czarna anda Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 hejka beka podeslala mi link i to byl blad :) zatem po dlugich pertraktacjach z pania kierowniczka zabiaram suke na TYMCZAS tym razem na sto procent tylko i wylacznie TYMCZAS!! w poniedzialek jade po nia i zorganizuje mozliwosci leczenia a najpierw diagnozy u ortopedy trzymajcie kciuki zeby wyszla z tego bez szwanku a operacja jesli bedzie konieczna sie udala zaprzegne do tego najlepszych ortpedow jakich znam czyli dr janickiego lub dr sterne lub dr ratajska nie moze taki maly okruszek onkowy nie miec szansy !! tylko prosba o pomoc w adopcji jak sie doleczy no a koszty leczenia i ewentualna karma rozstrzygnie sie w poniedzialek pisze krotko bo jak wszystcy wiedza nie lubie pisac opopei narodowych to do uslyszenia w ppniedzialek ciotki :) Quote
Zbójini Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 a ja już w trakcie pertraktacji domowych byłem;) Quote
majqa Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 czarna anda napisał(a):(...) tylko prosba o pomoc w adopcji jak sie doleczy (...) Oczywiście, że pomogę w poogłaszaniu, bazując na wrzucie Twoich spostrzeżeń Ando. Jaka sunia jest, zachowanie, charakter, stan zdrówka po zabiegu, gdy zacznie wychodzić na prostą, jaki domek byłby dla niej naj, jaki odpada etc. Jest przepiękna, trudno by nie wpadła w oko chętnym. Nie wierzę, by się zasiedziała u Ciebie. Quote
Cantadorra Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Na pewno szybko znajdzie dom, przeciez to pies wyjatkowej urody. Swietna wiadomosc. Pisz, jak mala. Quote
Red Dingo Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 jakie super wiesci !!!!!!!!!!!!!!!! nie powiem biegnij piekna po lepsze zycie bo musisz sie oszczedzac .. ale to pierwzy krok do lepszego zycia zbojini no i sprzatneli nam slicznotke .. oj za dlugo te pertraktacje byly ..;) czarna anda napewno wszyscy wspomozemy .. jestes wspaniala Quote
diabelkowa Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 super wiesci :) teraz tylko DS trzeba szukac Quote
Asior Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 majqa napisał(a):Oczywiście, że pomogę w poogłaszaniu, bazując na wrzucie Twoich spostrzeżeń Ando. Jaka sunia jest, zachowanie, charakter, stan zdrówka po zabiegu, gdy zacznie wychodzić na prostą, jaki domek byłby dla niej naj, jaki odpada etc. Jest przepiękna, trudno by nie wpadła w oko chętnym. Nie wierzę, by się zasiedziała u Ciebie. jak by co mogę zrobić piękne allegro :loveu: Quote
Zbójini Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Allegro ma u mnie. Zrób inne. cafeanimal itd;) Quote
Asior Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Zbójini napisał(a):Allegro ma u mnie. Zrób inne. cafeanimal itd;) cafeanimal ?? co to?? Quote
Zbójini Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 cafeanimal.pl - społeczność miłośników zwierząt Quote
czarna anda Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Zbojini nikt nie powiedzial chlopie ze nie mozesz jej zabrac na stale :) pertraktuj chlopie :) Troche mi sie plany posypaly - chcialam mala zdiagnozowac u dr Ratajskiej z podlesnej - mialabym super tanio ale kurza stopa dr ratajska jest na zwolnieniu i bedzie za dwa tygodnie dopiero a my nie mozemy tak dlugo czekac czytalam sama o wszelakich zlamaniach pourazowych i wszedzie jest napisane ze 7-10 dni to maksimum na operacje bo po tym czasie zaczyna sie czas kostnienia a to jest kiepskie bo tzra lamac co sie zroslo a potem dopiero poerowac rozmawialam z - lecznica powstancow slaskich gdzie jest dr sterna i dr lipinski oraz z lecznica wawer z dr blokiem ktory operuje z dr janickim i wszedzie przyjma mnie bez kolejki zeby dokonac odczytu rentgena i zrobic dalsze badania jesli bedzie taka koniecznosc we wtorek przyjmuje dr janicki od 13 do 19 a jutro wieczorem moge pojechac prosto z drogi do lecznicy na powstancow slaskich szczerze powiedziawszy zdecydowanie bardziej ufam dr \janickiemu bo u niego juz operowalam i on wie co robi natomiast munusem jest to ze jest drozej nizeli gdzi eindziej gadalam z dr blokiem i on twierdzi ze jesli to jest zlamana tylko jedna kosc - jakas glowka i trzeba bedzie robic osteozynteze jednej kosci to koszt jest w granicach 1000 do 1300 zlotych jezeli trzeba tylko usunac glowke to sie meisci w okolicach 600 mam nadzieje ze dogadam sie ze schroniskiem ze doloza sie do leczenia bo ja niestety / choc zaluje / nie jestemn zona bila gatesa :) natomiast wiem ze sami tez postaramy sie zebrac :) mowiac jezykiem dawnych lat ... Pomozecie ......??