czarna anda Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 mam w tej chwili daizgnoze zdjecia otzrymanego ze schroniska [FONT=Calibri]Poniżej podaje opis zdjęcia rtg [/FONT] [FONT=Calibri]Opis dostarczonego zdjęcia RTG : skośne złamanie kości biodrowej lewej, [/FONT] [FONT=Calibri]złamanie kości łonowych,śródpanewkowe lewe[/FONT] [FONT=Calibri]Zalecenia[/FONT] [FONT=Calibri]Ocena kliniczna złamań z ew. ustaleniem( wykluczeniem ) możliwych [/FONT] [FONT=Calibri]zrostów-ze względu nieznany czas ,który upłynął od urazu;[/FONT] [FONT=Calibri]Osteosynteza wieloodłamowego złamania miednicy; Konieczna możliwie [/FONT] [FONT=Calibri]szybka interwencja , ze względu na możliwość zrostu kości w [/FONT] [FONT=Calibri]nieprawidłowej konfiguracji.[/FONT] kontakt do kliniki w razie pytan - 22/812-00-73 lub 501 441 121 operacji podejmie sie dr janicki - jedyny ortopeda ktory potrafi skladac tego typu zlamania Koszt operacji to 1800 zlotych plus koszty lekow oraz czas rehabilitacji larysa to kochana malenka suczyna ktora choc zrezygnowana wciaz ufa ludziom , jest cholernie wychudzona pod ta kupa siersci sa same kosci - siersc to martwe wlosy ktore pod wplywem grzebienia wychodza garsciami zaczelam ja wyczesywac ale boje sie ze zostanie bez siersci z samymi koscmi nawierzchu wazy zaledwie 18 kilo jutro dostanie kroplowki pobrana zostanie krew zeby zobaczyc w jakim jest stanie ogolnym Kroplowki jesli wszystko bedzie oki wzmocnia ja przed operacja operacja musi byc bardzo szybko ze wzgledu na to ze nie zaczal sie jeeszcze xzas kostnienia termin operacji to 5.02. godzina 13 zatem czasu mamy niewiele ale wierze ze uda nam sie zebrac cala kwote na operacje pomozcie malej prosze przeslijcie info do swoim znajomych - ja to juz zrobilam i mam nadzieje ze na koncie sfory do czwartku uzbieramy choc polowe kwoty - dr janicki zgodzil sie ja operowac i wplacic 50 procent po operacji a na 50 procent poczeka az zbierzemy - zna mnie i wie ze rzetelnie zaplace wszystko oczywiscie na operacje oraz leki otzrymamy fakture tak aby rozliczyc wszelakie wplaty Wierze ze z wasza pomoca uda nam sie postawic ja na wszystkie 4 lapy zatem bardzo bardzo prosimy o jakiekolwiek wplaty Quote
majqa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='martka1982'](...) NIE OGLĄDAJMY SIĘ NA INNYCH, TYLKO RÓBMY ZBIÓRKĘ. KTO MOŻE ZROBIĆ ALLEGRO CEGIEŁKOWE, KTO MOŻE ZROBIĆ JAKIŚ BAZAREK? (...) Jasna sprawa, że się nie oglądajmy. Pomyślcie, czy a propos pomocy, nie nazwać by jej po imieniu w tej chwili, czyli zmienić tytuł z: Pilnie potrzebne wsparcie finansowe na operacje dla onki larysy! na Pilnie!Pomocy w bazarkach i allegro cegiełkowym-operacja onki Larysy! Jeśli ta ilość znaków nie wejdzie, dać skrótem myślowym zamiast pilnie - help. Quote
majqa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='martka1982'](...) PW do Roy-11 (...) [/quote] Mam problem ze znalezieniem Roy-11, może to zmęczenie. Czy ktoś może mi dopomóc i albo napisać od siebie albo jako zapytanie skopiować mój wiadomy post, dotyczący udziału schroniska w dołożeniu się do operacji? Quote
czarna anda Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 jutro poprosze w fundacji zeby pod koniec dnia sprawdzic jaka kwote uzbieralismy i w czwartek wieczorem tez poprosze i liste darczyncow zaraz jak tylko dostane wplaty napisze i podziekuje wszelakim ciotkom i wujkom !! Quote
czarna anda Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 goska goska masz racje - moze jesli ktos wplacil powie - bedzie latwiej od razu wyliczyc bo niestety ja nie mam wgladu w konto rozmawialam wczoraj z Panem Radkiem ze schroniska i zdecydowanei powiedzial ze schronisko sie dolozy to powazny gosc weic napewno tak bedzie Quote
