Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]Masz z pewnością dość dzisiejszego dnia… Podziwiam Cię za to, że mimo tylu wrażeń miałaś jeszcze siły wrzucić tu piękne fotki z zabaw pupilków.:loveu: [/FONT]
[FONT=Verdana]Co ja widzę? z przedwiośniem kochane maleństwo się rozruszało i szaleje z goldenką. Ech, już się boję, co będzie na spacerach na wiosnę ;) Karmelino nabiera wigoru… Oj! da jeszcze dębickim psom popalić:evil_lol: :evil_lol::evil_lol:[/FONT]

[FONT=Verdana]Daria podziwiam Twoje opanowanie i rozwagę: biegiem - z samochodu prosto na ring; bez chwili wytchnienia, wyciszenia i przeczesania psa, nawet bez numeru startowego – to była dla Was szkoła życia! [/FONT]
[FONT=Verdana]Duet: Daria - Brando (pewnie teraz powinnam oficjalnie napisać Amor`s Arrow) spisał się na medal! [/FONT]
[FONT=Verdana]Brando mimo całego napięcia, zamieszania, nawet - pozwolę sobie napisać - Twojej dyspozycji , pokazał się świetnie i uzyskał ocenę doskonałą!!! Niejeden pies wyciszony, przebywający dużo dłużej na tej hali, czyli przyzwyczajony do panujących warunków, na ringu spietrał i nie dał się sędziom ocenić. Uważam, że właśnie dziś pokazaliście, że jesteście zżyci, że Twój pies jest zapatrzony w Ciebie, Tobie ufa i z Twoją pomocą podoła naprawdę wielkim wyzwaniom. [/FONT]
[FONT=Verdana]GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA!!!!!!!!!!!![/FONT]

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daria:)!! PEWNIE ZE GRATULACJEE!! :) Za upór i konsekwencję mimo niesprzyjających okoliczności!
Brawa dla Brando - setery są naprawdę wyjątkowe pod tym względem, potrafią być tak opanowane, tak zrównoważone.. często wręcz nieadekwatnie do sytuacji .. zadziwiając nas swoim spokojem i wyważeniem, przekonują mnie o tym z każdym dniem - kocham je za to!
A ten wyjazd niebawem zaliczysz to 'perełek' i będziesz wspominać z niedowierzaniem i rechotem hihi

Kochana, żebyś Ty widziała nasz wyjazd na światówkę... 'MIÓD' :angryy:
Miałam nie jechać z przyczyn technicznych, jednak w ost momencie się zdecydowałam.
Wycyganiłam w locie niemal dwa dni urlopu.
Gnałam pociągiem ze stolicy na Pomorze do rodziców, żeby odebrać Portka.. prosto z dworca w samochód i w drogę..
DODAM MAŁY SZCZEGÓŁ, że mój seter jechał kompletnie nieprzygotowany (zarośnięty jak Afgan i brudaśnyyy) !!!! na WORLD DOG SHOW:D Mając w planach zajechanie do hotelu i tam go 'doprowadzenie do porządku', żeby nie było AŻ takiego wstydu go pokazać na 'arenie światowej':D byłam jakoś dziwnie spokojna.
Droga się przeciągneła z powodu nawalenia 'Pani Marysi z nawigatorni:diabloti:'.. więc marzenie o hotelu prysłoooo jak tylko zaczęło się błądzenie godzinne po Bratysławie wrrr
Masakraaaaa
Wpadliśmy tuż tuż na wejście na klubówki.. my nie braliśmy udziału, tylko znajomi z ktorymi przyjechaliśmy...
Lałoooo..
I co mi pozostało zrobić? Ja , my .. mój pies na światówce WOW.. generalnie.. cóż .. kołatalo mi się po głowie tekst znanej piesenki -
I CO JA ROBIE TUUU UUUU a echo w głowie odpowiadało dziarsko I CO TY TUTAJ ROBISZ :D:D
Fanatykeim nie jestem ( hmmma a może? skoro durna dałam się namówić,żeby pędzić 1500 km i po co? z psem na SHOW.. hehehe) ,
Po wstępnym szoku, przebiło we mnie twarde poczucie względnej przyzwoitości: WYPADA choć stworzyć pozory 'bycia oszlifowanym' :D

