Jump to content
Dogomania

Drezno - krajowa - 4/5 kwietnia 2009 - Niemcy

Recommended Posts

Posted

My już zgłoszeni - czyli Gończy polski, ogar polski, wnk.

Landesverband-Sachsen

Rozpiska sędziowska pod Übersicht

Otrzymałam wczoraj listowne potwierdzenie przyjęcia.

==================================

Dołaczyli również list z zaproszeniem ( i formularzem zgłoszeniowym) do przebadania psa w kierunku na PRA - to rozumiem - choroba oczu - zaćma.

Ale też na badania Patellaluxation (PL) - ok, już wiem - badanie PL - rzepki kolanowe.

PRA - 38 Euro
PL - 26 Euro

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to pewnie przebadam go przy okazji na oba choróbska.

PRA i tak miałam mu zrobić (przy okazji wystawy klubowej chartów - PRA wyszło teraz u chartów polskich)

a PL - średniej wielkości pies ( wprawdzie nie za ciężki - 26,5 kg), ale za to czynny w lesie górskim - przeciążenia i siły działajace podczas intensywnego polowania. Nie zaszkodzi mieć.

No i bedą 2 oficjalne dokumenty, mam nadzieję o dobrym zdrowiu mego psa.

=============================

Czy ktoś się wybiera na sobotę 4.04.2009

Posted

Musia ja sie wybieram

Ja kretynka skonczona zglosilam 2 bassety i 2 dogi i dopiero teraz zauwazylam, ze to sa dwa roznie dni. Bede jezdzic w te i nazad. :placz::angryy:

Mozemy pojechac razem :roll:

Posted

Nocleg załatw - taniej wyjdzie.

Transport mam.
Pytam kto jedzie, bo fajnie byłoby spotkać kogoś. Być może PBGV bedą obok ogara i gończego, a może na tym samym ringu?

Posted

Czy mogę prosić o pomoc w kwesti wystaw zagranicznych? Na jakiej stronie są formularze do Dortmundu? Moze ktoś wie z Was? I czy płaci się na miejscu czy można jakiś przelew zrobić wcześniej .Nie byłem nigdy za granicą na wystawie.

Posted

Założyłam nowty temat o Dortmundzie 2009

jest tam i formularz zgłoszeniowy.

Można płacic przelewem lub na miejscu ( z reguły kwota wyższa o 5-10 euro)

Posted

musia napisał(a):
Nocleg załatw - taniej wyjdzie.

Transport mam.
Pytam kto jedzie, bo fajnie byłoby spotkać kogoś. Być może PBGV bedą obok ogara i gończego, a może na tym samym ringu?

Ja transport tez mam :eviltong: tylko samej pewnie znowu ne bedzie chcialo mi sie jechac :roll:
Nocowac nei moge.
Po pierwsze sama z 4 psami by zwariowala, a po drugie dzieci w domu :diabloti:

Posted

Jogurt napisał(a):
Pangea, a nie zabralabys mnie?? :cool3::cool3: bo ja dwie wioski od Ciebie mieszkam:cool3: i mialby kto Ci Tuptusia nianczyc:loveu:

Pewnie
A oba dni Cie interesuja??:eviltong:

Posted

heh, no jak sie brzydal rozdwoi to nie ma sprawy :evil_lol: moge byc "dobrym dzieckiem" i troche sie poswiecic zeby Ci paskudy przypilnowac ;) a no i zeby nie bylo to od razu mowie ze sie dorzucam do paliwa itd ;) czy tez rodzice sie dorzuca :evil_lol: bo wiesz ze jestem wstratna, niepelnoletnia, upierdliwa gowniara :diabloti:

Posted

No i widzicie - jak dobrze , że założyłam temat. Połączyłam 2 bassety.:lol:

No to może znajdziemy czas by pogadać w sobotę.

Wszak miałam hounda przez 11 lat, doczekałam się nawet dzieciaków.

