musia Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 My już zgłoszeni - czyli Gończy polski, ogar polski, wnk. Landesverband-Sachsen Rozpiska sędziowska pod Übersicht Otrzymałam wczoraj listowne potwierdzenie przyjęcia. ================================== Dołaczyli również list z zaproszeniem ( i formularzem zgłoszeniowym) do przebadania psa w kierunku na PRA - to rozumiem - choroba oczu - zaćma. Ale też na badania Patellaluxation (PL) - ok, już wiem - badanie PL - rzepki kolanowe. PRA - 38 Euro PL - 26 Euro Quote
efra-husky Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 PL - to jak mniemam "nawykowe zwichnięcie rzepki" PRA - to "postępujący zanik siatkówki" Quote
musia Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 No to pewnie przebadam go przy okazji na oba choróbska. PRA i tak miałam mu zrobić (przy okazji wystawy klubowej chartów - PRA wyszło teraz u chartów polskich) a PL - średniej wielkości pies ( wprawdzie nie za ciężki - 26,5 kg), ale za to czynny w lesie górskim - przeciążenia i siły działajace podczas intensywnego polowania. Nie zaszkodzi mieć. No i bedą 2 oficjalne dokumenty, mam nadzieję o dobrym zdrowiu mego psa. ============================= Czy ktoś się wybiera na sobotę 4.04.2009 Quote
PANGEA Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Musia ja sie wybieram Ja kretynka skonczona zglosilam 2 bassety i 2 dogi i dopiero teraz zauwazylam, ze to sa dwa roznie dni. Bede jezdzic w te i nazad. :placz::angryy: Mozemy pojechac razem :roll: Quote
musia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Nocleg załatw - taniej wyjdzie. Transport mam. Pytam kto jedzie, bo fajnie byłoby spotkać kogoś. Być może PBGV bedą obok ogara i gończego, a może na tym samym ringu? Quote
Yanni Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Czy mogę prosić o pomoc w kwesti wystaw zagranicznych? Na jakiej stronie są formularze do Dortmundu? Moze ktoś wie z Was? I czy płaci się na miejscu czy można jakiś przelew zrobić wcześniej .Nie byłem nigdy za granicą na wystawie. Quote
musia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Założyłam nowty temat o Dortmundzie 2009 jest tam i formularz zgłoszeniowy. Można płacic przelewem lub na miejscu ( z reguły kwota wyższa o 5-10 euro) Quote
PANGEA Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 musia napisał(a):Nocleg załatw - taniej wyjdzie. Transport mam. Pytam kto jedzie, bo fajnie byłoby spotkać kogoś. Być może PBGV bedą obok ogara i gończego, a może na tym samym ringu? Ja transport tez mam :eviltong: tylko samej pewnie znowu ne bedzie chcialo mi sie jechac :roll: Nocowac nei moge. Po pierwsze sama z 4 psami by zwariowala, a po drugie dzieci w domu :diabloti: Quote
Jogurt Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Pangea, a nie zabralabys mnie?? :cool3::cool3: bo ja dwie wioski od Ciebie mieszkam:cool3: i mialby kto Ci Tuptusia nianczyc:loveu: Quote
PANGEA Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Jogurt napisał(a):Pangea, a nie zabralabys mnie?? :cool3::cool3: bo ja dwie wioski od Ciebie mieszkam:cool3: i mialby kto Ci Tuptusia nianczyc:loveu: Pewnie A oba dni Cie interesuja??:eviltong: Quote
Jogurt Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 heh, no jak sie brzydal rozdwoi to nie ma sprawy :evil_lol: moge byc "dobrym dzieckiem" i troche sie poswiecic zeby Ci paskudy przypilnowac ;) a no i zeby nie bylo to od razu mowie ze sie dorzucam do paliwa itd ;) czy tez rodzice sie dorzuca :evil_lol: bo wiesz ze jestem wstratna, niepelnoletnia, upierdliwa gowniara :diabloti: Quote
musia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 No i widzicie - jak dobrze , że założyłam temat. Połączyłam 2 bassety.:lol: No to może znajdziemy czas by pogadać w sobotę. Wszak miałam hounda przez 11 lat, doczekałam się nawet dzieciaków. Choć już do nich nigdy nie wrócę mam sentyment. A griffona (tyle że Granda) miałam przywieźć do Polski po wystawie w Hanowerze w '91 roku. Nie wyszło :shake: Quote
Jogurt Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 no Musia, Swiat jest maly i przypadki chodza po ludziach ;) Jeszcze tylko musze tak ladnie rodzicow poprosic i bedzie gut :evil_lol: Quote
