Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Joker ogólnie ma słabe pazurki i to nie jest pierwszy raz :shake: Jak? Podczas biegania pewnie w coś mocno puknął, coś twardego mniemam (może jakiś krawężnik albo kamień, szkło to raczej wykluczam) i tak mu się rozwaliło. Wygląda to tak, jakby ktoś mu za mocno obciął paura - do żywego - brrrrr, mam nadzieje, że mu to szybko odrośnie. Rok temu miał zrywany cały pazur, bo 1/3 mu się zerwała i dyndała brrrr. Masakra. Teraz zaczniemy akcję wzmacniania i będziemy malować pazurki :cool3:

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cola']. Teraz zaczniemy akcję wzmacniania i będziemy malować pazurki :cool3:

to może przy okazji jakiś kolorek? Np. różowy? :cool3:

z oddechem już wszystko w porządku, dopóki nie wstawisz kolejnych zdjęć :diabloti:

Posted

Kolorki nie wzmacniają pazurków :razz: bezbarwny mu wystarczy i tak będzie oślepiał w słońcu :lol: ....różowy? jak coś to niebieski - bardziej pasuje do jego szaty :cool3:
To ja może nie będę wstawiać już fotek...nie chcę mieć Ciebie na sumieniu :p

Posted

Już jesteśmy...pacynka zmieniona...jeszcze może tylko dwa dni i pozbędziemy się tej pacynki - torturki :diabloti: , ale i tak z bieganiem będziemy musieli poczekać, aż pazurek odrośnie troszkę :roll:
Pozostają nam wspomnienia - mam nadzieje, że przez krótki czas :cool3:
..tło może niezbyt wyględne, ale psy są :lol:

Posted

paula miziankom nie ma końca :lol: w końcu trzeba ulżyć cierpieniom noszenia pacynki :evil_lol: :evil_lol:

Ala a robią takie tipsy na psie pazurki?? :cool3: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Cola']Joker ogólnie ma słabe pazurki i to nie jest pierwszy raz :shake: Jak? Podczas biegania pewnie w coś mocno puknął, coś twardego mniemam (może jakiś krawężnik albo kamień, szkło to raczej wykluczam) i tak mu się rozwaliło. Wygląda to tak, jakby ktoś mu za mocno obciął paura - do żywego - brrrrr, mam nadzieje, że mu to szybko odrośnie. Rok temu miał zrywany cały pazur, bo 1/3 mu się zerwała i dyndała brrrr. Masakra. Teraz zaczniemy akcję wzmacniania i będziemy malować pazurki :cool3:
Biedactwo:shake:
Cola lakier wzmacniający jest ok, ale może lepiej zacząć kurację od wewnątrz.
Może jakiś Capivit A+E Forte?:cool3: :lol:

Posted

Mój Ben sobie kiedyś urwał część pazurka tego tzw. wilczego czy jak mu tam ;) W każdym razie rozpaczy nie było, tylko mały pisk podczas odrywania, nawet nie było kulawizn żadnych ..
W kazdym razie zyczymy razem z Benem i Majorem szybkiego powrotu do zdrowia...:) juz niedlugo odrosnie ;)

Ale sie usmialam z tych waszych malowan paznokci hahahah :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

eva witaj :) dzięki za kciuki..na pewno szybko odrośnie :)

an3czka właśnie o to chodzi, że białaka i witamin ma sporo....ale można podawać mu na paznokcie witaminy z grupy B, siemie lniane, olej z pestek winogron, słyszałam też o twarogu i jajkach :cool3: . Toffi ma pazury twarde jak skała, a Joker :roll: jakiś delikatniś taki :razz: a jedzą to samo...

bubu nie ma co się smiać, tylko trzeba malować odżywkami pazury :p w lecznicy bardzo podpasował ten pomysł :evil_lol: ...a jak się pazurki błyszczą :cool3:

Posted

[quote name='Cola']Już jesteśmy...pacynka zmieniona...jeszcze może tylko dwa dni i pozbędziemy się tej pacynki - torturki :diabloti: , ale i tak z bieganiem będziemy musieli poczekać, aż pazurek odrośnie troszkę :roll:
Pozostają nam wspomnienia - mam nadzieje, że przez krótki czas :cool3:
..tło może niezbyt wyględne, ale psy są :lol:

suuuuper :multi: :loveu:

Posted

Daga dzięki :oops:

anetta kolejna, którą będę miała na sumieniu ;) :evil_lol: :evil_lol: J posmerany, uwaliłam się u niego na posłaniu i go posmerałam i wymiziałam :p

Posted

O nowe zdjęcia :multi:
Maga sie udusi :evil_lol:

[quote name='anetta'] Biedny Jokerek :-( Posmyraj panienke za uszkiem :lol:
jaka panienkę? :crazyeye:

Posted

Bigosek kiedys zaczepił o kamień i cały pazur mu wisiał. Wet przepisał jakąś maść a po 2-3 dniach pazur odpadł zupełnie. Około 3 tygodni trwało zanim nowy się pokazał. Bolało, ojjj bolało:placz:

Posted

Cola - no to ja już czekam niecierpliwie na zdjecia malowanych paznokietków :cool1:

Jokerek nadal marudzi czy dzielnie znosi ból?

zdjęcia... ach te Twoje zdjęcia :loveu:

Posted

[quote name='Cola']
an3czka właśnie o to chodzi, że białaka i witamin ma sporo....ale można podawać mu na paznokcie witaminy z grupy B, siemie lniane, olej z pestek winogron, słyszałam też o twarogu i jajkach :cool3: . Toffi ma pazury twarde jak skała, a Joker :roll: jakiś delikatniś taki :razz: a jedzą to samo...

Ja bym spróbowała z witaminami A i E. Sama Capivit wcinam i jestem bardzo zadowolona:lol:

Posted

Witam dziewczyny :)
Słoneczko mamy, a my :placz: nie możemy biegać.

Z OKAZJI DNIA DZIECKA......STO LAT :lol: WSZYSTKIM!!!

eva ale zauważ jaki z niego będzie elegancki "zabijaka" :cool3: a nie z postrzępionymi pazurami (ludzki odpowiednik - obgryzione i matowe). Teraz sezon suczkowy w toku, więc trzeba wyrywać panny :razz: na coś :p

bigos :-( to musiało być straszne

Maga i mam Cię na sumieniu :mad: a miałaś oddychać...wdech i wydech itd.

Ala Joker mi zaśpiewał kołysankę zanim wlazł na łóżko :evil_lol: marudnik :diabloti:

Gosiu Jak pomaluję to na pewno cyknę fotkę pazurkom :lol: Bólu to już raczej nie powinno być, a marudzi ze względu na pacynkę (opatrunek). W domu robi z siebie inwalidę umierającego...ale wyprowadź go na spacer, zapomina o wszystkim :lol:

an3czka to spróbujemy :)

....i to już są ostatnie fotki z foconego spacerku :-(