kinia241932 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Mam pytanko mam pieska siedmio miesiecznego Bull Terriera i zastanawiam sie od kiedy mam mu podawac posilki 2 razy dziennie.Aktualnie podaje mu 3 razy, ale nie raz zdaza sie ze nie zjada to co mu daje Quote
Martens Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 W tym wieku możesz już przejść na dwa posiłki. Quote
REMICZEK Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 A ja jestem zdania, że lepiej częściej, a mniej, niż raz obciążać żołądek całą michą. W zasadzie, to nie wiem skąd to się przyjęło, żeby psy karmić (docelowo) raz na dzień... Quote
Martens Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 To zależy też od psa ;) Myślę, że lepiej karmić 2 razy, chociaż zdarzyło mi się spotkać psa, który nie tolerowal takiego karmeinia - odmawiał porannego posiłku, czasem po nim wymiotował. Wszystko wróciło do normy przy karmieniu tylko wieczorem. Quote
REMICZEK Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 W zasadzie to ciekawe, bo mój też rano mniej zjada... Hm... Quote
Recommended Posts