PANGEA Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Musia A czy to przypadkiem nie Ty mialas wczesniej arlekinke?? No coz Swiat maly, a los przekorny :evil_lol: Quote
musia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Nie , nie miałam arlekinki. choć pierwszym psem , którego wystawiałam w '78 roku był dog niemiecki. W rodzinie mieszkały czarne dogi niemieckie. A jako studentka miałam umówionego szczeniaka - czarnego , a najchętniej płaszczowego doga niemieckiego po Lizie Lido - arlekince i Jaworze Pietrku (pies Małgorzaty Sowińskiej) - czekałam na to sczenię. Jednak rodzicielka postanowiła , że ma być mniejszy format. i '89 zamiast doga niemieckiego pojawiła się bassecica . ' 91 roku odwiedzałam wystawę w Hanowerze (i przy okazji wujostwo). Spotkałam tam wtedy GBGV - psa - JAROMIR DU GREFFIER DU ROI. Zakochałam się w nim , szczenięta po nim kosztowały wtedy fortunę. Obiecano mi - wuj , że za rok, dwa lata kupi mi szczylka i przywiezie do Polski. W miedzyczasie powoli leczyłam się z bassetów na rzecz mojej obecnej rasy, którą śledzę od '84 roku. Bassety , a i 2 sunki gp - skutecznie mnie zaraziły moimi gończymi. I pewnie pozostanę im wierna. Tak jak wierna pozostaję dogom niemieckim (które towarzyszły mi od 10 roku życia). Quote
PANGEA Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 ahhhh Liza :loveu: piekny kolor miala ehhh no szkoda, ze jadnak nie dog, mialabym teraz kolezanke :evil_lol:;) Quote
Jogurt Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 A moge spytac skad bassecica byla?? :cool3::cool3: Quote
musia Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 offujemy ciężko , ale dopowiem. Bassecica to nie był jakiś szczególny egzemplarz rasy. Ale po 6 miesiącach ponosówkowych i rezygnacji z doga musiałam mieć jakiegokolwiek psa. A , że jesteś przy rodzinie, to tak naprawdę twoje zdanie nie wiele się liczy. Więc za swoje stypendia kupiałam TINĘ z Lasku Hugona - Aris z Batorego, Blaki Pankracy. I tak , żyła sobie przy mamie 11 lat. 4 stycznia minęło 20 lat od jej urodzin. Moje przekleństwo, najmłodsza siostra, rozwydrzony bachor.:diabloti::angryy::lol::loveu: Quote
Jogurt Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 No one sa cholery :evil_lol::loveu::loveu: moj jest akurat miod na wszystko, taka dupa wolowa :loveu: ale wiem ze potrafia na glowe wylezc :evil_lol: :evilbat: ale i tak sa kochane :loveu::loveu: przyznaje ze mnie zagielas, bo liczylam ze wymienisz jakis przydomek ktory znam :lol: musze w takim razie poszperac i sie doksztalcic :lol: Quote
Blue of Blues Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 musia -wracając do formularza na badanie, czy tam aby nie pisze ze do osttaniego marca jest czas odesłać im go wypełniony? dzięki za odpowiedz Quote
Cancun Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Blue of Blues napisał(a):musia -wracając do formularza na badanie, czy tam aby nie pisze ze do osttaniego marca jest czas odesłać im go wypełniony? dzięki za odpowiedz Tak, zgadza sie: trzeba odeslac tak, aby otrzymali do 30.marca. I na badanie trzeba przyniesc oryginal rodowodu! Quote
Jogurt Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 a tak właściwie to do kiedy są zgłoszenia? :cool3: bo tyle co rozumiem to ze pierwszy termin był do 26.01, a skoro podają ze ten był pierwszy to wnioskuje se są następne :cool3: tyle że nie znam niemieckiego :cry: pomoże ktoś?? Quote
Magi Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Jogurt napisał(a):a tak właściwie to do kiedy są zgłoszenia? :cool3: bo tyle co rozumiem to ze pierwszy termin był do 26.01, a skoro podają ze ten był pierwszy to wnioskuje se są następne :cool3: tyle że nie znam niemieckiego :cry: pomoże ktoś?? Drugi termin jest 23.02.09 ;) magi Quote
maga18 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 tez jestem zainteresowana tym badaniem, prosze powiedzcie mi czy moge przebadac psa (a nie zgłosze go na wystawę)? oraz czy płaci się na miejscu? no i mam problem bo moj psiak ma tatotalnie nie czytelny tatuaz a nie ma chip`a czy beda robic mi jakies problemu w razie czego z ustaleniem czy ten pies to naprawde ten? :lol: Quote
Recommended Posts