewa... Quote
Atrisko Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Trochę trzeba odświeżyć temat... już jakiś czas zajadamy MM i zastanawiam się czy apetyt mojej psicy w stosunku do tej karmy zmaleje czy też dalej zostanie łakomczuchem? Do tej pory stosowałyśmy metodę pełnej miski na karmie Nutra Nuggets i sunia jadła jak miała ochotę. Niestety przy MM jest ograniczenie ilościowe 1,2% wagi psa i stąd też miska pełna to marzenie mojego psa. No chyba że "tuczymy" wtedy idę na całość. Pies na dźwięk wsypywania karmy do michy reaguje wyraźnym zainteresowaniem i pochłania wszystko w trzy sekundy. Dużo pije... widzę różnicę w porównaniu z NN. Co do sierści... chyba przedobrzyłam:evil_lol:, bo jest jej mnóstwo mimo okresu oczekiwanego linienia- jakoś ubytków nie widać a i pies odczuwa upały w sposób bardziej męczący. Nie wiem czy mam takie wrażenie czy też jest inna przyczyna - ale sunia zrobiła się taka bardziej ciężka... leniwa? Nie biega tylko chodzi, trzeba ją rozruszać żeby się bawiła, słowem taka ociężała. Ale może to już lata :evil_lol:. Zamawiałam na oficjalnej stronie - jest różnica w cenie w porównaniu z zoo+em Quote
barbarasz49 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Proponuję dołączyć do wykazu dobrych karm i niedrogich karm niemiecki Marcus Muhle. W jej składzie oprócz mięsa są również warzywa i owoce a nie ma zawierających gluten zbóż typu pszenica,jęczmień. Moja wybredna labradorka wręcz pochłania te karmę i czeka żeby jej dać więcej! Quote
rossa_ Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Mój whippet był przez jakiś czas na MM i niestety karma w ogóle się nie sprawdziła, pies robił strasznie luźne kupy i miał po niej gazy. Na temat tego, czy psy chętnie jedzą tę karmę czy nie raczej się nie wypowiem, bo moje psy zjedzą wszystko z równie dużym apetytem ;) Quote
gayka Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='barbarasz49']Proponuję dołączyć do wykazu dobrych karm i niedrogich karm niemiecki Marcus Muhle. W jej składzie oprócz mięsa są również warzywa i owoce a nie ma zawierających gluten zbóż typu pszenica,jęczmień. Moja wybredna labradorka wręcz pochłania te karmę i czeka żeby jej dać więcej![/QUOTE] Popieram propzycję ! głównie dlatego, że jest pozbawiona sztucznych dodatków i wszelakiej chemii . Ma niedługi termin przydatności do spozycia. Smakowitość to faktycznie sprawa indywidualna , ale wydaje mi się , że większośc psów chętnie wcina Markusa. Przyswajanie na znanych mi dwóch psach znakomite . No i mój jamnik pieknie schudł i trzyma właściwą wagę . Dla mnie super . Jedynie w okresach wysiłku ( wakacje, szkolenia ) bedziemy zmieniac na coś bardziej kalorycznego. Quote
motylek1007 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 szkoda, że walnęli kukurydzę tam. Poza tym skład myśle ze jest ok Quote
andromeda Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Czy ktoś skusił się na nowego Markus-Mühle Black Angus? http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/markus_muehle/black_angus/379916 Quote
Bandyta Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Ciekawie wygląda. Ja się od jakiegoś czasu zastanawiam nad tą karmą ale w wersji z kurczakiem. Quote
Martines999 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Witam My już od dłuższego czasu jesteśmy na Markus Muhle a teraz dostaliśmy paczuszki gratisowe Angusa z wołowiną. Karma wygląda jak kwadratowe i prostokątne kawałeczki. Zapachu nie ma intensywnego co może świadczyć że nie dodają żadnych ulepszaczy aromatów. Podobnie jak MM, Black Angus też jest tłoczona na zimno. Na razie piesy dostają jako smakołyk na spacerach i ćwiczeniach i widać, że im smakuje. Zapewne zdecydujemy się na duży worek jak skończymy MM. Quote
Bandyta Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 A ja jestem ciekawa czy ktoś mający psa z zewnątrzwydzielniczą niewydolnością trzustki psa tym karmi i jakie są efekty tego karmienia. Quote
bluess Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Zamówiłam worek 15 kg-zobaczę, czy będzie służyć moim psiakom-pierwsza porcja została zjedzona z entuzjazmem:) Quote
Bandyta Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 No ja zamówiłam MM ale wersję podstawową. Mój chory na ZNT pies pokochał. Ale za wcześnie na rzetelną ocenę sprawowania się karmy u chorego psa bo dopiero 2 dni zajada. No jak na razie bąków brak, zero luźnych kup. Suka na razie powąchała i chyba kształt jest chwilowo podejrzany jak dla niej. Jak wszystko będzie ok to Angusa tez pojemy. Quote
Rufus_Łódź Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='bluess']Zamówiłam worek 15 kg-zobaczę, czy będzie służyć moim psiakom-pierwsza porcja została zjedzona z entuzjazmem:) ja osobiście nie widzę różnicy (chyba tylko ceną) moje psy jedzą tą karmę z takim samym zaangażowaniem:-) : http://www.lauhau.pl/black-angus-adult-15kg-z-wolowina-kaczka-i-sledziem.html a http://www.lauhau.pl/markus-muhle-15kg-suszone-i-zmielone-mieso-drobiowe-28.html kupy ładne i zwarte po jednej jak i po drugiej karmie Quote
bluess Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 U nas karma się sprawdziła,psy jadły chętnie,najadały się,kupki ok:lol: Quote
barbarasz49 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='andromeda']Czy ktoś skusił się na nowego Markus-Mühle Black Angus? http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/markus_muehle/black_angus/379916 Ja karmię od 1,5 roku sunię karmą Marcus Muhle,bo zjada bez problemów,ostatnio zobaczyłam właśnie w zooplusie tą nowość MM Black Angel. Kupiłam 5kg opakowanie na próbę,z początku Luna nawet jadła ale po tygodniu jej się odechciało,więc teraz znowu zamówiłam worek 15kg MM,bo mimo wszystko ta nowa karma kosztuje 15kg o 60 zł drożej,a jak moja kapryśnica nie będzie chciała jeść to daremne wyrzucanie kasy. Może akurat Twojemu pieskowi MMBA przypasuje,bo ma fajny skład. Quote
Recommended Posts