Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chandler napisał(a):
Nie wiemy, czy ktoś ocieplił im budę.

Szkoda, że osoba, która pośredniczyła w tej adopcji, a mieszkająca niecałe 10 km. od psiaczków nia sprawdzi czy choć trochę poprawiły się warunki i jak wyglądają.

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
Szkoda, że osoba, która pośredniczyła w tej adopcji, a mieszkająca niecałe 10 km. od psiaczków nia sprawdzi czy choć trochę poprawiły się warunki i jak wyglądają.

Sprawdzi. Rozmawiamy również przez pw.

Posted

Energy napisał(a):

Oczywiście że sprawdze czy im sie poprawiły warunki ( kto powiedział że tak nie będzie???????????????????) Napisałam że tam pojadę w piątek , cały czas dowiaduję się czy psy były u weta, dzwoniłam do niego jak sie tylko dowiedziałam że były i u którego. Niesety czasami mi brakuje czasu na wszystko . Ale obiecałam ze pojadę w piatek zobaczyć maluchy.

Posted

marlenka napisał(a):
Oczywiście że sprawdze czy im sie poprawiły warunki ( kto powiedział że tak nie będzie???????????????????) Napisałam że tam pojadę w piątek , cały czas dowiaduję się czy psy były u weta, dzwoniłam do niego jak sie tylko dowiedziałam że były i u którego. Niesety czasami mi brakuje czasu na wszystko . Ale obiecałam ze pojadę w piatek zobaczyć maluchy.

Ups, marlenka nie zauważyłam, że napisałaś, że się do nich wybierasz. Dobrze, że będziesz mogła zobaczyć maluchy, sprawdzić jak wyglądają i w jakich są warunkach.

Posted

Dzisiaj wieczorem będę rozmawiała z Ewą z fundacji w sprawie bliźniaków.

marlenka jutro jedzie zobaczyć, co i jak z maluchami. Czekam na relację, mam nadzieję, że wszystko z nimi dobrze...

Posted

no jestem , jestem ... miałam bardzo pracowity weekend i niesety czasu mi brakowało na neta. Ale juz pisze pokrótce. U maluchów byłam w sobotę wieczorem , są wesołe i nie widać żeby były pokrzywdzone. Ładnie wyglądają , błota nie ma ( no wiadomo dlaczego -pogoda) w budzie maja zrobione legowisko z jakiś materiałów, więc juz nie śpia na deskach . Trochę mnie obszczekały ale na widok domowników merdają ogonkami . Dzis umówiona jestem z koleżanką "na kawę " ( żeby nie było że sprawdzam ) koło 18-18.30 to zrobie zdjęcia i jeszcze popatrze co tam im by brakowało , ale o dzisiejszej wizycie napisze jutro bo o 21 jade do weta na sterylkę mojej suni więc jak wróce to chyba nie bede miała ochotyi siły siedzieć przy kompie. Więc sie nie denerwujcie że mnie czasami nie ma , ale rąk i czasu mi brakuje na wszystko a jeszcze taka ładna pogoda. Na moje oko to maluchy źle nie maja.

Posted

Nie wiem, co napisać... Nie dostałam informacji o rozmowie osoby z fundacji ze znajomą marlenki, nie wiem, jakie zapadły decyzje, co dalej z maluchami... Zostają, czy szukamy domu...
Powiem krótko - nie podoba mi się ta sytuacja.

EDIT-
To czego dowiedziałam się po wizycie w nowym domu dziewczyn z fiundacji spowodowało, że zaniepokoił mnie los bliźniaków i nic się nie zmieniło w tym względzie. Nie jestem osobą decydującą o ich przyszłości, więc pozwalam sobie tylko na napisanie o tym, co czuję...
Konieczne są jakieś wyjaśnienia w tym wątku po tej dramatycznej relacji z wizyty w domu bliźniaków, przynajmniej tyle...

Posted

[quote name='Chandler']Nie wiem, co napisać... Nie dostałam informacji o rozmowie osoby z fundacji ze znajomą marlenki, nie wiem, jakie zapadły decyzje, co dalej z maluchami... Zostają, czy szukamy domu...
Powiem krótko - nie podoba mi się ta sytuacja.

EDIT-
To czego dowiedziałam się po wizycie w nowym domu dziewczyn z fiundacji spowodowało, że zaniepokoił mnie los bliźniaków i nic się nie zmieniło w tym względzie. Nie jestem osobą decydującą o ich przyszłości, więc pozwalam sobie tylko na napisanie o tym, co czuję...
Konieczne są jakieś wyjaśnienia w tym wątku po tej dramatycznej relacji z wizyty w domu bliźniaków, przynajmniej tyle...

Mnie też trudno uwierzyć w zmianę sytuacji maluchów, trochę materiału w budzie 5 miesięcznych szczeniaków i wyschnięte błoto w kojcu tym bardziej mnie nie przekonują. One powinny być w pomieszczeniu, mieć zapewniony stały kontakt z człowiekiem, ciepło. A co będzie potem, jak siłą rzeczy nikt nie będzie tam zaglądał i kontrolował?

Posted

Psy zmieniły ogrodzenie, ale nie swoje życie. Pomóżmy im. Same nie mają wpływu na swoją przyszłość. Są piękne i młode. A teraz zwiększona ilość adopcji. Mają szansę.