Choć już do nich nigdy nie wrócę mam sentyment. A griffona (tyle że Granda) miałam przywieźć do Polski po wystawie w Hanowerze w '91 roku. Nie wyszło :shake:

Posted

Nie , nie miałam arlekinki.

choć pierwszym psem , którego wystawiałam w '78 roku był dog niemiecki.

W rodzinie mieszkały czarne dogi niemieckie.

A jako studentka miałam umówionego szczeniaka - czarnego , a najchętniej płaszczowego doga niemieckiego po Lizie Lido - arlekince i Jaworze Pietrku (pies Małgorzaty Sowińskiej) - czekałam na to sczenię.

Jednak rodzicielka postanowiła , że ma być mniejszy format.

i '89 zamiast doga niemieckiego pojawiła się bassecica .

' 91 roku odwiedzałam wystawę w Hanowerze (i przy okazji wujostwo).
Spotkałam tam wtedy GBGV - psa - JAROMIR DU GREFFIER DU ROI.

Zakochałam się w nim , szczenięta po nim kosztowały wtedy fortunę. Obiecano mi - wuj , że za rok, dwa lata kupi mi szczylka i przywiezie do Polski.

W miedzyczasie powoli leczyłam się z bassetów na rzecz mojej obecnej rasy, którą śledzę od '84 roku. Bassety , a i 2 sunki gp - skutecznie mnie zaraziły moimi gończymi.

I pewnie pozostanę im wierna.

Tak jak wierna pozostaję dogom niemieckim (które towarzyszły mi od 10 roku życia).

Posted

offujemy ciężko , ale dopowiem.

Bassecica to nie był jakiś szczególny egzemplarz rasy. Ale po 6 miesiącach ponosówkowych i rezygnacji z doga musiałam mieć jakiegokolwiek psa. A , że jesteś przy rodzinie, to tak naprawdę twoje zdanie nie wiele się liczy.

Więc za swoje stypendia kupiałam TINĘ z Lasku Hugona - Aris z Batorego, Blaki Pankracy.

I tak , żyła sobie przy mamie 11 lat. 4 stycznia minęło 20 lat od jej urodzin. Moje przekleństwo, najmłodsza siostra, rozwydrzony bachor.:diabloti::angryy::lol::loveu:

Posted

No one sa cholery :evil_lol::loveu::loveu: moj jest akurat miod na wszystko, taka dupa wolowa :loveu: ale wiem ze potrafia na glowe wylezc :evil_lol: :evilbat: ale i tak sa kochane :loveu::loveu:
przyznaje ze mnie zagielas, bo liczylam ze wymienisz jakis przydomek ktory znam :lol: musze w takim razie poszperac i sie doksztalcic :lol:

Posted

Blue of Blues napisał(a):
musia -wracając do formularza na badanie, czy tam aby nie pisze ze do osttaniego marca jest czas odesłać im go wypełniony? dzięki za odpowiedz

Tak, zgadza sie: trzeba odeslac tak, aby otrzymali do 30.marca. I na badanie trzeba przyniesc oryginal rodowodu!

Posted

a tak właściwie to do kiedy są zgłoszenia? :cool3: bo tyle co rozumiem to ze pierwszy termin był do 26.01, a skoro podają ze ten był pierwszy to wnioskuje se są następne :cool3: tyle że nie znam niemieckiego :cry: pomoże ktoś??

Posted

Jogurt napisał(a):
a tak właściwie to do kiedy są zgłoszenia? :cool3: bo tyle co rozumiem to ze pierwszy termin był do 26.01, a skoro podają ze ten był pierwszy to wnioskuje se są następne :cool3: tyle że nie znam niemieckiego :cry: pomoże ktoś??

Drugi termin jest 23.02.09 ;)

magi

Posted

tez jestem zainteresowana tym badaniem, prosze powiedzcie mi czy moge przebadac psa (a nie zgłosze go na wystawę)?

oraz czy płaci się na miejscu?

no i mam problem bo moj psiak ma tatotalnie nie czytelny tatuaz a nie ma chip`a czy beda robic mi jakies problemu w razie czego z ustaleniem czy ten pies to naprawde ten? :lol: