Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nokia już w domu! :)

Znowu mijasz mój boks. Udajesz, że mnie nie widzisz..! Przecież tu jestem.. Spójrz na mnie.. Czego mi brakuje? Ogon, uszy i oczy - na miejscu.. Jestem zbyt krucha do okazywania uczuć? A może taki kundel Cie nie interesuje, bo szukasz czegoś idealnego.. W schronisku tego nie znajdziesz. Przykro mi.
Ponownie mnie mijasz, tym razem jednak, twoje palce zatrzymują się na kratach. We mnie ogromna nadzieja.. Ale.. idziesz dalej. Przepraszasz wzrokiem..
Ile jeszcze nas tutaj będzie, w tym domu otoczonym zimnymi, smutnymi kratami? Coraz więcej i więcej nas dochodzi.. Ledwo się mieścimy!
Ile jeszcze razy, przejdziesz obok mnie, udając, że nie słyszysz szczekania innych. Co o tym myślisz? "Głupie psy tylko potrafią szczekać..!". To jest mój drogi wołanie o twoją miłość! Czy za dużo chcemy? Czy JA, za dużo wymagam..?

Sunia ma na imię Nokia. Lata szacujemy na 3,5 roku. Nie ma problemu z innymi psami. Jest miła, kochana. Pomimo tego, iż miała szczeniaki ma niezłą kondycję.
Zauważyłam, że jak chce coś przekazać zaczyna.. mówić (?) [jeśli tak to można określić..]. Ostatnio chodziło jej o: "jest mi zimno, możemy już wracać?".. Wystarczy zrozumieć.
Jest dość odważnym psem i chętnie zawiera nowe znajomości
Co do spacerów - w sumie tak nie ciągnie mocno, ale ma siłę. Najlepiej jak spacery będą w miarę długie, choć jej tusza narażona jest na przemarznięcie, hm. może jakieś ubranko? ;)
Potrzebuje ciepłego domu.. kogoś, kto jej się całkowicie podda pod względem miłości, oczywiście.. Nie powiem, że trudno pokochać takiego psa. Tęskno patrzy na każdego człowieka..

-Przygarnij ją.. ona czeka.. :loveu:

Kontakt podam Rybc!, bo ona specjalistka ;))
Rybc!a
GG: 5722414
email: rybcia122@tlen.pl
GSM: 691364660

banner: [nie umiem ładniejszego zrobić, ale jak ktoś potrafi, będę wdzięczna)

Fotki poniżej, gdyż ja nie posiadam ;)

Posted

Śliczna sunia. Kurcze więcej zdjęć by sie przydało i na jasnym tle-do ogłoszeń. Ale wiem, że macie z Jasiem dużo roboty więc pewnie na razie muszą wystarczyć. Spróbuję jutro...

Posted

Jejku. Cały czas niuńka jest przenoszona.. W tym momencie jest gdzieś z tyłu.! Wcześniej jak jakiś koczownik między boksami się przewijała. Dzisiaj prawie zwiała z boksu, ale ciocia Maadzia ją złapała i MOOOOOOOCNO przytuliła. Wątpie czy by uciekła, sama na ręce się wdreapała. Kochany psiak :loveu:
Czemu nikt jej nie ogląda..? CZEMU NIKT NIE CHCE!?
Sunia kochana! Wdzięczna.. Ludzie.. ona potrzebuje bardzo szybko domu! Ile może siedziec za kratami? Nie jest jej źle, ale ona potrzebuje kogoś tylko dla niej. Owszem jest w 7 niebie wraz z nami - wolontariuszami, ale my nie zapewnimy jej całodobowej opieki! jestem pewna, że osoba, która ją weźmie NIE będzie załowała.. to taka kochana psinka.. ehh.. ;(