GoskaGoska Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 posluchajcie , a ile jest z deklaracji wazne zawsze jest ile brakuje kasy???osoby ktore chcá wplaca , moze niech przyblizá jakies kwoty , zeby bylo wiadomo na czym sié stoi, postaram sie pamietac o suni Quote
majqa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='czarna anda'](...) rozmawialam wczoraj z Panem Radkiem ze schroniska i zdecydowanei powiedzial ze schronisko sie dolozy to powazny gosc weic napewno tak bedzie Z góry przepraszam czytających, że porobię osobne posty, jeden całościowy, ku mojej rozpaczy wcięło, gdy przywiesiło się dogo. Cieszę się wobec tego (co w cytacie), że informacje Beki się nie potwierdziły. Quote
Asior Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 jeśli Isadora nie będzie mogła, mogę zrobić, ale nie jestem w stanie pokryć kosztów allegro.... moje przykładowe allegro WŁAŚCICIEL CHCIAŁ GO ZAKATOWAĆ NA ŚMIERĆ !!! (544750127) - Aukcje internetowe Allegro W sumie to na początek nie ma co zaczynać od 200 cegiełek, bo allegro weźmieopłatę z góry za wystawienie aukcji a nie wiadomo czy się wszystkie sprzedadzą... Quote
majqa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Macie pomysł na kogoś od bazarków? Allegro - czekam na Twoją decyzję Ando, czy życzysz sobie bym zrobiła tekst pod kątem cegiełek. Może ktoś inny zechce? Samo allegro - jeśli znacie osoby dobre w tym temacie ślijcie prośby. Ze swojej strony nie znam nikogo, kto by zrobił to lepiej (i z racji grafiki i tego, że zęby zjadł na cegiełkach) niż Isadora7 (pisałam już o tym). Pozostaje jeszcze niezręczna sprawa ale trzeba o niej napisać. Rozliczenie allegro. Jak to widzicie? Czy pojawi się ktoś chętny pokryć koszt sprzedaży cegiełek i wystawienia allegro wyróżnionego (uważam, że takie ma sens)? Nie można bowiem, chyba, że ktoś na wstępie zaznaczy, że jest inaczej, uszczęśliwić wystawiającego kosztem. O ile pamiętam, przy aukcji wyróżnionej 200 cegiełek po 5zł jest to kwota ok. 70zł. Jak miałoby wyglądać wtedy to rozliczenie? Czy byłaby szansa, by fundacja zapłaciła za allegro po wpływie pieniążków, odciągając określoną kwotę od wpływów? Quote
majqa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Opis wyniku - nie ulega wątpliwości, że z operacją nie można czekać. :-( Quote
Asior Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='majqa']Asior, ja się kajam, wybacz, że nie pomyślałam o Tobie. Bardzo mi wstyd :oops:, pewno i dlatego nie przyszłaś mi do głowy, że raptem dopiero ostatnio spotkałyśmy się na paru wątkach. Twoje allegro jest piękne :loveu:. Co do kosztów, poruszyłam już tę sprawę. Masz również rację, co do ilości cegiełek. absolutnie się nie gniewam :loveu: allegro robię od niedawna, więc jeszcze nie jestem taką fachurą jak Isadora ;) Quote
majqa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Asior']jeśli Isadora nie będzie mogła, mogę zrobić, ale nie jestem w stanie pokryć kosztów allegro....(...) W sumie to na początek nie ma co zaczynać od 200 cegiełek, bo allegro weźmieopłatę z góry za wystawienie aukcji a nie wiadomo czy się wszystkie sprzedadzą... Asior, ja się kajam, wybacz, że nie pomyślałam o Tobie. Bardzo mi wstyd :oops:, pewno i dlatego nie przyszłaś mi do głowy, że raptem dopiero ostatnio spotkałyśmy się na paru wątkach. Twoje allegro jest piękne :loveu:. Co do kosztów, poruszyłam już tę sprawę. Masz również rację, co do ilości cegiełek. Quote
Asior Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 większe podziękowania należą się black_cat, bo to ona mi posprawdzała i pousuwała niedociągnięcia szablonowe ;) natomiast stronę graficzną robiłam całkiem sama.:razz: Quote