Nie wyspana, zmarznięta, półprzytomna wzięłam 'osprzęt', znalazłam kawałek dosłownie blaszanego dachu, spojrzałam na Porcięto
( a wzrok miał KINGONG baardzoo zdziwony i same "???")..i mówię "Co mój 'mały' czas zacząć show?"
HA HA HA dobry żart odpowiedziałam za niego sobie sama:)
I zabawę w 'GROOMERA' zaczęłam, sama nie wierząc, że to robię w takich warunkach ( ja DEBIUTANT i PIONIER totalny)!!
Woda się lała strugami, a ja ciełam, strzygłam, trymowałam, skubałam paluchami a bąble i odciski wyrastały na mych dłoniach jak grzyby po deszczu..a na rinagach pod zadaszeniem tuż obok biegały wymuskane najpiękniejsze setery i wyżły i labradory - psy świata itd.

Myszota moja ukochana stała cierpliwie, modląc się zapewne do św. Franciszka w swej psiej duszyczce - oby jak najszybciej skończyć i Pańcia da buziaka:)
Bo u nas BUZIAK jest zawsze na koniec zabiegów wszelkich - ot taki nasz sygnał zakańczający:)
Kiedyś pewnie opowiem Ci 'na żywo' nasze zmagania, bo widze, że Wy podobna Liga co my hihih!
Także widzisz sama jak to los potrafi namieszać - grunt, że wtedy 'panna adrenalina' skacze i nam i psom, ale w sposób bardzo pozytywny i poprostu w 'cudowny sposób' DAJEMY RADĘ:)

Dobrego weekendu:*:*

Posted

No, muszę szczerze przyznać, że z Brando większy profesjonalista niż ze mnie :D mi się ręce trzęsły, ledwo ringówkę nałożyłam, a dziecko stało na ocenie jak posąg ;)

no i potem spędził ze mną 2h na stacji benzynowej, bo mojemu Pawłowi się trasy pomieszały ;)

jedyne co w sumie mogę sobie życzy to to, że z Karmelo uda mi się wypracować takie wspólne relacje jak z Brando... Czasem wydaje mi się, że Brando czyta mi w myślach ;) W każdym razie nasz związek jest niesamowity :)

Posted

Trochę się pogubiłam, jedni gratulują a Ty piszesz o pechu na podforum Wystawy, więc ja się przyłączam do
GRATULACJI !!!!!!!!!!!!!:Rose: a jeśli uważasz ,że coś było nie tak to dedykuję Ci powiedzonko mojej Babci."....drobne niepowodzenia nie przysłaniają prawdziwego geniuszu!!!"!:lol:. Życzę Ci, żeby Karmel spełnił wszystkie pokładane w nim nadzieje i był przynajmniej tak doskonały jak Brando.

Posted

Psiulka - podejrzewam że spora większość seterów to wariaty ;)

Kinnia - to zasługa modeli ;)

mimi_91 - wpadnij z Gajką do Dębicy, poszaleje z chłopakami :)

Rachelek - witamy w naszych skromnych progach :)

werbena520 - jak widać rude mają liczne talenta... ;)

Posted

Daria, twoje zdjęcia zawsze doprowadzają mnie do ataku śmiechu ;).
Zazdroszcze ci, że chłopaki na spacerach się nie nudzą. U nas Flash nie ma się za bardzo z kim pobawic :(. Musicie nas odwiedzic :D.

Darianna napisał(a):
Psiulka - podejrzewam że spora większość seterów to wariaty ;)

Są też wyjątki ;). Takim zdecydowanie nie seterowym seterem jest Neo ;).