/:) mala ma u mnie po operacji rehabilitacje gadalam tez z ewa od bony ma sprzet w postaci lamp do naswietlan a nawet laser jezeli bedzie trzeba i cos tam jeszcze - majga wie o czym mowie :) i powiedziala ze jak badzie trzeba pozyczy :) natomiast wazne zeby szybko ja zdiagnozowac bo czas w tyn wypadku nagli - to juz dobre pare dni jak mala lezy zlamana ... jade rano tak zeby jak najwczesniej wrocic moze ktos ma wolniejszy jutrzejszy dzionek zeby ze mna jechac /? mam duze auto ale dobrze byloby pilnowac zeby mala nie ppodnosila sie i nie probowala biegac po bagazniku ... Quote
*Gajowa* Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Chyba najbezpieczniej byłoby przewieźć Larysę w klatce. Czy masz takową ? Quote
majqa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 czarna anda napisał(a): (...) mam nadzieje ze dogadam sie ze schroniskiem ze doloza sie do leczenia (...) natomiast wiem ze sami tez postaramy sie zebrac :) (...) gadalam tez z ewa od bony ma sprzet w postaci lamp do naswietlan a nawet laser jezeli bedzie trzeba i cos tam jeszcze - majga wie o czym mowie :) (...)... Też mam nadzieję, że schron pomoże! Czy dogo pomoże? Nie wierzę, że nie! Na tę okoliczność wsparcia finansowego należałoby tylko zmienić tytuł!!! Tu ukłon w stronę założycielki wątku!!! Ewcia pożyczy sprzęcicho? No to żyć, nie umierać! Yuppi, yey!!! :multi: Jak to dojdzie do skutku to piorunem sunię na pole magnetyczne, zakres regeneracyjny trójkąt (tzw. S) i już jestem spokojna. Gdyby wtryniono niuni jakieś metalowe spoiwo, nie jest ono przeciwskazaniem do tego typu pola. Ewuś :loveu: to już spec, wszystko wytłumaczy! Quote
czarna anda Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 gadalam z kierowniczka schroniska - genaralnie jako ze miala to robic dr ratajska i mialobyc po najmniejszych kosztach wiec teraz rzecz jest tylko po mojej stronie zatem bardzo bede potrzebowac waszej pomocy mam klatke tylko w pozyczkach u weterynarza i moge ja miec dopiero jutro wieczorkiem wiec samochodem musze ja wiezc bez klatki niestety czy ktos mam dojscie do owczarkow w potrzebie zeby zrobili zbiorke? kierowniczka schroniska nie wie jak stare to jest zlamanie - nie wiedomo jak dlugo sunia jest po wypadku.... Quote
czarna anda Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 boje sie tylko zeby nie bylo to stare zlamanie bo to kurcze bedzie dupa lekko nie wiem czy ona staje na lapki - wlasnie puscilam esa do martki zeby to ustalic nie wiem tez czy w domu bede musiala ja trzymac w klatce zeby sobie niczego nie zrobila - jesli tak sciagam na wieczor jutro klatke na wszelki wypadek we wtorek moze byc juz operowana sunieczka w razie czego Quote
majqa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dziewczyna na wątku pisała, że sunia staje na 3 łapach. Co do owczarków. Już piszę do Anashar i Peter Beny. Quote
majqa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Martko, bardzo Cię proszę o zmodyfikowanie tytułu na prośbę o pomoc w sfinansowaniu operacji Larysy. Dałam już cynk Anashar, Peterowi, Bece i na zbiorczy wątek onków na dogo. Quote
czarna anda Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 gadalam z martka i zmieni watek prosba tez o allegro cegielkowe - porozmawiam z fundacja Sfora zeby mozna bylo wplacac na ich konto lub na afn ? jak myslicie ? Quote
majqa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Kiedyś prosiłam afn o pomoc w sprawie innego psiaka, pisałam parę PW ale nie zasłużyłam nawet na odpowiedź. Jeśli masz tam jakieś chody to nie widzę przeszkód. Napisz w sprawie cegiełkowego allegro do Isadora7, nikt tego nie zrobi lepiej, ani od strony oprawy graficznej ani samego rozprawienia się z allegro. Quote
majqa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 O, super! :multi: Dobrze, gdyby Martka wstawiła te dane w 1 post. Quote
czarna anda Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 hejka podam konto zaprztjaznionej Fundacji Sfora Bank PKO BP SA I Oddział Centralny w Warszawie 76 1020 1013 0000 0702 0108 5752 Fundacja na rzecz opieki nad zwierzetami 'sfora" z dopiskiem wplata na suke Larysa Quote
Recommended Posts