majqa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Asior']absolutnie się nie gniewam :loveu: allegro robię od niedawna, więc jeszcze nie jestem taką fachurą jak Isadora ;)[/quote] Raz jeszcze przepraszam. Jestem pod wrażeniem, masz talent, oj masz!!!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Zbójini Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 wpłacam na razie 200 możemy zrobić allegro na naszym koncie ale ni w ząb nie wiem jak:shake: czekamy na schronisko, które ma środki przeznaczone na ten cel. Quote
__Lara Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Widzę, że juz pomoc się szykuje :) dostałam PW w sprawie allegro, i mam pytanko: kto robi ? Ja, Asior...? :) i co z wyróżnieniem ? :) nr kontA? Quote
beka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Zbójini']czekamy na schronisko, które ma środki przeznaczone na ten cel.[/quote] Przepraszam ze namieszałam z tą w płatą ze schroniska, starzeje sie.... Quote
majqa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='beka']Przepraszam ze namieszałam z tą w płatą ze schroniska, starzeje sie....[/quote] A gdzież tam! Odrobina dreszczyku emocji za Twoją sprawą to czysta przyjemność Bekuś! :lol: Może, nie urażając nikogo, pozostańmy przy allegro Asior? Quote
Zbójini Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 wysłałem SOS na owczarki. Forum Owczarek.pl: Larysa złamana miednica:( min. 700 do jutra!!!!!! [Wawa] Larysa,1,5 roku DON -min. 700 zł na operację do jutra!!!!!! - Owczarek w Potrzebie - Owczarki Niemieckie - Forum Quote
beka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Zbójini']wysłałem SOS na owczarki. Forum Owczarek.pl: Larysa złamana miednica:( min. 700 do jutra!!!!!! [Wawa] Larysa,1,5 roku DON -min. 700 zł na operację do jutra!!!!!! - Owczarek w Potrzebie - Owczarki Niemieckie - Forum 100 wpłaciła wczoraj moja koleżanka z pracy. Iza dziekuje Quote
czarna anda Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 dzieki wielkie !!! qrcze naprawde pospolite ruszenie !! ale larysa jest tego warta naprawde wyczesalam jej dzisiaj tone siersciucha lezala poslusznie a ja gadalam jej do ucha ze bedzie jej lzej bez tego syfu tylko lizala mnei po rekach to naprawde dobry dzieciak teraz lezy sobei spokojnie obok mnie i tylko patrzy tymi ufnymi oczetami Jestescie naprawde super :) Moja kolezanka tez rozsyla po firmei w ktorej pracuje informacje - wiem ze sie uda zebrac choc to najszybsza zbiorka z jaka mam doczynienia :) !! Zbojni a moze wujek chce adoptowac po operacji sliczna Laryse ?/:) ide dzisiaj do pracy dopiero na 15 bo mam tu szpital - oprocz larysy moja suka miala wczoraj sterylke i prawie skrecil jej sie zoladek po operacji wiec czekam na dziecko ze szkoly i sie zmieniamy w opiece :) wysylam tez maile do tych ktorych znam i mam nadzieje ze moga pomoc :) Quote
Zbójini Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Zbójini ma czi psy w tym jednego już adoptowanego:diabloti: trzymam ewentualne miejsce na jakiś pilny tymczas najlepiej dla suczki. Quote
czarna anda Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Zbojni co to czi psy :) cztery to dobry komplet :) gdzie czi tam zawsze niezgoda - nie do pary - a w przyrodzie musi byc rownowaga :) :diabloti: Quote
Zbójini Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 oczywiście tylko że musiałbys jeszcze rozmawiac z 1doberman:diabloti: a tak na poważnie to gdyby nie problem agresji i socjalizacji to juz dawno by biegało pewnie z 10 ONków:diabloti: Quote
__Lara Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ludziki, co z allegro cegiełkowym? Robić? czyje podać konto, czy jest kasa na wyróżnienie? Quote
Recommended Posts