Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zbojini mnie tu przygnal :) ..

jaka fajna sunia .. ktos podobno z mojego "podworka" chcialby ofiarowac jej dom .. moge podjechac i sprawdzic jakie by ja czekaly warunki .. jezeli zawierzycie mojej opini

Posted

jutro sie z kontaktuje .. dostalam namiary od zbojini

postram sie obiektywnie ocenic czy dziewczynce tam bedzie dobrze ..
czy ona sprawia jakies klopoty oprocz checi poszwedania sie ?

Posted

[quote name='Red Dingo']jutro sie z kontaktuje .. dostalam namiary od zbojini

postram sie obiektywnie ocenic czy dziewczynce tam bedzie dobrze ..
czy ona sprawia jakies klopoty oprocz checi poszwedania sie ?
Szwendać też chyba nie ochoty, ona po prostu nie chciała zostać sama.
Lgnie do ludzi, jest bardzo przyjacielska.
Trochę ja trzeba podszkolić ale to bardzo fajny pies.

Posted

[quote name='idusiek']Red Dingo a do Sopotu byś podskoczył przy okazji ? :cool3:

Bo tam też oneczce się szykuje domek, ale tej naszej Mercedes albo Lence :cool3:

Jest dom z siedleckich ogłoszeń dla onka u emerytowanego lekarza. Kontakt i informacje ma gallegro

Pan zawsze miał onki.

Posted

Pani jest bardzo sympatyczna i sprawia wrazenie ze decyzja o wzieciu kolejnego psiaka do domu po stracie swojego jest przemyslana ..

sunia bedzie w domu a do dyspozycji ma tez nieduzy ogrodek ..wg mnie dobrze zabezpieczony przed ew. checia wydostania sie .

pani mieszka blisko lasu wiec nawet na szybkie spacerki jest gdzie wyjsc .

stralam sie Pani uswiadomic ze taka adoptowana sunia potrzebuje wiecej czasu na zaadoptowanie sie w nowym miejscu .. ze moze byc na poczatku ciezej niz ze szczeniaczkiem ... ze moze brudzic i niszczyc .. nie przerazilo to pani :)

pani powaznie mysli o wzieciu nawet tygodnia urlopu zeby byc z sunia bez przerwy na poczatku ..a generalnie w domu nie bedzie sama godzinami bo pan pracuje obok domu i moze wpadac i ja dogladac ..

padlo tylko jedno pytanie .. bo w domu jest 1,5roczne dziecko (wnuczek ) aczkolwiek pietro wyzej (z tego co zrozumialam ).. jak sie sunia dogada z maluchem ..
osobiscie nie sadze zeby przy owczarku ..ktory w dodatku wchodzi do domu gdzie dziecko juz jest ...byl problem .. ale uswiadomilam pani ze pies to tylko pies i trzeba zawsze miec ograniczone zaufanie .. tymbardziej ze takie male dzieko nie rozumie sygnalow ostrzegawczych psa a samo potrafi byc malo delikatne

obiecalam pani w razie czego pomoc ..gdyby z sunia byly jakies problemy ..zeby Panstwa nie przerosly wrazie czego i je pokonali a nie oddawali sunie ..
mieszka na tyle blisko ze moge pozniej tez zsocjalizowac sunie z moimi psiakami pokojowo nastawionymi do swiata :)

Pani ma w planie uczeszczanie z sunia do "szkoly" .. kiedys chodzila ze swoim poprzednim owczarkiem .. ale metody byly inne ;) .. wiec zasugerowalam szkole gdzie sie pracuje tylko na bodzcu pozytywnym

jednym slowem wydaje mi sie ze to fajny domek dla sunieczki .. tylko z tego co wiem trzeba by przetransportowac ja do 3city ..bo panstwo nie maja takiej mozliwosci

a swoja droga jaka moc ma gazeta Metro :).. tam zostala wypatrzona i serce pani drgnelo :)

Posted

Zbójini napisał(a):
:multi: no to Beka dopinamy temat?

Zacytuje premiera :
Yes, Yes, Yes
Red Dingo - bardzo Ci dziekuję.
Nie sądze żeby z Aza były problemy.
Z dziećmi jest ok - trzeba ja tylko naucyc że skakanie nie każdemu si e podoba.
Ona wogóle nie jest agresywna, tylko rozbrykana.
Jutro sterylka - Kometa dziekuję, 2-3 dni i może jechać....

Posted

rozbrykana ma prawo byc po takim dotychczasowym traktowaniu .. w mlodej duszy sie energia skumulowala :)

ze skakaniem to sobie napewno pani szybko poradzi przy kilku wskazowkach ..a jak nie bedzie konsekwentna to bedzie dostawala od suni buziaki z jezyczkiem .. :) .. i wiecej wyda na proszki .. zeby tylko z psiakami byly takie problemy to szkoleniowcy nie byliby potrzebni ;)

Posted

idusiek napisał(a):
no to cóz ,gratulacje ! :multi:

...........

a ja sie nie moge dobic do nikogo z Sopotu :placz:

No przeca mówiłem ze moge podjechać jak coś a w Sopocie to chyba brązowa1 działa.

Posted

Bardzo bardzo sie ciesze!!! :multi: Azunia to jednak ma szczescie!
Dobrze, ze jestescie - jestem pod wrazeniem tego, jak potraficie sie zmobilizowac, zorganizowac i ile dobra zrobic, zupelnie bezinteresownie. Pozdrawiam!!!